Χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο (θα) μιλάμε για άλλη ομάδα…

Χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο (θα) μιλάμε για άλλη ομάδα…

Η μεταγραφή του Μπάρκα δεν αλλάζει κανενός είδους σχεδιασμό. Του Μάνταλου αλλάζει πολλά, πάρα πολλά. Η διαφαινόμενη πώλησή του στην Αλ Νασρ, μετά τη νέα κατά πολύ βελτιωμένη πρόταση, οδηγεί στον Καρέρα να ψαχτεί σχεδόν από την αρχή.

Ένα ποδοσφαιρικό δίδυμο που ξέρει μπάλα έχει στα χέρια του τις τύχες της ΑΕΚ. Οκ δεν πρόκειται για δίδυμο που εκτός από τις τύχες έχει και τα λεφτά να πληρώνει αλλά εδώ δεν μιλάμε για ιδιοκτήτες. Μιλάμε για προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Μάσιμο Καρέρα και Ιλια Ιβιτς τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους. Ο πρώτος άλλωστε ήταν επιλογή του δεύτερου. Ο Ιταλός κόουτς ήρθε στην ΑΕΚ και την συμμάζεψε αγωνιστικά. Βέβαια, έτσι όπως τα είχε κάνει ο Καρντόσο χειρότερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι το συμμάζεμα ήταν αυτονόητη υπόθεση που θα πετύχαινε ο καθένας.

Ο Καρέρα τα κατάφερε, αποφάσισε μάλιστα να παραμείνει στην ομάδα κι αυτό του δίνει έναν αέρα τώρα που ξεκινάει να φτιάχνει την ΑΕΚ της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Διότι τέτοια ΑΕΚ προσδοκούν οι οπαδοί της. Μια ομάδα που δεν θα χάσει το τραίνο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος μέσα στον χειμώνα αλλά θα πάει την κούρσα μέχρι τέλους διατηρώντας την πιθανότητα να τερματίσει πρώτη. Εδώ υπάρχουν δυσκολίες γιατί η διαφορά που πρέπει να καλυφθεί από τον ΠΑΟΚ και κυρίως από τον Ολυμπιακό δεν είναι μικρή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι οπαδοί δεν αντέχουν μια ακόμα χρονιά στην οποία η ομάδα τους θα δείχνει φτωχός συγγενής των άλλων δυο την στιγμή μάλιστα που και ο Παναθηναϊκός διατυπώνει φιλοδοξίες για τη φετινή χρονιά. Επομένως το θέμα είναι να δούμε στο γήπεδο ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορεί να αμφισβητήσει στην πράξη την κυριαρχία των άλλων δύο και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να μπει σφήνα ανάμεσα σε αυτή και τους δυο ανταγωνιστές της. Δύσκολα πράγματα από την στιγμή που ο Καρέρα θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά σχέδια του.

Η μεταγραφή του Μπάρκα δεν αλλάζει κανενός είδους σχεδιασμό. Του Μάνταλου αλλάζει πολλά, πάρα πολλά. Η διαφαινόμενη πώλησή του στην Αλ Νασρ μετά τη νέα κατά πολύ βελτιωμένη πρόταση οδηγεί στον Καρέρα να ψαχτεί σχεδόν από την αρχή. Σαν να τον Μάνταλο δεν βρίσκεις εύκολα. Ούτε τις οργανωτικές του ικανότητες ούτε τις εκτελεστικές. Ο αρχηγός για εφτά χρόνια υπήρξε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ενωσης. Εκοβε κι έραβε το παιχνίδι της ομάδας του. Οργάνωνε και εκτελούσε. Οι συμπαίκτες του, ακουμπούσαν σε αυτόν την μπάλα για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Ο Ιλια Ιβιτς θα κινητοποιηθεί για να φέρει στα Σπάτα κάποιον που να μπορεί να κάνει όσα κι ο Μάνταλος. Δεν εύκολα να γίνει και μάλιστα από την μια στιγμή στην άλλη. Ούτε είναι σίγουρο ότι από τα περίπου τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ θα αποδεσμευτεί το μεγαλύτερο μέρος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Διότι καλή η χημεία ανάμεσα σε τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Την διαφορά όμως την κάνει ο διοικητικός ηγέτης που πληρώνει. Οσα πληρώνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ