Της Ευρώπης το καλύτερο σιρόπι…

Της Ευρώπης το καλύτερο σιρόπι…

Ο ΠΑΟΚ, έγραψε το βράδυ της Τρίτης (16/9) χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία κερδίζοντας την πανίσχυρη Μπενφίκα. Αυτή η πρόκριση ήταν μια δικαίωση για τον Αμπέλ Φερέιρα και την οικογένεια Σαββίδη που έσκυψαν το κεφάλι και δούλεψαν σκληρά για να κάνουν σήμερα όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

Τεράστια νίκη, τεράστια εμφάνιση από έναν ΠΑΟΚ που ήταν βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του. Επιτέλους μετά από χρόνια ο Δικέφαλος πανηγύρισε μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία που εκτός από δόξα, λάμψη και μπόλικο χρήμα τον ανεβάζει επίπεδο. Τον φέρνει πιο κοντά σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και όχι σε επιπέδου ομάδες τύπου Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ελάχιστοι πίστεψαν πως αυτή η ομάδα με τις πολλές αποχωρήσεις του Καλοκαιριού (Στόχ, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιερίνια…) και τις δυόμιση μεταγραφές θα κατάφερνε να αποκλείσει τις Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Μπορεί απέναντι στους Τούρκους το έργο τους να ήταν εύκολο, όμως κόντρα στους Πορτογάλους έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τα κατάφεραν.

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα 30 ημερών κατάφερε να μεταμορφωθεί αγωνιστικά και να δημιουργήσει μια ΟΜΑΔΑ η οποία είναι επιτέλους έγινε οικογένεια, μια γροθιά με υγιή αποδυτήρια και με παίκτες που παίζουν και για τον προπονητή. Αυτή η μεταμόρφωση δεν οφείλεται σε κάποιο μαγικό ραβδάκι του Αμπέλ Φερέιρα.

Απλά ο Πορτογάλος τεχνικός με τα τραβά του και τα καλά του εξελίχθηκε τον πρώτο χρόνο της παραμονής του στην Τούμπα. Έσκυψε το κεφάλι δούλεψε πολύ προκειμένου να βελτιωθεί ο ίδιος πρωτίστως και στη συνέχεια η ομάδα του. Ο 42χρονος τεχνικός που λοιδορήθηκε ζητώντας από τον Ιβάν Σαββίδη να τον τελειώσει από τον ΠΑΟΚ, σήμερα τον αποθεώνουν και τον επευφημούν.
Οι καιροί αλλάζουν, μα πιο πολύ οι άνθρωποι που πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος.

Η πρόκριση επί της Μπενφίκα είναι μια δικαίωση του Αμπέλ Φερέιρα, των παικτών και φυσικά της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη που λάβαιναν καθημερινά μηνύματα για να πάρει σκούπα και φαράσια προκειμένου να τα αλλάξει όλα στα αποδυτήρια. Σε μεγάλο βαθμό ο ισχυρός άνδρας το έκανε και τοπ αποτέλεσμα ήταν δύο καθαρές νίκες απέναντι σε δύο ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ. Απέναντι σε ποδοσφαιριστές που ξεχειλίζουν από ποιότητα και ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Επόμενος αντίπαλος η Κράσνονταρ η ομάδα του Μάρκους Μπέρκ πριν φτάσει στο μεγάλο όνειρο που είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Η ρωσική ομάδα δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Έπεσε στην 11η θέση του ρωσικού πρωταθλήματος καθώς μετά από έξι αγωνιστικές μετράει μόλις δύο νίκες. Αν ο ΠΑΟΚ προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση σε θέσεις που πονάει η ομάδα όπως αυτή του δεξιου οπισθοφύλακα της επίθεσης και ενός ακόμα χαφ τότε το σεντόνι θα τεντώσει για τα καλά στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚτσής έχει φουσκώσει από περηφάνια μετά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του και αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο στα εκατομμύρια των οπαδών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα
δεν υπάρχει στην Ελλάδα
ομαδάρα δοξασμένη
και με δάφνες στολισμένη
που τα έντεκα παιδιά μας
τα `χουμε όλοι στην καρδιά μας.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ τρέμουν τ’ όνομά σου
και στο πέρασμά σου τρέμει όλη η γη.
ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ άλλη τέτοια ομάδα
σ’ όλη την Ελλάδα δε θα ξαναβγεί.

Ατσαλώνουν την ψυχή μας
οι χιλιάδες οπαδοί μας
γιατί τέτοια ενδεκάδα
δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Πρώτοι θα ανακηρυχθούμε
και στο μάτι θα τους μπούμε.

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ τρέμουν τ’ όνομά σου
και στο πέρασμά σου τρέμει όλη η γη.
ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ άλλη τέτοια ομάδα
σ’ όλη την Ελλάδα δε θα ξαναβγεί.

Είσαι η δόξα του Βορρά μας
το καμάρι κι η χαρά μας
κι όλοι οι αντίπαλοί μας
τρέμουνε την δύναμή μας
και γι’ αυτό θ’ ακούνε Τούμπα
και θα κάνουν όλοι τούμπα.

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ τρέμουν τ’ όνομά σου
και στο πέρασμά σου τρέμει όλη η γη.
ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ άλλη τέτοια ομάδα
σ’ όλη την Ελλάδα δε θα ξαναβγεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ