Ολυμπιακός : Αν υπήρχε μηχανή αναζήτησης

Ολυμπιακός : Αν υπήρχε μηχανή αναζήτησης

Την άσκηση των «άκρων» ο οργανισμός Ολυμπιακός την επεξεργάζεται μήνες. Και το αποτέλεσμα δεν προέκυψε τυχαία

Δύο βασικά δεδομένα: Το πιο παράξενο καλοκαίρι στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Και η τρίτη σεζόν μιας ομάδας που πρέπει να εφεύρει έναν τρόπο μετάβασης από τα προηγούμενα στα επόμενα, δίχως κανονικό κύκλο προετοιμασίας.

Έξι εβδομάδες απαιτούνται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ο Ολυμπιακός σταμάτησε στις 7 Αυγούστου, επιστρέφει τώρα και στις 22-23/9 παίζει τριάντα εκατ ευρώ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Όχι τώρα. Δεν βγαίνουν εδώ και μήνες, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς και η διοίκηση άρχισαν να επεξεργάζονται αυτή την «άσκηση» έχοντας κατά νου και κάτι ακόμη: Το τίμημα της επιτυχίας.

Τέλη Γενάρη έφυγε ο Ποντένσε. Μέσα Αυγούστου ο Τσιμίκας και ο Ομάρ. Άπαντες σπουδαίοι στο πλάνο του προπονητή. Για τον Πορτογάλο η απώλεια καλύφθηκε εκ των έσω μέχρι το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο και μάλιστα με τρόπο ιδανικό χάρη στην προσαρμογή στο 4-3-3.

Για τους δύο μπακ, όλα πρέπει να συμβούν άμεσα. Ζητούμενο η άμεση προσαρμογή. Να μπουν στην ομάδα γρήγορα. Να αφομοιώσουν ακόμη πιο γρήγορα. Να μπορούν να «μακιγιάρουν» τις όποιες αδυναμίες μέχρι να εναρμονιστούν πλήρως.

Παίκτες που δεν θα εκτεθούν και δεν θα σε εκθέσουν μέχρι να είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν ουσιαστικά.

Αν υπήρχε ποδοσφαιρική μηχανή αναζήτησης και έθετες αυτά τα χαρακτηριστικά θα σε έστελνε αυτομάτως στο ράφι με τους έμπειρους. Διόλου τυχαίο λοιπόν το δίπολο Ραφίνια, Χολέμπας. Ο Βραζιλιάνος ένας καταπληκτικός μπακ με αμέτρητες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ένα είδος… Βαλμπουενά που προφανώς είναι το καλύτερο παράδειγμα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Χολέμπας κάποιος που ξέρει το περιβάλλον Ρέντης σαν το σπίτι του. Και μαζί του ξέρεις και εσύ τι ακριβώς μπορείς αν περιμένεις από εκείνον.

Αν δεν ήταν ο Ραφίνια θα ήταν ο Ίσλα. Θα ήταν ο Ράφαελ. Άπαντες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Μπακ Τσάμπιονς Λιγκ.

Και όσο για την επιλογή αριστερά; Ας λένε διάφοροι… διάφορα. Είναι τουλάχιστον τρεις μήνες που ο Μαρτίνς επεξεργάζεται την περίπτωση του Έλληνα διεθνούς μπακ. Το έχουν κουβεντιάσει κατ επανάληψη με τον Μοντέστο –που ήταν συμπαίκτης του- και τον Καρεμπέ.

Μια επιλογή που πέραν των άλλων αγοράζει… χρόνο για την ομάδα. Διότι για τον Κούτρη δεν είναι ακόμη σίγουρος κανείς. Πότε επιστρέφει κλπ. Εξ ου και το ενδεχόμενο να προστεθεί και άλλος στην εξίσωση της συγκεκριμένης πτέρυγας.

Ο Χολέμπας του 2010 ήταν ένας rookie 26 ετών, που ήρθε «λαχείο» στο μοναδικό δώρο του Έβαλντ Λίνεν στο μεγάλο λιμάνι. Ο Χολέμπας του 2020 κουβαλάει στην πλάτη του μια τεράστια καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο. Θα μπορούσε να την «πληρωθεί» πολλά περισσότερα αν ο σκοπός του ήταν αυτός. Στην Τουρκία ή κάπου πιο μακριά.

Συμφώνησε μέσα σε δύο μέρες. Γιατί όπως οι περισσότεροι της «τάξης» του, νιώθει τον Ολυμπιακό «σπίτι» του. Και ας μην είναι εύκολος στα λόγια.

Από εκείνη την πρώτη ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι εδώ ο Αβραάμ και ο Τόρο με έναν συγκεκριμένο πολύτιμο ρόλο. Εξελίχθηκε σε στέλεχος ο Μοντέστο. Ανήκει στους προπονητές ο Ιμπαγάσα. Γύρισαν κάποια στιγμή ο Φετφατζίδης, ο Μιραλάς και ο Μήτρογλου. Ήρθε πλέον και ο Χολέμπας.

Αληθινοί δεσμοί. Οικογένεια… Σε μια λεπτομέρεια που λίγοι δίνουν σημασία αλλά καμιά φορά κάνει τη διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ