Ο Ολυμπιακός έβγαλε πάλι «χρυσό» από την Ακαδημία του και έκανε τον Τσιμίκα τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός έβγαλε πάλι «χρυσό» από την Ακαδημία του και έκανε τον Τσιμίκα τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία

Τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού δίνουν στην ευρωπαϊκή ελίτ ακόμη έναν ποδοσφαιριστή 20 εκατομμυρίων (Ρέτσος, Τσιμίκας). Αυτός είναι ο λόγος που ο Μαρινάκης επένδυσε πάνω από 50.000.000 στο Ρέντη αυτή τη 10ετία.

Ελληνας ποδοσφαιριστής, από ελληνική ομάδα, παίρνει μεταγραφή στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αγγλίας και κάτοχο του Champions League. Στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη την τελευταία 2ετία. Με ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 20.000.000 €. Η είδηση είναι αποστομωτική. Φαντάζει με ψέμα. Αλλά είναι απολύτως αληθινή. Η ωμή πραγματικότητα, που προκαλεί δέος. Ο Κώστας Τσιμίκας ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός βάζει στα ταμεία του ένα ακόμη τεράστιο ποσό. Κυρίως, όμως, δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι μπήκε στην αγορά των μεγάλων. Της ελίτ.

Οι αριθμοί της συμφωνίας που αποκάλυψε νωρίτερα to10.gr, δεν επιδέχονται περαιτέρω σχολιασμού: Η Λίβερπουλ πληρώνει άμεσα 16.500.000 € για την αγορά του 80% του Τσιμίκα. Ποσό που θα ξεπεράσει τα 20.000.000 € με βάση τα εφικτά μπόνους επίτευξης στόχων που έχουν μπει στην πρόταση. Ενώ ο Ολυμπιακός διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης! Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή, θα υπογράψει 5ετές συμβόλαιο (2025), με συνολικές απολαβές που θα φτάνουν τα 8.000.000 €!

Η επιτυχία είναι εξωπραγματική. Ουσιαστικά ο Τσιμίκας κάνει τη μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει ποτέ Ελληνας ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστής που έχει πουληθεί απευθείας από την Ελλάδα. Το μέγεθος της επιτυχίας είναι τιτάνιο. Όχι μόνο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, που θα ζήσει το όνειρο της συμμετοχής σε μία ομάδα-γίγαντα. Αλλά (κυρίως) για τον Ολυμπιακό. Ειδικά για τον Ολυμπιακό… Από άποψη «μεγέθους» ονόματος, όχι μόνο οικονομικά, ποτέ στην ιστορία ελληνική ομάδα δεν έστειλε παίκτη σε εν ενεργεία κάτοχο του Champions League και εν ενεργεία κάτοχο ενός εκ των top 5 πρωταθλημάτων (σ.σ. Premier League). Σαν «αξία» μεταγραφής, όχι οικονομικά, είναι μεγαλύτερη ακόμη και από του Γεωργάτου στην Ιντερ.

Ο Ολυμπιακός παράγει χρυσάφι. Το ανακαλύπτει, το επεξεργάζεται, το βελτιώνει, το βάζει στη βιτρίνα του, απογειώνει την αξία του και μόνο εάν παρουσιαστεί ο σωστός αγοραστής το παραχωρεί. Χρυσορυχείο είναι οι εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εκεί ακολουθείται όλη η παραπάνω διαδικασία. Από εκεί προκύπτουν λαμπερά ποδοσφαιρικά «κοσμήματα» όπως ο Τσιμίκας. Από εκεί ξεκίνησε ο 24χρονος αριστερός μπακ, που σε λίγες ώρες/ημέρες, θα αποκαλείται «ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ». Της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Της εν ενεργεία κατόχου του Champions League. Εκεί όπου θα έχει συμπαίκτες τον Σαλάχ, τον Μανέ, τον Φαν Ντάικ. Και προπονητή τον μέγιστο Γιούργκεν Κλοπ. Προσωπική επιλογή του οποίου είναι!

Ο Τσιμίκας πηγαίνει στο Λίβερπουλ για να εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού να τον ακολουθεί και να τον καθοδηγεί. Ο Ολυμπιακός τον έκανε τον παίκτη που εξελίχθηκε φέτος. Ο Ολυμπιακός τον πέρασε από όλες τις απαραίτητες (δύσκολες) δοκιμασίες και ο ίδιος άντεξε, εξελίχθηκε, βελτιώθηκε, έγινε ποδοσφαιριστής επιπέδου… Λίβερπουλ. Και απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός βγάζει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Ένα μήνυμα σαφές για όλους. Ένα μήνυμα που γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο, για δεν είναι το πρώτο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξάγοντας τον πλούτο του. Διότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει κάνει τις πιο μεγάλες πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ξεπερνώντας τα στενά όρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, πουλάει ακόμη ένα διαμάντι που προήλθε από την ακαδημία της, μετά τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ελληνική ομάδα, να πουλάει δύο δικά της παιδιά με σχεδόν 20.000.000 € το καθένα! Ποσό εξωπραγματικό. Σουρεαλιστικό για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά απολύτως ρεαλιστικό για αυτόν τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Του ανθρώπου που εξέλιξε την ακαδημία, το προπονητικό κέντρο και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού με τέτοιον τρόπο, που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδοσφαιρικό πρότυπο διεθνών διαστάσεων.

Ο Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει πληρώσει σχεδόν 50.000.000 € τα τελευταία 10 χρόνια για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Ρέντη. Η επένδυση, το όραμα και η δουλειά, αποτυπώνονται στις επιτυχίες της πρώτης ομάδας, αλλά και στα πρόσωπα. Σε πρόσωπα όπως αυτό του Τσιμίκα, του Ρέτσου, του Νικολάου. Παικτών που μέσα σε μόλις μία 3ετία έχουν φέρει στα ταμεία του συλλόγου πάνω από 40.000.000 €.

Αντί επιλόγου: Η συμφωνία Λίβερπουλ – Ολυμπιακού είναι οριστική. Ο Τσιμίκας μεταβαίνει στην Αγγλία, για να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ετοιμος να αποδείξει στο κορυφαίο επίπεδο, ότι ο Ολυμπιακός παράγει ποδοσφαιριστές για την ελίτ. Και αυτό κάνει ήδη. Οι «επόμενοι» έρχονται. Και θα αναδειχθούν μέσα από τις επιτυχίες του συλλόγου. Όπως και ο Τσιμίκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ