Ας μιλήσουμε για «χαλιά», χάλια, ένα κανονικό γήπεδο για τελικό, το… Μπερνα-Μπέου και μπόλικη υποκρισία

Ας μιλήσουμε για «χαλιά», χάλια, ένα κανονικό γήπεδο για τελικό, το… Μπερνα-Μπέου και μπόλικη υποκρισία

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης, το ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός που «δεν ήθελε να γίνει ο τελικός», αλλά έκανε τα πάντα για να παίξει και η ΑΕΚ που «καιγόταν», αλλά άφησε το γήπεδο ευθύνης της να ρημάξει και τήρησε υποκριτική στάση «ό,τι πει η ΕΠΟ».

Τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο «απολαμβάνει» για μια ακόμη φορά τον διεθνή διασυρμό. Αιτία, η παλινωδία που ονομάζεται «Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2020». Αλλά και οι πρόσφατες εικόνες από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Το στάδιο που τελεί υπό την ευθύνη της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο που παρανόμως ορίστηκε (σ.σ. είναι έδρα της Ενωσης και απαγορεύεται από την προκήρυξη ο ορισμός του), και για το οποίο κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει πριν ορίσει τον τελικό.

Γιατί να το ελέγξουν άλλωστε οι άνθρωποι της ΕΠΟ; Είχαν… ελέγξει εκείνο της Ριζούπολης, που κρίθηκε ακατάλληλο και όταν η Περιφέρεια πήγε να το ελέγξει ξανά, οι υπάλληλοι του Απόλλωνα (του Μονεμβασιώτη, με τις γνωστές… αντικειμενικές τοποθετήσεις) είχαν πάει… διακοπές και είχαν πάρει μαζί τους και τα κλειδιά. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με την κατάσταση του ΟΑΚΑ, ούτε όταν φάνηκε από τα φιλικά ΑΕΚ-Ατρόμητος και Παναθηναϊκός-ΟΦΗ, ότι επρόκειτο για αγωνιστικός χώρος επικίνδυνος για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλλά ποιος ασχολείται με τους παίκτες. Εδώ δεν το κάνει η ΑΕΚ, θα το κάνουν οι Διακοφώτηδες και οι Δημητρίου αυτού του πλανήτη;

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός, μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, το 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, επέλεξε να κάνει αυτό που κάνει πάντα. Ξήλωσε τον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης, που αποτελεί έναν από τους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αντικατέστησε τον ψυχρόφυλο χλοοτάπητα με τη θερμόφυλη ποικιλία, ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο τέλη Αυγούστου. Γεωπόνοι και κηπουροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν ώστε να αναπτυχθεί επαρκώς ο θερμόφυλος χλοοτάπητας και πλέον η κατάσταση του γηπέδου είναι αυτή που βλέπετε. Χαλί. Κανονικό.

Την ώρα που τα περισσότερα γήπεδα της χώρας, νέα και παλιά, μοιάζουν με χωράφια και οι αγωνιστικοί τους χώροι είναι ακατάλληλοι, κακοφτιαγμένοι και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι έτοιμο να παίξει… Champions League.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, το Καραϊσκάκη είναι το καλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας, με άριστο χλοοτάπητα, σύμφωνα και με τις αξιολογήσεις της UEFA. Μια διαδικασία που κοστίζει στον Ολυμπιακό αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, καθώς τα έργα και οι συντηρήσεις που γίνονται, αποτελούν αδιάκοπη διεργασία».

Αφού, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πρότεινε πριν από ενάμιση μήνα να γίνει ο τελικός αγώνας Κυπέλου ακόμα και στο ΟΑΚΑ, έδρα της ΑΕΚ, γιατί η Ενωση και το σύστημα της ΕΠΟ δεν όρισαν το Καραϊσκάκη για έδρα του τελικού; Τι φοβούντααν; Γιατί ανησυχούσαν; Τι τους εμπόδιζε;

Προφανώς τα ερωτήματα είναι ουτοπικά. Η ΕΠΟ που κατάντησε την Εθνική Ομάδα περιπλανώμενο θίασο και την άφησε άστεγη, στερώντας της το γήπεδο στο οποίο ήθελαν να αγωνίζονται και οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, δεν θα τολμούσε ούτε σαν ιδέα το Καραϊσκάκη. Δεν τους επιτρέπεται να το σκεφτούν. Απαγορεύεται. Ρητά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, που «δεν ήθελε να γίνει τελικός», πρότεινε ΟΑΚΑ, πρότεινε μια σειρά από… διευκολύνσεις στην ΑΕΚ και την ΕΠΟ, έφτασε έως και την UEFA για να διεξαχθεί το ματς πριν τις 2 Αυγούστου, έως την τελευταία στιγμή πίεζε να παίξει. Και η ΑΕΚ, που τόσο πολύ «καιγόταν» να παίξει, άφησε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της να καταστραφεί. Να γίνει επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές της. Και όταν της έστειλε επιστολή ο Ολυμπιακός για να γίνει ο τελικός, στη δική της έδρα κατά παράβαση των κανονισμών, τήρησε υποκριτική στάση «ό,τι πει η ΕΠΟ». Τέτοια… πρεμούρα να γίνει ο τελικός…

Στη συνέχεια και μετά το θετικό κρούσμα του Μάξι Λοβέρα, η ΕΠΟ έπρεπε να ασχοληθεί πάλι με την έδρα του τελικού. Και φυσικά οι επιλογές της ήταν συγκεκριμένες. Η ακατάλληλη Ριζούπολη και το Μπερνα-Μπέου. Το… ιστορικό Πανθεσαλλικό. Το γήπεδο που αποτελεί το «στολίδι» της εποχής της «Εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το γήπεδο του τελικού με τις μαχαιριές σε Live μετάδοση. Το γήπεδο που παίχτηκε το παιχνίδι που πραγματικά αντιπροσωπεύει αυτό το χάλι που ονομάζεται Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ΑΕΚ πάλι δεν μίλησε. Δεν είπε τίποτε. Κόντρα σε αυτά που ισχυρίζονται διάφοροι απίθανοι, η ΑΕΚ δεν έχει μιλήσει ποτέ. Ακόμη και όταν κλήθηκε από τον Ολυμπιακό να πάρει θέση και να γίνει ο τελικός, είπε εκείνο το υποκριτικό «ό,τι πει η ΕΠΟ». Λες και η ΕΠΟ είναι αυόφωτοι. Λες και οι διάφοροι απίθανοι που περιφέρονται γύρω από το πάρκο Γουδή, έχουν τη δύναμη, το σθένος να αποφασίσουν κάτι κόντρα στη… γραμμή.

Η ΑΕΚ, επιπλέον, δεν μίλησε ούτε για το μείζον θέμα των ποδοσφαιριστών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στον τελικό. Δεν χρειαζόταν να πάρει θέση. Είχε… εμπιστοσύνη στην άποψη της ΕΠΟ. Που όλως τυχαίως και χωρίς καμία συνεννόηση, συμπίπτει με τη δική της.

Είναι η διαφορετικότητα στην προσέγγιση στο ποδόσφαιρο, συνολικά. Ο Ολυμπιακός επενδύει στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Αλλοι, στο παραποδόσφαιρο. Και στις εξαρτήσεις. Και στην υποκρισία. Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2020…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ