Αλλού είναι το θέμα…

Αλλού είναι το θέμα…

Ο Δημήτρης Σιόβας, ούτε υπόδειξη έκανε, ούτε εκβίασε, ούτε απαίτησε mr Φαν Σιπ.

Δεν κρύβω, ότι δεν είμαι και ο πλέον αντικειμενικός αναλυτής των θεμάτων της Εθνικής, γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματά της, ούτε η πορεία της.

Το έχω γράψει εδώ στο 10.gr, αλλά το έχω πει αρκετές φορές στις βραδινές ραδιοφωνικές εκπομπές. Απλά παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και προκαλεί μεγάλη έκπληξη, η διάσταση που πήραν οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα, μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής.

Και εκεί που αρκετοί (μέσα σε αυτούς και εγώ…) νόμιζαν ότι το θέμα είχε τελειώσει (για την ακρίβεια, ούτε που το θυμόμουν ότι είχε μείνει… ζωντανό), ήρθε ο Φαν Σιπ, μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα, να δηλώσει στην Κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του OPEN, ότι ο Σιόβας βγαίνει εκτός ομάδας, βάση του σχολίου που έκανε, μετά το παιχνίδι με το Κόσοβο.

Για να θυμηθούμε, τί ακριβώς είχε πει ο έμπειρος αμυντικός: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής. Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά κι εγώ αυτό κάνω, παίζω δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες, η ομοσπονδία ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τι να πω για τον Μανωλά; Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αν θέλει να έρθει να παίξει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για μένα μακάρι να έρθει, πρέπει να είναι εδώ πέρα. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά, κι εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε καλή χημεία. Να πω πως ήταν και η άλλη δυνατή ομάδα, σε μια δυσκολότερη ομάδα θα υπάρχουν προβλήματα. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον η οποιοσδήποτε πιτσιρικάς που έχει μέλλον αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο».

Αυτή λοιπόν είναι η απαράδεκτη, κατά τον Φαν Σιπ, δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Σιόβας. Ό,τι και να πεις, ό, τι και να σχολιάσεις είναι λίγο. Ήμαρτον, που λέει και μια ψυχή.

Τι το τραγικό είπε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού. Ότι καλό θα ήταν να επιστρέψουν οι έμπειροι παίκτες (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος), για να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά, όπως συμβαίνει χρόνια στην Εθνική, αλλά και στις περισσότερες ομάδες του κόσμου. Προσοχή. Δεν απαίτησε, ούτε εκβίασε. Μια άποψη εξέφρασε.

Σιγά την παρέμβαση στο έργο και στην δουλειά του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο παίκτης έβλαψε την ομάδα και δεν ξέρει μάλιστα αν το έκανε επίτηδες ή όχι! Μιλάμε για φοβερά πράγματα και μάλιστα από έναν άνθρωπο που στην Εθνική της πατρίδας του, τα «επεισόδια» είναι σύνηθες φαινόμενο.

Ο Φαν Σιοπ μάλιστα, δεν έμεινε ικανοποιημένος, ούτε από την διευκρινιστική δήλωση που έκανε ο Σιόβας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να κάνω παρέμβαση στο έργο του προπονητή, ούτε υποδείξεις για το ποιος πρέπει και ποιος δεν πρέπει να είναι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Εξέφρασα μόνο την άποψη μου, αναφορικά με το «πάντρεμα» νέων και έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τα μεγάλα πρωτάθλημα της Ευρώπης, αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην ελίτ της Ευρώπης».

Και μετά θα φταίνε, όλοι εμείς οι… υπάλληλοι, που το μυαλό μας πάει, ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι δηλώσεις του Σιόβα, αλλά ότι είχε φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ