Όταν οι «εξυγιαντές» ανοίγουν την πόρτα στην διαφθορά!

Όταν οι «εξυγιαντές» ανοίγουν την πόρτα στην διαφθορά!

Ένα μείγμα από παραγοντικές φιλοδοξίες, σκοπιμότητες τοπικών πολιτευτών και μπόλικης ανοησίας είναι εκείνο που οδηγούσε σε σχέδιο για να γεμίσει η Ελλάδα επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Από αυτή την ΕΠΟ τίποτα δεν γίνεται να αποκλειστεί. Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι στην ημερήσια διάταξη. Και το πρώτο έγκλημα κατά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα είχε ήδη συντελεστεί αν η Σούπερ Λίγκα δεν αντιδρούσε ακαριαία με την κάθετη άρνησή της για την αύξηση των ομάδων σε δεκάξι ακόμα και σε δέκα οχτώ.

Ένα μείγμα από παραγοντικές φιλοδοξίες, σκοπιμότητες τοπικών πολιτευτών και μπόλικης ανοησίας είναι εκείνο που οδηγούσε σε σχέδιο για να γεμίσει η Ελλάδα επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Το σχέδιο έφτανε να προβλέπει Τρίτη Εθνική με ούτε λίγο ούτε πολύ 126 ομάδες και Σούπερ Λιγκ 2 με τριάντα δύο ομάδες.

Οι κύριοι που υποτίθεται διοικούν το ποδόσφαιρό μας έχασαν το μέτρο και ενεργούσαν πέρα από κάθε οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Εμφανίστηκαν έτοιμοι να δημιουργήσουν πλείστες όσες ομάδες με επαγγελματική υπόσταση και έξοδα που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν με κανένα τρόπο ή μάλλον με ένα: Τον στοιχηματισμό και τα στημένα παιχνίδια. Ενώ είναι γνωστό τι γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες όπου «ιδιοκτήτες» αλλάζουν ομάδες σαν τα πουκάμισα και οι αγοροπωλησίες ΑΦΜ πάμε σύννεφο η ΕΠΟ είναι έτοιμοι να πάρει αποφάσεις για αν τους διευκολύνει. Να μην μείνει τίποτα όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νεαροί να νομίζουν ότι έγιναν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές επειδή τους έβαλαν να υπογράψουν συμβόλαιο με αποδοχές οχτακόσια ευρώ το μήνα τα οποία πολλές φορές πληρώνουν οι πατεράδες τους. Τι από όλα αυτά δεν ξέρουν όσοι στην ΕΠΟ προχωρούν σε τέτοιες αποφάσεις. Σε ποιο κόσμος ζουν.

Η επιμονή τους για αναδιαρθρώσεις που θα καταδικάσουν το ποδόσφαιρο σε πλήρη ανυποληψία και θα οδηγήσουν μια σειρά από ομάδες είτε να παραδοθούν στον στοιχηματισμό είτε να αποχωρούν στη μέση των διοργανώσεων, είναι εγκληματική. Ματαιοδοξίες τοπικών παραγόντων και σχέδια κερδοσκόπων εξυπηρετούν.

Αντί να βρουν τρόπους και να διεκδικήσουν πόρους για να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που εξαιτίας της κρίσης αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στην ΕΠΟ θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των επαγγελματικών ομάδων. Να δημιουργήσουν δηλαδή ομάδες με περισσότερα έξοδα ενώ είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν έσοδα. Φυσικά όλα Αυτά γίνονται χωρίς δημόσιο διάλογο χωρίς καμιά διαβούλευση. Όλα εν κρυπτώ.

Ανερμάτιστοι παράγοντες κλείνουν το μάτι σε ομάδες της περιοχής τους και ενεργούν σαν μεσολαβητές χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι καταστρέφουν τα κύτταρα του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αντί να ασχοληθούν με αυτά που είναι η βασική αποστολή τους, μεγαλοπιάνονται

Οσοι ονειρεύονται φαραωνικές αναδιαρθρώσεις υπονομεύουν το ποδόσφαιρο και το οδηγούν στην παρακμή και την αποσύνθεση. Εστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να τους σταματήσουν. Ειδικά εκείνοι που τους υπαγόρευαν τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να τάζουν λεφτά από την δημόσια τηλεόραση αλλά τώρα (ευτυχώς) ανέκρουσαν πρύμναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ