Χρήστος Τζόλης : Το παραμυθένιο ντεμπούτο και ένα λαμπρό μέλλον

Χρήστος Τζόλης : Το παραμυθένιο ντεμπούτο και ένα λαμπρό μέλλον

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο στην Ελλάδα είναι στον ΠΑΟΚ και λέγεται Χρήστος Τζόλης. Ο 18χρονος που έκανε... πάρτι στην άμυνα της Μπεσίκτας και όλοι αναρωτιούνται ποιο μπορεί να είναι το «ταβάνι» του. To10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του.

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα με την Μπεσίκτας και της πολύ μεγάλης πρόκριση που εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο 18χρονος επιθετικός, που δε σου γεμίζει το μάτι για ποδοσφαιριστή, αλλά για μαθητή Λυκείου, έγραψε το όνομά του, φαρδιά – πλατιά, στους κορυφαίους, της χθεσινής αναμέτρησης με τους Τούρκους. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ ενώ έδωσε ασίστ στον Πέλκα για το τρίτο γκολ του Δικεφάλου. Όλα τα φώτα είναι λογικό να πέσουν πάνω του γιατί έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (18 ετών έξι μηνών 26 ημερών). Ενώ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία τον ΠΑΟΚ, που πετυχαίνει δύο γκολ στην Ευρώπη.

Ο μικρός έδωσε φιλί ζωής στον ΠΑΟΚ καθώς ότι και να γίνει στην επόμενη φάση του Champions League οι Θεσσαλονικείς θα βάλουν στα ταμεία του ένα ποσό στα 8-9 εκατομμύρια ευρώ που τα είχαν τόσο πολύ ανάγκη λόγω FFP. Ταυτόχρονα ο πιτσιρικάς, με τα επιτεύγματά του, έδωσε στον Ιβάν Σαββίδη μία απάντηση που έψαχνε τα τελευταία 6-7 χρόνια. «Γιατί δεν έχουμε βγάλει έναν παίκτη πρώτης γραμμής για την ανδρική ομάδα από τις ακαδημίες μας;». Το πρώτο μεγάλο ταλέντο, του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα τολμήσω να πω, άνοιξε τα φτερά του. Ο Τζόλης που όσο παραμένει προσγειωμένος και δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις τόσο θα βελτιώνεται και θα ανεβάζει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Χθες έγινε η αρχή. Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες όταν θα πάρουν στα χέρια τους το report του αγώνα με την Μπεσίκτας θα κάνουν μια μεγάλη στάση στο όνομα του Χρήστου Τζόλη. Θα ψάξουν να μάθουν για τον 18χρονο ποδοσφαιριστή, θα τον παρακολουθούν στενά από εδώ και στο εξής και την κατάλληλη στιγμή θα έρθουν ένα ωραίο πρωί οι ενδιαφερόμενοι με προτάσεις οι οποίες θα έχουν πολλά μηδενικά για να αποκτήσουν τον μικρό «μάγο» του ΠΑΟΚ. Όλος ο οργανισμός του Δικεφάλου θα πρέπει να πέσει πάνω στον Τζόλη και στον κάθε Τζόλη. Να τον βοηθήσει να ανέβει επίπεδο. Να τον προστατεύσει από κάθε πειρασμό που είναι πολλοί στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αν τα καταφέρουν τότε τα εκατομμύρια που θα φέρει ο μικρός θα είναι πολλά.

Μέχρι και η FIFA ασχολήθηκε μαζί του χθες το βράδυ μετά το τέλος του αγώνα με την Μπεσίκτας με tweets έγραψε πως: «Ο Χρήστος Τζόλης πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο 18χρονος πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ και ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ με σκορ 3-1 επί της Μπεσίκτας και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με τον Τζόλη έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2022, θεωρείται όμως δεδομένο πως άμεσα θα γίνουν οι επαφές για την ανανέωση του. O Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να δώσει εντολή να ξεκινήσουν επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για να τον ανταμείψει για το μεγάλο δώρο που έκανε στον ιδιοκτήτη της ομάδας, αλλά και στην ομάδα του. Οι ετήσιες αποδοχές του θα αυξηθούν ενώ θα μπει ίσως η μεγαλύτερη ρήτρα που έχει σε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που θα ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιος όμως είναι ο Χρήστος Τζόλης που από χθες το βράδυ μιλάει η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη. Γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη και μόλις στα οκτώ του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες του Δικεφάλου από τη Δόξα Πενταλόφου. Πέντε χρόνια αργότερα αποχώρησε για την Ρόζενχοφ του Μονάχου, ωστόσο του 2018 επέστρεψε πιο συνειδητοποιημένος . Στην πρώτη του χρονιά στην Κ17 του Δικεφάλου ήταν ο ηγέτης της ομάδας με 29 γκολ σε 25 ματς, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει και δύο γκολ στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Την φετινή χρονιά αγωνίστηκε στην Κ19 με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία και πέτυχε 19 γκολ σε 26 εμφανίσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Επαιξε επίσης και στα 4 παιχνίδια του Youth League, πετυχαίνοντας ένα γκολ στο 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου στην Τούμπα.

Ο Τζόλης είναι ένας ποδοσφαιριστής ταχυδυναμικός, με χαμηλό κέντρο βάρους, γρήγορος με την μπάλα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο καλά και τα δύο του πόδια και μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις και αυτό φάνηκε και κόντρα στον ΟΦΗ που έπαιξε ως δεξί εξτρέμ. Μυρίζει το γκολ, εκτελεί πέναλτι ενώ διαθέτει και εξαιρετική ντρίμπλα. Ο Πάμπλο Γκαρσία, τον χρησιμοποιεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αφού ο Χρήστος Τζόλης μπορεί να αγωνιστεί είτε μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, είτε σαν δεύτερος φορ, είτε στα άκρα με την ίδια άνεση.

Βέβαια για να φτάσουμε στο σήμερα, προηγήθηκε το 2015 και πριν αποχωρήσει για την Ρόζενχοφ, μια τρομερή πορεία στο τουρνουά «Λέναρντ Γιόχανσον» στη Σουηδία, όταν ο τότε 13χρονος Τζόλης πέτυχε 11 γκολ σε 5 ματς και τράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Μέχρι και σκάουτ της Μπαρτσελόνα τον είδε και εντυπωσιάστηκε.

Ο 18χρονος επιθετικός είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, έχοντας πετύχει 6 γκολ σε 9 ματς με την Εθνική Κ17 ενώ έχει ήδη τρεις συμμετοχές με την Εθνική Κ19. Μάλιστα με την Κ17 πέτυχε δύο πολύ σημαντικά γκολ κόντρα στο Κόσοβο και οδήγησε στην πρόκριση την Εθνική μας ομάδα στο Euro 2019 κάτω των 17 ετών. Εκεί συμμετείχε και στα τρία ματς του ομίλου, κόντρα σε Ιρλανδία, Βέλγιο και Τσεχία αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ