Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος από την πώληση Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος από την πώληση Πέλκα

Η πώληση του Δημήτρη Πέλκα βγάζει χαμένο τον ΠΑΟΚ, αρχικά σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί αυτός που θα έρθει δεν θα έχει σε πρώτη φάση την εμπειρία του 26χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά οικονομικά γιατί 1,6 εκατ. ευρώ δεν αντικατοπτρίζει την αξία του.

Η είδηση της πώλησης του Δημήτρη Πέλκα στην Φενέρμπαχτσε ταρακούνησε το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ καθώς κανείς δεν φανταζόταν πως ο 26χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός θα άφηνε την Τούμπα την προτελευταία μέρα των μεταγραφών μετακομίζοντας στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Αυτό όμως έγινε ο Δημήτρης Πέλκας αναμένεται να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο συνεργασία με ετήσιες απολαβές που θα φτάσουν το 1,2 εκατ. ευρώ

Από την πώληση του Πέλκα ο μοναδικός χαμένος στην υπόθεση είναι ο ΠΑΟΚ, απ’ όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς. Ο πρώην αρχηγός, πλέον, του Δικεφάλου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους Ασπρόμαυρους και η απόφαση αποχώρησής του δεν ήταν εύκολη ούτε για τον ίδιο, ούτε για την ομάδα του. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έβαλαν σε προτεραιότητα το συμφέρον του ποδοσφαιριστή, ο οποίος στην τουρκική ομάδα θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα ετησίως.

Το ποσό που θα βάλει ο ΠΑΟΚ στα ταμεία του, 1,6 εκατ. ευρώ + 500χιλιάδες αν πιάσει ένα συγκεκριμένο νούμερο εμφανίσεων, αλλά και ένα ποσοστό 20% σε περίπτωση μεταπώλησης, δεν αντικατοπτρίζει στην αξία του Δημήτρη Πέλκα. Κι επειδή στην ζωή υπάρχει κι ένα αλλά…, οι Ασπρόμαυροι δεν ήθελαν να φρενάρουν τον δρόμο του για δεύτερη φορά, καθώς πριν από δύο χρόνια του δόθηκε ξανά η ευκαιρία να πάρει μεταγραφή με την ΠΑΕ να αρνείται σχεδόν τριπλάσια προσφορά.

Η τότε προσφορά της Φενέρμπαχτσε ξεπερνούσε τα 6 εκατ. ευρώ, όμως η μετακίνηση δεν έγινε ποτέ με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, δεν ήθελε να παραχωρήσει ένα από τα καλύτερα κομμάτια του πάζλ γιατί εκείνη την περίοδο οι Θεσσαλονικείς χτυπούσαν το πρωτάθλημα και δεν ήθελε να χάσει μια σημαντική μονάδα.

Ο Δικέφαλος θα είναι «χαμένος» και σε αγωνιστικό επίπεδο γιατί ο Πέλκας ήταν ένας ποδοσφαιριστής που γνώρισε την ψυχοσύνθεση αυτή της ομάδας. Είχε συνηθίσει από μικρή ηλικία να αντέχει στην πίεση της Τούμπας, όταν όλοι ήθελαν να τον βαπτίσουν ως νέο Κούδα, με τον Γιώργο Δώνη να του δίνει τη φανέλα με το νούμερο 10. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε ανδρωθεί μέσα στην Τούμπα ήξερε το πώς να χειριστεί τις χαρές και τις λύπες. Αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ΠΑΟΚ. Αυτό το πλεονέκτημα ο Δικέφαλος το έχασε καθώς όποιος παίκτης κι αν έρθει στη θέση του θα πρέπει να διαβάσει την ιστορία του Δικεφάλου, να νιώσει τι θα πει Τούμπα και στη συνέχεια να προσαρμοστεί στην ομάδα και στις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ