Ολυμπιακός : Το restart του Φορτούνη!

Ολυμπιακός : Το restart του Φορτούνη!

Όταν ο Κώστας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, άπαντες είναι κερδισμένοι…

Πρόκειται για τον πιο ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή και έναν από τους καλύτερους που αγωνίζεται στην χώρα μας. Όταν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο κάνει για πλάκα την διαφορά. Όπως ακριβώς συνέβη στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μπήκε στο ματς ο Κώστας Φορτούνης (και φυσικά ο Γιώργος Μασούρας για τον οποίο θα τα πούμε παρακάτω…) και άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού. Άλλη ομάδα είδαν οι φίλοι των νταμπλούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν τεράστια η διαφορά στην εικόνα και δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να έχει διαφορετική άποψη.

Ο Φορτούναρος, ομόρφυνε το παιχνίδι των Πειραιωτών και απέδειξε ότι όταν αγωνίζεται σύμφωνα με τις δυνατότητές του, τότε κερδισμένοι είναι όλοι. Πάνω απ’ όλα η ομάδα και μετά και ο ίδιος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι δίκαιος προπονητής και το έχει αποδείξει. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος, αλλά στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας έχει βελτιώσει όλους τους παίκτες. Τους εκτοξεύεσαι την αξία. Δεν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με τον Κώστα;

Φυσικά έπαιξε ρόλο η ατυχία, όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο διεθνής μέσος τραυματίστηκε σοβαρά. Επέστρεψε και δεν ήταν ο παίκτης που όλοι ξέραμε και όλοι θέλαμε να τον βλέπουμε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ήθελε φυσικά χρόνο για να βρει τα πατήματά του, αλλά βλέποντας ότι έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα, αντέδρασε μετά το «διπλό» τίτλου στην Τούμπα. Αντέδρασε, όχι με τον τρόπο που έπρεπε με συνέπεια να μην βρεθεί στην αποστολή για τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, θέλω να πιστεύω, ότι έγινε το νέο ξεκίνημα του Φορτούνη. Έκανε ακριβώς, αυτό που έπρεπε. Το γκολ που πέτυχε, ήταν εξαιρετικό σε δημιουργία και τελείωμα. Η προσποίηση που έκανε, αφήνοντας την μπάλα στον Ραφίνια, ήταν για μένα όλα τα λεφτά…

Το γκολ αυτό έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να καθαρίσει το ματς και νε σκέφτεται την επόμενη αναμέτρηση, με την Ομόνοια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Εξαιρετικός και ο Γιώργος Μασούρας. Πέτυχε δύο γκολ και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Γιατί όσοι δεν θυμάστε, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου προέρχεται από την πλέον παραγωγική χρονιά της καριέρας του και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής περσινής πορείας της ομάδας.

Στάθηκα στους πρωταγωνιστές και πρέπει να πούμε και δύο λόγια για το παιχνίδι. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με το αγαπημένο του 4-3-3. Αφενός γιατί το γουστάρει και αφετέρου γιατί ήθελε να δει και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Εμβιλά. Τον παίκτη που θα έχει τον ρόλο του Γκιγιέρμε και πάνω στον Γάλλο, οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πολλά. Ο Εμβιλά χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσει να πει στο πνεύμα της ομάδας και να βρει ρυθμό.

Με το 4-3-3 βέβαια, με ομάδες που παίζουν κλειστά και διαθέτουν καλή μεσαία γραμμή (όπως ο Αστέρας Τρίπολης), μπορεί να συναντήσεις προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Όπως και έγινε,. Μία καλή ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός με τον Ρατζέλοβιτς, στο διάστημα αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, που ο Πορτογάλος το γύρισε σε 4-2-3-1, η σεμνή τελετή έλαβε γρήγορα τέλος. Όπως θα συμβεί στα περισσότερα φετινά παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ