Μεταγραφές μετά τον «τελικό» με την Μπεσίκτας

Μεταγραφές μετά τον «τελικό» με την Μπεσίκτας

Καμία άλλη προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τις 20 του μηνός όπου και θα δηλωθούν τα ονόματα των παικτών στην UEFA για την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας. Μετά τον «τελικό» τα σπουδαία για μεταγραφές, πωλήσεις, αλλά και επιστροφές όπως αυτή του Βιερίνια.

Ο πρώτος κύκλος των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ έκλεισε με την προσθήκη των Σεφαν Σβαμπ και Νίκα Νινούα. Τον Αυστριακό προλάβαμε να τον δούμε στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς στο Πήλιο με Ατρόμητο και Βόλο, δείχνοντας καλά στοιχειά για την ποιότητα που διαθέτει. Τον Γεωργιανό όχι ακόμα, όμως τα στοιχειά που τον συνοδεύουν αφήνουν μια ελπίδα χαραμάδας πως 21χρονος μέσος θα μπορέσει να σταθεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’ αυτό που αγωνιζόταν με την Ντινάμο Τιφλίδας.

Άλλη μεταγραφή μέχρι και τις 20 μηνός, ημέρα που πρέπει η ΠΑΕ να καταθέσει στην UEFA τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση με τους Τούρκους δεν πρόκειται να υπάρξει. Είναι άσκοπο να πάρει τώρα παίκτη ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που δεν θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει ο Αμπελ Φερέιρα.

Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά σ’ αυτό το παιχνίδι και προσπαθούν να προετοιμαστούν από κάθε άποψη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανεβάζει καθημερινά την ένταση στην προπόνηση, ενώ βλέπει πως όσο περνούν οι μέρες τα προβλήματα λιγοστεύουν με αποτέλεσμα το έργο του να γίνεται πιο εύκολο. Αυτό το παιχνίδι αν κερδηθεί θα φέρει την… Άνοιξη στον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Θα αναπτερωθεί το ηθικό μέσα στην ομάδα, ενώ θα χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι του Ιβάν Σαββίδη που είδες πέρσι τους κόπους του να πηγαίνουν στράφι. Το πιο σημαντικό απ’ όλα τα παραπάνω είναι πως ο σύλλογος θα έχει μετά από δύο χρόνια θα έχει κάποια εξασφαλισμένα έσοδα.

Τότε τα μεταγραφικά θα αλλάξουν άρδην. Ο Δικέφαλος θα γίνει πιο κινητικός κλείνοντας όλα του τα ανοιχτά μέτωπα (τερματοφύλακας, χαφ, επιθετικός, εξτρεμ, αριστερό φουλ μπακ).

Περιμένουν προτάσεις

Θα υπάρξουν και πωλήσεις. Αυτό το κομμάτι δε μπορεί να το αποφύγει. Ο Δικέφαλος περιμένει βελτιωμένες προτάσεις για τον Γιαννούλη από τις ήδη υπάρχουσες στα χρήματα που θέλει. Υπάρχει η πρόταση που αιωρείται εδώ και κάποιες μέρες ότι θα έρθει από Ισπανία για τον Πασχαλάκη, όπως και αυτές για τους Άκπομ και Λημνιό, από Τουρκία και Ιταλία αντίστοιχα.

Ο Βιερίνια που δεν… κατεβαίνει

Πάμε τώρα σε ένα κεφάλαιο που παραμένει ανοιχτό εδώ και ένα μήνα, σ’ αυτό του Αντελίνο Βιερίνια. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουλίου και την επόμενη ημέρα ο αρχηγός έμεινε ελεύθερος. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε πως ο ΠΑΟΚ του προσφέρει 450.000€. Ο Βιερίνια, έχει ξεκινήσει προετοιμασία μόνος του περιμένοντας ταυτόχρονα τον Ιβαν Σαββίδη. Αν επισκεφτεί κανείς την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και μπει στο ρόστερ της ομάδας θα δει πως ακόμα βρίσκεται το όνομα του Αντελίνο Βιερίνια, παρότι δεν ανήκει στους Θεσσαλονικείς. Δεν ξέρω αν έχει γίνει από αμέλεια ή σημαίνει κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αργά η γρήγορά σύμφωνα με πληροφορίες ο Πορτογάλος θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, έχοντας έναν δεύτερο ρόλο στην ομάδα, όπως και Μάτος μετά την συζήτηση που είχε με τον Φερέιρα.

Οι Τούρκοι τον χαβά τους

Στην Τουρκία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναμείξουν την πολιτική με τον αθλητισμό. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον Ιβάν Σαββίδη επειδή ζήτησε από τους παίκτες να κάνουν το αυτονόητο. Οι γείτονες συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί καθώς η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε, μέσω UEFA, πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα με τον Δικέφαλο στην Τούμπα. Επικαλείται ως δικαιολογία την ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που-κατά την γνώμη των Τούρκων-μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στο δικό της διάστημα παραμονής στην Ελλάδα. Στο αρχηγείο της Αστυνομίας υπάρχει συναγερμός και έχει αποφασισθεί να τηρηθεί ένα απόλυτα αυστηρό πρωτόκολλο, σε συνεργασία και με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο είναι ενήμερη η UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ