Η «αγωνία» για τον Σλούκα και ο έτοιμος Ολυμπιακός

Η «αγωνία» για τον Σλούκα και ο έτοιμος Ολυμπιακός

Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος είναι ήδη… Ερυθρόλευκος και η ομάδα του που έχει ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν.

Αυτές τις μέρες, η πιο συνηθισμένη ερώτηση από τους φίλους του Ολυμπιακού είναι μία. «Θα ανακοινωθεί επιτέλους ο Σλούκας;».

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. Οι δύο πλευρές έκαναν ακριβώς ότι έπρεπε για να φτάσουμε σε αυτήν την κρίσιμη καμπή. Όπως σας ενημερώσαμε από το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07), ο Έλληνας γκαρντ τα έχει βρει σε όλα με την Φενέρμπαχτσε, του έχουν ουσιαστικά δώσει οι Τούρκοι το «ΟΚ» για να συνεχίσει την καριέρα του, κάτι που γράφτηκε και στα Μέσα της γειτονικής χώρας την ίδια μέρα.

Έχει συμφωνήσει στα πάντα με την Φενέρ, έχει χάσει ένα σημαντικό ποσό από το συμβόλαιό που ήταν να πάρει και το μοναδικό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου» των δύο πλευρών. Για να μπορέσει πάντως ο Ολυμπιακός να τον… ανακοινώσει χρειάζεται κάτι ακόμα. To επίσημο χαρτί (letter of clearance) που αποδεικνύει ουσιαστικά ότι ο αθλητής είναι ελεύθερος να δηλωθεί από την τούρκικη ομοσπονδία στην ελληνική, αντίγραφο που δίνεται εννοείται και στη FIBA.

Εάν αυτό δεν έρθει στα χέρια του Ολυμπιακού δεν γίνεται να προβεί σε ανακοίνωση, κωλυσιεργία που προέρχεται από την Φενέρμπαχτσε. Όταν το στείλουν οι Τούρκοι, τότε απευθείας ο Ολυμπιακός θα ενεργοποιήσει την απόκτηση του Έλληνα γκαρντ. Τα χέρια των Ερυθρόλευκων σε αυτό το κομμάτι είναι δεμένα, όμως από την άλλη μιλάμε ξεκάθαρα για μία τελειωμένη υπόθεση.

Λογική ως ένα σημείο η ανησυχία του κόσμου για την υπόθεση του Έλληνα γκαρντ αλλά είναι ξεκάθαρα τυπικό το θέμα, με τον Σλούκα τις επόμενες ημέρες να είναι και επίσημα παίκτης της ομάδας με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά. Μπορεί ακόμα και αύριο, μπορεί και σε μία με δύο μέρες.

Ο «Σλου» θα ανταμώσει με τους αγαπημένους του φίλους και οι τέσσερις σωματοφύλακες του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Σλούκας, Πρίντεζης και Παπανικολάου) θα βρεθούν όλοι μαζί ξανά, παρέα με τον προπονητή που η ομάδα του Πειραιά πανηγύρισε το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιό της, τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μία κίνηση που δεν είναι μόνο εντυπωσιασμού αλλά και τεράστιας σημασίας, με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον στις τάξεις του έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρωλίγκας, σε εξαιρετική ηλικία και με όρεξη να επαναφέρει την ομάδα του στις επιτυχίες.

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η… Α2

Το φοβερό στον Ολυμπιακό, είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μόνο μία ομάδα έτοιμη αλλά και δεύτερη. Οι Πειραιώτες έχουν και τον Ολυμπιακό Β Τράπεζα Πειραιώς στο… τρέξιμο καθώς θα αγωνιστούν κανονικά στην Α2, πράγμα που σημαίνει πως έχουν να διαχειριστούν περίπου 30 ενεργά συμβόλαια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

Απίστευτο και όμως αληθινό, την ώρα που στην χώρα μας οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας δίνουν μάχη για μία 14άδα αθλητών (υπάρχουν κάποιες που δεν συμπληρώνουν ούτε πεντάδα με τα ενεργά τους συμβόλαια), στον Πειραιά δημιουργούν δύο ομάδες για την επόμενη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός που για πολλούς καταστρεφόταν έτσι; Που οι πρόεδροι του τον είχαν αφήσει στο έλεος της μοίρας του και βλέπαμε μύδρους να γράφονται για την… παραμελημένη ομάδα του Πειραιά. Αυτά δεν διαβάζαμε; Ε τώρα έχουν ρόστερ και παίκτες και η ΕΟΚ δεν τους αφήνουν να παίξουν κι όλας.

Εννοείται πως μιλάω για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι και τους αστείους χειρισμούς της ομοσπονδίας που κάνει τον πόλεμό της μέχρι… τέλους στον Ολυμπιακό. Αν και σε αυτό υπάρχουν εύλογες απορίες. Που θα τις αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες καθώς η υπόθεση έχει μπόλικο ζουμί, με την ομοσπονδία και πάλι να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία εξάλλου.

Για κλείσιμο, να πούμε λοιπόν πως και στην ομάδα της Α2 θα υπάρχουν ωραία πράγματα που θα δούμε. Υπομονή και το επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούμε και σε αυτό το κομμάτι.

ΥΓ1 Τόσο καιρό περιμέναμε, τονίζαμε ότι όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή γιατί μόνο εύκολη δεν ήταν η υπόθεσή του. Οι χειρισμοί ήταν λεπτοί, ο Σλούκας επέμενε και ο «γάμος» είναι έτοιμος να πραγματοποιηθεί. Η πίεση ήταν και από το μέρος του και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει και ο κόσμος του Ολυμπιακού στον Έλληνα γκαρντ.

ΥΓ2 Τα είχαμε όλα, είχαμε τους… insiders στα social media, έχουμε και τους «δημοσιογράφους» στο twitter. Ρε πως ξεφυτρώνουν έτσι σαν τα μανιτάρια. Απίστευτο…

ΥΓ3 Ρε τον Κόγκα… Ρε τον Κόγκα….

ΥΓ4 Μόνο τυχαία δεν είναι η φωτογραφία που έχω βάλει στο κείμενο. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο Βασίλης Σπανούλης που δεν… νιώθει από τον χρόνο, που παραμένει διψασμένος για επιτυχίες και ο Κώστας Σλούκας που επιστρέφει στο ΣΕΦ που λατρεύτηκε για να συνεχίσει τη δυναστεία του.

ΥΓ5 Εξαιρετικός τύπος ο Ερτουγκρούλ Ερντογάν. Ένας προπονητής που βγάζει διαρκώς παίκτες και κάνει… μάγκες τους υπόλοιπους κόουτς της Ευρωλίγκας. Να έχουμε στο νου μας και τον Χάντερ που πήρε τώρα στην Γαλατά. Για όποιον δε την διάβασε, ας πατήσει εδώ για να διαβάσει τη συνέντευξή του στο «10» για τον Χάρισον και τον Όγκαστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ