Τα λερωμένα νώτα της ΕΠΟ, η «ολιστική μελέτη» και οι εκλογές…

Τα λερωμένα νώτα της ΕΠΟ, η «ολιστική μελέτη» και οι εκλογές…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την «κουτοπονηριά» της ΕΠΟ ώστε να αποφύγει και τον Αυγενάκη και την ΟΥΕΦΑ

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά. Η ΕΠΟ βιάζεται να πάει σε εκλογές διότι φοβάται ότι ο Αυγενάκης θα αλλάξει το νόμο και θα ψηφίζουν παραπάνω από 69 εκλέκτορες που ψηφίζουν τώρα. Όταν το εκλογικό σώμα αυξάνεται, μειώνονται οι πιθανότητες να το ποδηγετήσεις.

Πρέπει να τρέχεις να βρεις πολλούς και να τους «πείσεις» Ενώ τώρα είναι κουκιά μετρημένα. Τους πιάνεις και κάνεις τη δουλειά σου. Όπως γινόταν πάντα. Μόνο που αυτό το «πάντα» πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Να ανοίξει η πόρτα και να εκλέγουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ περισσότεροι εκλέκτορες.

Το ιδανικό θα ήταν να έχει μία ψήφο κάθε ερασιτεχνικό σωματείο. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να γίνονται οι εκλογές με σύστημα ανόθευτης απλής αναλογικής. Αντί για πρόσωπα σε ενιαίο ψηφοδέλτιο να κατεβαίνουν παρατάξεις με τα προγράμματά τους. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα και για την διοίκηση της ΕΠΟ, πολύ φοβάμαι και για τον ίδιο τον κύριο Αυγενάκη.

Ωστόσο εδώ πρέπει να γίνει η εξής επισήμανση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν ενεργεί μονομερώς. Είναι γνωστό ότι περιμένει να πάρει στα χέρια του την περίφημη «ολιστική μελέτη» της ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορεί, θα την θυμάστε. Εκείνη ντε που είχε υποσχεθεί στον πρωθυπουργό κ .Μητσοτάκη ότι θα παρέδιδε τέλος Μαΐου ο κ. Τσέφεριν και οι συνεργάτες του.

Από αυτή τη στήλη σημείωνα ότι δεν πρόκειται τέλη Μαΐου να παραδοθεί τίποτα. Μεσολάβησε και η πανδημία με αποτέλεσμα από την ΟΥΕΦΑ να ενημερώσουν την κυβέρνηση ότι η μελέτη θα παραδοθεί τέλη Σεπτεμβρίου. Σαν καλόπιστος , πιστεύω στη νέα δέσμευση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Με βάση όσα είχαν συμφωνηθεί τότε, η κυβέρνηση αναλάμβανε την υποχρέωση να νομοθετήσει για όσες προτάσεις της ΟΥΕΦΑ την αφορούσαν και η ΕΠΟ θα… πιεζόταν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ευθυγραμμιστεί με τις παροτρύνσεις. Η κυβέρνηση δεσμευόταν, η ΕΠΟ απλά θα πιεζόταν.

Τέλος πάντων. Από την ΕΠΟ φοβούνται μήπως υπάρχει μέσα στην μελέτη πρόταση για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών. Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω. Το θεωρώ ως πολύ δύσκολο. Στην ΕΠΟ όμως που θέλουν να φυλάξουν τα λερωμένα νώτα τους προτίμησαν να αγνοήσουν την τροπολογία που πέρασε στην Βουλή ο κ. Αυγενάκης και κάνουν τις εκλογές τους νωρίτερα τον Οκτώβρη έτσι ώστε να μην προλάβει να περάσει τροπολογία για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών και βρεθούν προ απροόπτου.

Αυτή είναι σε λίγες γραμμές η κατάσταση και για τον λόγο αυτό επείγονται στην ΕΠΟ. Ο Αυγενάκης από την πλευρά του, για να μην κατηγορηθεί ότι παρεμβαίνει, περιμένει να δει τι θα του στείλουν από την ΟΥΕΦΑ και ανάλογα να προχωρήσει. Ότι η ΕΠΟ είναι μέρος του προβλήματος αντί της λύσης δεν περιμέναμε τον υφυπουργό Αθλητισμού να μας το πει. Το ξέραμε.

Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει τα πολιτικά κότσια να προχωρήσει σε πραγματικό εκδημοκρατισμό του αθλητικού κινήματος. Σύντομα θα αποδειχτεί ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι απλά να βάλει στο παιχνίδι της διοικήσεις των αθλητικών Ομοσπονδιών και κάποιους δικούς της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ