Το πρόβλημα του… Μέσι είναι στο κέντρο της άμυνας!

Το πρόβλημα του… Μέσι είναι στο κέντρο της άμυνας!

Η Μπαρτσελόνα ψάχνοντας να αντικαταστήσει Τσάβι, Ινιέστα και Νεϊμάρ, ξόδεψε χρόνο και χρήμα αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα της. Όλοι μιλούν για τον Τσάβι και τον Ινιέστα κι ελάχιστοι για τον Πουγιόλ.

Έγινε κι αυτό. Καταγράφεται ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το θυμόμαστε μετά από πολλά χρόνια περισσότερο από κάποιο αγώνα τελικού και κάποιον κάτοχο του τροπαίου. Όπως θυμόμαστε το πατατράκ της Βραζιλίας στου Βραζιλιάνους . Εκείνη την ξεγυρισμένη «εφτάρα» στα ημιτελικά και μάλιστα μέσα στην Βραζιλία. Τότε πρωταγωνιστής στο πατατράκ ήταν η Γερμανία, τώρα ήταν μια γερμανική ομάδα. Η Μπάγερν που έχει καιρό να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό, διέλυσε την Μπαρτσελόνα με μια… οχτάρα που τη συζητάει όλος ο κόσμος.

Πολλοί μιλούν για ντροπή. Αθλητική ντροπή είναι, ναι. Αθλητική και τίποτα παραπάνω. Η Μπάγερν διέλυσε και διέσυρε αγωνιστικά την άλλοτε κραταιά Μπαρτσελόνα. Την συνολικά καλύτερη ομάδα του κόσμου τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια. Η ντροπή δεν έχει να κάνει βέβαια με την εξωαγωνιστική ιστορία της Καταλανικής ομάδας, τα ιδεώδη της, την αντίσταση στη δικτατορία του Φράνκο τους αγώνες των Καταλανών για αυτοδιάθεση. Αυτά για να μην μπερδευόμαστε. Για αγωνιστικό διασυρμό πρόκειται όπως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Μπάγερν που έπεισε ότι αυτή τη στιγμή προβάλλει ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόβλημα των «μπλάουγκράνα» είναι καθαρά αγωνιστικό. Ξεφεύγει από τους παίκτες που είναι στο γήπεδο και από τον άμοιρο Σετιέν που τους κοουτσάρει από τον πάγκο. Έχει να κάνει με αυτούς που την κουμαντάρουν ως ομάδα και παίρνουν αποφάσεις.

Η απόφαση για παράδειγμα το καλοκαίρι ήταν να ξοδευτούν του κόσμου τα εκατομμύρια για να έρθει στην Βαρκελώνη ο Γκριεσμάν ενώ το πράγμα φώναζε από μακριά. Το πρόβλημα που απαιτούσε θεραπεία ήταν στο κέντρο της άμυνας. Οι δυσκίνητοι Πικέ (που έχει με τα χρόνια χάσει ταχύτητα και εκρηκτικότητα) και Λαγκλέ δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων. Από εκεί χρειαζόταν αν αρχίσει η επιδιόρθωση. Τα ίδια ισχύουν και για τον άλλοτε ακαταμάχητο Μπουσκέτς που έχει απολέσει την ικανότητα του να κάνει πλάγια βήματα. Η Μπαρτσελόνα ψάχνοντας να αντικαταστήσει Τσάβι, Ινιέστα και και Νεϊμάρ ξόδεψε χρόνο και χρήμα αφήνοντας ακάλυπτα τα νώτα της. Θυμηθείτε τα περισσότερα από τα γκολ των Βαυαρών και θα καταλάβετε.

Όλοι μιλούν για τον Τσάβι και τον Ινιέστα κι ελάχιστοι για τον Πουγιόλ.  Καλός παίκτης ο Ντε Γιονγκ, ταλαντούχος ο Ντεμπλέ, γκολτζής ο Γκριεσμάν αλλά όλα κρίνονται από την αμυντική αξιοπιστία. Κάπου εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα της Μπάρτσα». Ο Βαλβέρδε που δεν άφηνε το χαλινάρι, κατάφερνε να κρύβει το πρόβλημα. Ο Σετιέν που έβαλε την άμυνα πιο ψηλά για να μικρύνει τις αποστάσεις στις οποίες θα έπρεπε να κινείται ο Μέσι πήρε ρίσκα στα οποία οι κεντρικοί του αμυντικοί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Κι έγινε η ζημιά. Όταν δεν μπορείς να κρατήσεις την μπάλα όσο την κρατούσες τότε φροντίζεις να έχεις αξιόπιστους και γρήγορους αμυντικούς. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ