Όχι αγαπητέ, αυτοί οι «κάποιοι» δεν σε ακούν

Όχι αγαπητέ, αυτοί οι «κάποιοι» δεν σε ακούν

Η στοχευμένη απόφαση της ΕΟΚ για τους ξένους στην Α2,  η στάχτη στα… μάτια του ελληνικού μπάσκετ και η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ που βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

«Η διεξαγωγή πρωταθλήματος με την παρουσία μόνον Ελλήνων παικτών είναι γεγονός. Οι συνεχείς επαφές με την ΕΟΚ απέδωσαν καρπούς και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΣΑΚ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου.

Αντίθετα με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έκανε – τουλάχιστον μέχρι τώρα – δεκτό το αίτημα μας για μείωση των ξένων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!».

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ μετά από την απόφαση της ΕΟΚ, να μην επιτρέψει, ετσιθελικά την χρησιμοποίηση ξένου παίκτη στην Α2. Μπορώ να την χωρίσω σε δύο ενότητες; Μπορώ…

Δεν είναι λίγες οι φορές από εδώ μέσα που έχω γράψει πως για να μπορέσει ο ΕΣΑΚΕ και το πρωτάθλημα του να επιβιώσει, θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ξένων που μπορεί μία ομάδα να δηλώσει σε κάθε αγώνα. Όχι να απαγορευτεί στις ομάδες να έχουν και 6 και 7 και 8 ξένους, αλλά να περιοριστούν αυτοί μέσα στο παιχνίδι, ώστε να μην αγοράζονται από τους συλλόγους 5 πενταδάτοι και ένας… μπαλαντέρ και οι Έλληνες να είναι κομπάρσοι στα ματς. Πέρα του ότι στους ξένους οι ομάδες είναι αφερέγγυες και με τον κάθε απίστευτο τρόπο καταφέρνουν και τους φεσώνουν. Όχι ότι μας νοιάζει αυτό, απλά το αναφέρουμε.

Συνεχίζω για τον ΕΣΑΚΕ. Οι ομάδες και η λίγκα οφείλει να βρει τον τρόπο να… επωφεληθεί από την κατάσταση. Να μειώσει τα έξοδά της με τους αμφιβόλου αξίας ξένους, να προωθήσει Έλληνες που φέρνουν τον κόσμο (αν έχει φέτος) στα γήπεδα και να βοηθήσει τα νέα και ταλαντούχα παιδιά να παίξουν. Μία πρότασή μου ήταν αυτό το κείμενο εδώ οπότε όποιος θέλει ας ρίξει μία ματιά.

Πάμε στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης του ΠΣΑΚ που νιώθω πως εθελοτυφλεί απόλυτα. Όχι η ΕΟΚ δεν άκουσε τα προβλήματά των Ελλήνων αθλητών και δεν πήρε την απόφαση αυτή για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Παιδιά μην κοροϊδευόμαστε.

Είναι 100% μία απόφαση που γίνεται εξαιτίας μίας ομάδας. Ξέρετε που το πάω. Προτιμότερο να έγραφαν στην ομοσπονδία ένα: «Δεν θέλουμε να παίξουν οι ξένοι παίκτες στην Α2 λόγω του Ποκουσέφσκι». Ελάτε, γιατί δεν το λέτε, γιατί κρύβεστε;

Όπως διάβασα και σε ένα ποστάρισμα του κόουτς Σορώτου «16 θέσεις δεν θα απογείωναν τους Έλληνες παίκτες ούτε αντίστοιχα θα τους καταρράκωνε.

Πόσα Ελληνόπουλα πλέον παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού. Πως θα φαινότανε να απαγορεύσουν αυτές οι χώρες τη συμμετοχή Ελλήνων παικτών στα πρωταθλήματα τους και μάλιστα η μια αιτιολογία να είναι η απίστευτα ρατσιστικού περιεχομένου ότι δήθεν οι ξένοι παίκτες θα είναι φορείς του κορονοιο;».

Το φοβερό και απίστευτα εκνευριστικό είναι πως η ΕΟΚ λέει λόγω Covid19 θα απαγορεύονται οι ξένοι. Βέβαια στην Α1 Γυναικών θα παίξουν λογικά τρεις ξένες, αλλά εκεί λογικά δεν κολλάει ο κορωνοϊός. Ούτε στο ποδόσφαιρο δεν κολλάει, ούτε στις υπόλοιπες ομάδες.

Να είχαμε να λέγαμε λοιπόν.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να απασχολεί τον ΠΣΑΚ είναι ο ένας ξένος στην Α2. Είναι τόσα και τόσα προβλήματα που έχει το άθλημά τους και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι αθλητές.

Από την ασφάλειά τους που είναι ανύπαρκτη, από τα συμβόλαιά τους που δεν τηρούνται, από την ανάπτυξη που δεν υπάρχει και το γεγονός πως υπάρχουν ομάδες μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν συμφέροντα. Πάνω από όλα για μία ακόμα φορά, η διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία ευτυχώς μετράει αντίστροφα, θέλησε με τον τρόπο της να πραγματοποιήσει επίδειξη δύναμης. Δεν ενδιαφέρεται (χρόνια τώρα) για το καλό του αθλήματος και για την βιωσιμότητα των συλλόγων που απαρτίζουν τις ομάδες της Α2.

Θέλετε να κοπούν οι ξένοι λοιπόν στην κατηγορία;  Θέστε με το έτσι θέλω κανονισμούς στη Α2 για την ανάδειξη ταλέντων, ακολουθήστε το παράδειγμα της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού που μόνο κόσμο έφερε στα γήπεδα, αφού είδαμε νεαρά παιδιά να πρωταγωνιστούν. Αφήστε τα διπλά δελτία στους Έφηβους. Κάντε πράγματα, κοιτάξτε μπροστά. Αλλάξτε μυαλά…

Συγνώμη για τους Έλληνες μπασκετμπολίστες, όμως ουδέποτε σας άκουσαν. Αντιθέτως. Και αυτή δεν είναι μία αρχή, είναι απλά χρύσωμα… χαπιών. Για τα μάτια του κόσμου, στάχτη στα μάτια από μία ομοσπονδία που όσα καλά έκανε στο παρελθόν, τόσα στραβά και απαράδεκτα πράττει στη δύση της.

ΥΓ Πείτε μου πόσα από τα παιδιά που είδαμε στα πανελλήνια Παίδων και Εφήβων θα δούμε στην Α2; Δείτε πόσα από αυτά μας αποχαιρετούν είτε για τα κολλέγια, για να μπορέσουν να σπουδάσουν κι όλας, είτε για το εξωτερικό όπως ο Αρφαράς του Κολοσσού που θα αποκτηθεί από την Γκραν Κανάρια. Για ποιο ελληνικό μπάσκετ μιλάμε; Ποια ΕΟΚ και ποιον ΕΣΑΚΕ…

ΥΓ2 Διαρκώς μου περνάει από το μυαλό μήπως θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να γυρίσει σε αυτό το πρωτάθλημα, για να παίξει, να έχει ρυθμό και να διεκδικήσει τίτλους. Κάτι τέτοιες μικρότητες γίνονται και φωνάζω μακριά και αγαπημένοι. Με τις ομάδες που ήθελαν εγγυητικές που δεν είχαν τα λεφτά να τις πληρώσουν και αναγκαστικά απέσυραν την πρόταση. Που ακόμα χρωτάνε, που έχουν ban στην καμπούρα τους και αγοράζουν παικτες αψηφώντας κάθε κανονισμό..

ΥΓ3 Στην Ιταλία η κάθε ομάδα θα έχει παραπανίσια έξοδα της τάξεως των 100.000 ευρώ λόγω κορονοϊού. Θα πρέπει να γίνονται τεστ σε παίκτες και προπονητές κάθε 4 μέρες, να απολυμαίνονται τα γήπεδα και να τηρούνται όλα τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα εκτός έδρας. Θα έχει πλάκα να δούμε τι θα γίνει στην Α1 τη δική μας. Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα… Ποια ομάδα έχει την οικονομική ευχέρεια να ακολουθήσει αυτό το πρωτόκολλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ