Ολυμπιακός : Η δική τους μάχη…

Ολυμπιακός : Η δική τους μάχη…

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Αντώνης Κόνιαρης έχουν επιλεχθεί από τον Ολυμπιακό για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Να παλέψουν από το πρώτο δευτερόλεπτο για τον χρόνο του στο παρκέ…

Ο Ολυμπιακός φέτος παρουσιάζεται πιο γεμάτος από ποτέ. Κινήσεις ουσίας έγιναν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα να δημιουργεί κρότο στην Ευρώπη.

Δεν είναι μόνο ο Έλληνας γκαρντ που ανεβάζει τις προσδοκίες για την ομάδα του Πειραιά. Στα χαρτιά, καθότι το παρκέ είναι ο καθρέφτης για κάθε σύλλογο, οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται πιο γεμάτοι από ποτέ, αν αναλογιστούμε ότι έχουν να αγωνιστούν μονάχα σε μία διοργάνωση.

Ο Μπαρτζώκας έχει στήσει ένα ρόστερ γύρω από το Σλού, γνωρίζοντας βέβαια ότι οι… βετεράνοι του συν τους νεοφερμένους αθλητές του, είναι ικανοί να παρουσιάσουν ένα σύνολο ικανό για μεγάλα πράγματα.

Και τριγύρω τους αυτοί οι τρεις. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Αντώνης Κόνιαρης.

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που ο καθένας του έχει επιλεχτεί για ξεχωριστό λόγο αν και η συνισταμένη είναι κοινή.

Όλοι τους είναι παίκτες που θα στηρίξουν τον ελληνικό κορμό, έχουν πολυετές συμβόλαια και είναι πολύτιμοι αναφορικά με το μέλλον της ομάδας, που εάν συμβούν τα… προαπαιτούμενα (άλλη ΕΟΚ, η διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ και γενικότερα αυτά που ζητάει τόσο καιρό ο Ολυμπιακός), θα αποτελέσουν μέλη του κορμού του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Ο Έλληνας γκαρντ προέρχεται από την πρώτη σεζόν του μακριά από την χώρα μας. Η Μούρθια ήταν το… αγροτικό του μακριά από τα ελληνικά δεδομένα. Είχε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε στην ΑΕΚ και ένας ακόμα πιο διαφορετικός ρόλος θα υπάρχει στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς ο ερχομός του συνοδεύεται από κάποιον σκεπτικισμό από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Εννοείται πως αυτό δεν πρέπει να τον πτοήσει. Τα λεπτά του στο παρκέ θα είναι λίγα. Πρέπει κάθε μπάλα να την διεκδικεί λες και είναι η τελευταία και κάθε επίθεση που έρχεται στα χέρια του να εκτελείται και με σύνεση αλλά και παράλληλα με αποτελεσματικότητα.

Ο Λάρι έχει την στήριξη των συναθλητών του και του προπονητικού τιμ. Αυτό το γνωρίζει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο ΣΕΦ. Είναι ένας αθλητής που διαθέτει ψυχή και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί να αγωνίζεται στον συγκεκριμένο σύλλογο.

Αποτελεί επένδυση, αλλά και ουσιαστικά έναν παίκτη που έχει αγωνιστικά λεπτά, μπορεί να προσφέρει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας και θα καλύπτει τρύπες όταν χρειαστεί.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ

Πριν από μερικά χρόνια – και όχι άδικα- ήταν ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης στην ηλικία του. Ειλικρινά δεν είμαστε εδώ για να ψάξουμε τις αιτίες που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να γινει ο παίκτης που άπαντες ονειρευόντουσαν. Στον Ολυμπιακό τον πίστεψαν, τον έδωσαν δανεικό στον Ιωνικό για να παίξει μπάσκετ, τον έφεραν πίσω και εάν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό στον ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, θα έπαιζε κι άλλο στην Ευρωλίγκα.

Ξεπέρασε κάθε πρόβλημα που είχε και λογίζεται ως δεύτερο τριάρι πίσω από τον Παπανικολάου, την ώρα βέβαια που θα του τρώει πολύτιμο χρόνο από το «3» ο ΜακΚίσικ, ανάλογα με την περίσταση και τις απαιτήσεις του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία μεγάλη σεζόν (εάν γίνει όπως την γνωρίζουμε ελέω κορωνοϊού), άρα κάθε παίκτης χρειάζεται για μία ομάδα, που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει 3 ετοιμοπόλεμους σε κάθε θέση. Στα θετικά του πως μπορεί να «ακουμπάει» και στο «4», την ώρα που έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του και στον Ολυμπιακό βλέπουν διαρκώς την ανοδική του πορεία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Ο Αντώνης Κόνιαρης, βλέποντας τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού είχε καταλάβει πως ο χρόνος του θα είναι περιορισμένος φέτος. Δεν είναι κοινό μυστικό πως σκεφτόταν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει κάπου δανεικός, ώστε να επανακτήσει τον αγωνιστικό ρυθμό του. Πάνω από όλα; Να παίξει οσο περισσότερο γίνεται.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και δεν βρέθηκε η ομάδα, ενώ δεύτερες σκέψεις υπήρχαν και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς στην θέση του πλέι μέικερ οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές στον Ολυμπιακό. Αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τζένκινς υπολογίζεται ως «glue guy» στον Σλούκα, ο μοναδικός παίκτης εκτός Σλούκα που μπορεί να οργανώσει είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

Θα έχει σίγουρη θέση στην 12άδα ο Κόνιαρης; Όχι σίγουρα. Θα είναι και αυτός μεταξύ 12άδας και εκτός αποστολής, όμως αποτελεί έναν παίκτη που γνωρίζει ακριβώς τι θέλει ο Μπαρτζώκας από τον ίδιο.

Όπως και οι υπόλοιποι του κειμένου, είναι ένας παίκτης που Ολυμπιακός δεν έχει αποκτήσει μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο του συλλόγου. Ο προπονητής του τον πιστεύει όπως και κάθε Έλληνα, όχι επειδή έχει κάτι με τους ξένους αλλά γιατί γνωρίζει πως ο κορμός και οι γηγενείς δημιουργούν στιβαρά αποδυτήρια.

Έμεινε και πλέον είναι καθαρά στο χέρι του να παλέψει για τα λεπτά του στο παρκέ. Οι προπονήσεις είναι το πιο σοβαρό κριτήριο για τον Κόνιαρη. Μπορεί; Στο ΣΕΦ θα αποδείξει και μακριά από τα φώτα της κάμερας. Εξάλλου ο Μπαρτζώκας είναι λάτρης των προπονήσεων…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ