Ολυμπιακός : Σα να μην πέρασε μία μέρα…

Ολυμπιακός : Σα να μην πέρασε μία μέρα…

Τα κεφάλια… μέσα, η προετοιμασία ξεκίνησε και επίσημα για τον Ολυμπιακό και ο Σλούκας που επέστρεψε σε γνώριμο περιβάλλον πλέον ως ηγέτης.

Από την στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες του Ολυμπιακού από την έναρξη της προετοιμασίας, η αλήθεια είναι πως είπα από μέσα μου ένα «επιτέλους». Μας έλειψε το μπάσκετ, μου έλειψε ο μπασκετικός Ολυμπιακός και γενικότερα η δράση και η Ευρωλίγκα (ποια Α1…).

Δυστυχώς η ώρα αυτή συνέπεσε με τον θάνατο του Σάββα Θεοδωρίδη και δεν μπορούσαμε να το χαρούμε και τόσο, όμως από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν για τη νέα σεζόν με την ευχή όλων να είναι να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να πάνε μπροστά. Εξάλλου ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ομάδα του Πειραιά και όλοι το νιώθουν και το γνωριζουν αυτό.

Οι πρώτες εικόνες στις αρχές των προετοιμασιών πάντα σκορπίζουν αισιοδοξία. Ακόμα και… τρύπες να υπάρχουν στον σχεδιασμό μίας ομάδας, τα χαμόγελα και τα καινούρια πρόσωπα δημιουργούν φιλοδοξίες.

Έτσι και στον Ολυμπιακό, που τα βλέμματα μοιραία έπεσαν επάνω στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος φόρεσε την προπονητική… περιβολή του και πάτησε ΣΕΦ με τους παλιούς αλλά και νέους συμπαίκτες του. Ο Έλληνας γκαρντ ένιωθε σαν στο σπίτι του. Εξάλλου γνωρίζει κάθε γωνία του φαληρικού κλειστού, ενώ υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην ομάδα με τους οποίους είχε συνεργαστεί και πριν φύγει από τον Πειραιά για την Φενέρμπαχτσε.

Νιώθει οικεία σε ένα περιβάλλον που τον έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Σα να μην πέρασε μία μέρα από όταν είπε το περιβόητο: «Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…»
όταν και αποχώρησε από τους Ερυθρόλευκους, αφήνοντας πίσω τις δύο σερί Ευρωλίγκες και τα πρώτα του χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πάντως μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το πόσο έχει αλλάξει το κορμί του από την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού. Το παιδί με τα παραπανίσια κιλά, έχει γίνει πλέον ένας αθλητής γεμάτος μύες. Άλλο να τον βλέπεις στις φωτό που ανέβαζε στο ίνσταγκραμ την περίοδο των διακοπών του και άλλο τώρα με τα προπονητικά του Ολυμπιακού. Η παρακάτω φωτό μιλάει από μόνη της…

Αυτό που αναζητά ένας προπονητής στην αρχή της προετοιμασίας είναι οι παίκτες να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητάει. Το πώς αντιλαμβάνονται το πλάνο του και την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή την φιλοσοφία του. Ο Ολυμπιακός έχει το θετικό πως έχει μόλις μία διοργάνωση να τον απασχολεί. Μπορεί από τώρα να σχεδιάσει το οτιδήποτε, να προσαρμοστεί στα δεδομένα που του δημιουργούνται και να οργανώσει τα πάντα από τώρα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, διαθέτοντας τα εργαλεία για να δημιουργήσει ακριβώς αυτό που έχει στο μυαλό του. Είναι εξ αρχής μία περίεργη σεζόν. Με τους παίκτες να προέρχονται από μία τεράστια αποχή, την πανδημία να μην έχει… κοπάσει και κανείς να μην γνωρίζει τι ακολουθεί στη συνέχεια και το πώς θα διεξαχθούν τα ματς της διοργάνωσης.

Πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά και οσο πρόκληση κι αν είναι η σεζόν που έρχεται, τόσο ουδείς ξέρει τι θα παρακολουθήσουμε.

Ξεκίνησε και επίσημα για τον Ολυμπιακό λοιπόν. Στο Μέτσοβο θα χτίσει την ομάδα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία για το αποτέλεσμα.

ΥΓ Σουπερ νοοτροπία από τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος άφησε στην άκρη το ρεπό που είχαν οι παίκτες το Σαββατοκύριακο και πέρασε αρκετό χρόνο στο ΣΕΦ. Πέρα ότι έχει ήδη μαγευτεί από την Ελλάδα και φροντίζει να μας το δείχνει αυτό σε κάθε του ποστάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ καταλαβαίνει ακριβώς που βρίσκεται και όλοι περιμένουν πολλα από αυτόν.

Προτίμησε πριν την έναρξη της προετοιμασίας να πάει στο Φάληρο και να καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος που έχει σε σχέση με τους συμπαίκτες του καθώς καθυστέρησε να έρθει στην χώρα μας.

ΥΓ2 Την τρίχα τριχιά. Κλασικά…

ΥΓ3 Για τον κύριο Σάββα τα διαβάσατε από εδώ μέσα από τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Εγώ το μοναδικό που μπορώ να μοιραστώ είναι κάποιες ατάκες του πατέρα μου, με τον οποίο ο κύριος Θεοδωρίδης ήταν μαζί στρατό. «Τι χερούκλες είχε αυτός ο άνθρωπος. Αν σε έπιανε στα… χέρια του. Άσε που είναι και τρελός Ολυμπιακάκιας. Από τότε έτσι ήταν», μου λέει συχνά ο πατέρας μου για τον αγαπημένο σε όλους τους φίλους των Πειραιωτών, Σάββα Θεοδωρίδης. Ένας πιστός στρατιώτης του δαφνοστεφανωμένου Έφηβου. Πάντα μπροστά, ξυπνούσε και κοιμόταν για τον Ολυμπιακό. Αυτός τον κρατούσε ζωντανό σε αυτήν την δύσκολη και μοναχική διαδρομή που περνούν οι άνθρωποι που παλεύουν με την συγκεκριμένη αρρώστια.

ΥΓ4 Όπως το έγραψε ο Γιώργος Νοικοκύρης. Αν ήξερες τον Σάββα, ήξερες τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ