Έχουν δίκιο οι Άγγλοι να φοβούνται τον Ελ Αραμπί…

Έχουν δίκιο οι Άγγλοι να φοβούνται τον Ελ Αραμπί…

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός καθυστερεί να φτάσει το γκολ, το παιχνίδι της πρόκρισης θα είναι ανοικτό. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει αιφνιδιασμός.

Για να πάρεις μια μεγάλη νίκη ή μια σπουδαία πρόκριση πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις. Δεν πρόκειται βέβαια για πίστη μεταφυσική που δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές σου δυνατότητες. Τότε απλά αεροβατείς και όταν έρθει η ώρα προσγειώνεσαι απότομα. Η πίστη όμως είναι κινητήρια δύναμη. Χωρίς αυτή δεν γίνονται υπερβάσεις.

Ο Μαρτίνς την περασμένη χρονιά πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τη Μίλαν με δυο γκολ διαφορά και η ομάδα του θα πάρει την πρόκριση. Αποδείχτηκε ότι πίστευε κάτι που η ομάδα του μπορούσε, είχε τις δυνατότητες να το κάνει και το έκανε. Φέτος δεν χρειάζεται να επικαλείται την πίστη του. Αυτά που θα ζητήσει από τους παίκτες του το βράδυ της Πέμπτης τα έχουν ξανακάνει. Απέναντι στη Μίλαν και απέναντι στην Αρσεναλ. Επομένως θέμα πίστης δεν τίθεται. Ούτε θέμα δυνατοτήτων.

Όλα αυτά δεν καθιστούν τους ερυθρόλευκους φαβορί για την πρόκριση. Να μην περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Ο Ολυμπιακός πάει με ντεζαβαντάζ την ισοπαλία του αγώνα στο Φάληρο. Πάει επίσης χωρίς τον Σα και τον Σεμέδο. Οποιος κάνει λογαριασμούς και δεν παίρνει υπόψη του δυο σημαντικές απουσίες, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα.

Η Γουλβς είναι φορμαρισμένη ομάδα και με αγωνιστικό ρυθμό που λείπει από τους παίκτες του Μαρτίνς. Δεν έχει όμως τις εμπειρίες του Ολυμπιακού από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπαιζε στο Φάληρο με πλεονέκτημα αριθμητικό για μια ώρα κι όμως δεν μπόρεσε να βρει τρόπους για να διασπάσει την άμυνα των Πειραιωτών. Κι αυτή τη φορά θα κληθεί να ξεφύγει από τις συμπληγάδες που δημιουργούν στον άξονα του γηπέδου οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Γκιγιέρμε.

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός καθυστερεί να φτάσει το γκολ, το παιχνίδι της πρόκρισης θα είναι ανοικτό. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει αιφνιδιασμός. Από εκεί και πέρα έχουν δίκιο οι Αγγλοι να υπολογίζουν έως να φοβούνται τον Ελ Αραμπί. Το γκολ της πρόκρισης μπορεί να έρθει ακόμα και την τελευταία στιγμή. Από τον πρώτο σκόρερ ή από παίκτη που θα μπει ως αλλαγή.

Ο Μαρτίνς έχει τα περιθώρια να ανακατέψει την τράπουλα και να φέρει παίκτες από τον πάγκο για να αλλάξουν τον ρυθμό της ομάδας του ακόμα και την μορφή του παιχνιδιού. Μια συμπαγής ομάδα είναι το ζητούμενο στο «Μολινό». Όλα τα άλλα γίνονται γιατί οι παίκτες και τα πιστεύουν και τα μπορούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ