ΠΑΟΚ : Κλεισμένος επιθετικός, πολύ κοντά σε τερματοφύλακα  ψάχνει για χαφ και συζητήσεις με κεντρικό αμυντικό(;)

ΠΑΟΚ : Κλεισμένος επιθετικός, πολύ κοντά σε τερματοφύλακα ψάχνει για χαφ και συζητήσεις με κεντρικό αμυντικό(;)

Δυναμικά κινείται στο μεταγραφικό παζάρι ο ΠΑΟΚ, σε συνάρτηση με πιθανές πωλήσεις παικτών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αναμέτρηση με την Μπενφίκα θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο αγωνιστικό τμήμα με αποχωρήσεις, αλλά και με την έλευση νέων ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής.

Η έλευση του Όλαφ Ρέμπε στην Τούμπα, έφερε έναν άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ, πιο ευρωπαϊκό. Αποφασίστηκε στη Μικράς Ασίας, λόγω και της πίεσης για έσοδα, να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να βοηθηθεί το σωματείο να αναπνεύσει οικονομικά, αλλά και να έρθουν ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές. Στο Δικέφαλο κατάφεραν να «αδειάσουν» απ’ όλα τα βαριά συμβόλαια, Βιερίνια, Στοχ, Βέρνμπλουμ και να εξοικονομήσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη νέα χρονιά. Όσοι πίστευαν πως στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα ο Δικέφαλος θα πήγαινε μόνο με τον Σβαμπ γελάστηκαν.

Στην Τούμπα βρίσκεται ο Ζίβκοβιτς όπου και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ασπρόμαυρους. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται τις επόμενες ώρες ο Άντριαν Περέιρα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Σέρβος από την Τετάρτη (9/9) ξεκίνησε προπονήσεις και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί στην νοκ αουτ αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του. Όσον αφορά τον Νορβηγό αν μπει αύριο στο αεροπλάνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη τότε έχει πολλές πιθανότητες να τεθεί στην διάθεση του Φερέιρα.

Ο Γιάνκο που ήταν… δράκος

Η υπόθεση του Σαϊντί Γιάνκο, που ναυάγησε με υπαιτιότητα του Ελβετού αμυντικού, έδειξε πως στον ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν την στρατηγική του στα μεταγραφικά της ομάδας ακόμα κι αν ένας παίκτης ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας Εξ αρχής έχει αποτυπωθεί ένα συγκεκριμένο μεταγραφικό πλάνο που δεν «σηκώνει» εμμονές σε μία και μόνο επιλογή. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ διαλέγει τις περιπτώσεις που του αρέσουν και του ταιριάζουν, τις κοστολογεί και προχωρά τις διαπραγματεύσεις ως εκεί που έχει ορίσει και θεωρεί σωστό πως πρέπει να φτάσει.

Αν και εφόσον υπάρχουν δυσκολίες ή εμπόδια που δεν ξεπερνιούνται, θα στρέφεται σε άλλες λύσεις και σε περιπτώσεις παικτών που θα ταιριάζουν στη λογική του. Και αυτό φαντάζει ως μια πάγια τακτική της ομάδας εδώ και αρκετό διάστημα. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν εγγυάται κανείς απόλυτη συμφωνία με κάθε υποψήφιο ή ενδιαφερόμενο. Άλλες υποθέσεις θα κλείνουν θετικά και άλλες όχι…

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς δεν προτίθενται να μπουν στη λογική των υπερβάσεων ή του ανταγωνισμού με προηγμένα πρωταθλήματα, εμμένοντας στην επιλογή του εκάστοτε «εκλεκτού», καθώς το έχουν πληρώσει ακριβά ως πολιτική κατά το παρελθόν.

Πωλήσεις μετά την Μπενφίκα

Τα πιο σπουδαία όμως έρχονται μετά τον μεγάλο… τελικό στις 12 Σεπτεμβρίου με τους Πορτογάλους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη θα αποχωρήσουν σίγουρα 3-4 ποδοσφαιριστές προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες ομάδες του εξωτερικού. Πρώτος και καλύτερος θα είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης ενώ θα ακολουθήσουν οι Τζούμπα Άκπομ καθώς και ένας ή και δύο τερματοφύλακες. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι ανάλογα και με το τίμημα Το θέμα είναι ποιοι θα έρθουν για να τους αντικαταστήσουν.

 Ο Τσολάκ και το blan B

Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση του φορ ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει δύο επιλογές οι οποίες θα εξαρτηθούν και από την έκβαση του αγώνα με την Μπενφίκα. Αν ο Δικέφαλος περάσει τότε στην Τούμπα θα δούμε τον πρώτο σκόρερ του κροατικού πρωταθλήματος και της Ριέκα Αντόνιο Τσολάκ. Αν η πρόκριση δεν έρθει τότε θα πάμε οδηγηθούμε στο plan B και στην εναλλακτική του δεύτερου επιθετικού που έχει σκαναριστεί από τον Ρέμπε.

 Συζητήσεις με πορτιέρο

Η απόκτηση τερματοφύλακα είναι στις άμεσες προτεραιότητες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Γερμανό παράγοντα του Δικεφάλου να βρίσκεται σε επαφές με έμπειρο πορτιέρο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Τούμπα οι Πασχαλάκης και Ρέι. Για τον πρώτο υπάρχει ενδιαφέρον από την Ισπανία, ενώ για τον Αργεντινό αναζητείτε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα ακόμα και με την μορφή του δανεισμού.

 Περιμένουν πρόταση για Ίνγκασον;

Για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Όμως, φαίνεται πως υπάρχει κάτι στο παρασκήνιο το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Ασπρόμαυρους. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαφές με κεντρικό αμυντικό με θητεία στην Λατινική Αμερική και σε εξαιρετική ηλικία (27-28 χρονών). Για να έρθει κεντρικός αμυντικός θα πρέπει να φύγει και κάποιος. Όλα συγκλίνουν πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ίνγκι Ίνγκασον που ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά.

Δύο επιλογές για χαφ

Να θυμίσουμε πως Ρέμπε και Φερέιρα θέλουν να φέρουν στην Τούμπα ένα ακόμα χαφ που θα βοηθήσει στο ανασταλτικό παιχνίδι, αλλά να έχει και ικανότητες να προωθεί την μπάλα στην επίθεση. Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής έχει δύο παίκτες στα υπόψιν του. Ο ένας προέρχεται από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και ο δεύτερος από την κεντρική Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ