Το τερατούργημα του Φαν Σιπ

Το τερατούργημα του Φαν Σιπ

Η Εθνική που δήθεν κάνει νέο ξεκίνημα και δεν αντέχεται να την βλέπεις ούτε με Μολδαβία και Κόσσοβο είναι ευθύνη του Ολλανδού. Είτε έτσι είτε αλλιώς…

Δεν περίμενε κανείς να δει το χθεσινό αποκαρδιωτικό ματς της Εθνικής με το Κόσσοβο για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν χρειάζεται άλλωστε να γνωρίζεις… πυρηνική φυσική για να κατανοήσεις το «μαγειρείο» του Ολλανδού προπονητή για να δεις αυτό που έρχεται. Η μπαλίτσα είναι απλή για αυτό και την βλέπουν σε όλο τον κόσμο.

Αυτά που κάνει ο Φαν Σιπ δεν γίνονται ούτε στα παιχνίδια. Εθνική χωρίς τους καλύτερους Έλληνες, με δεξιά μπακ στόπερ, με παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις στην καριέρα τους, παιδιά που ήταν κομπάρσοι ή έστω συμπληρωματικοί στις ομάδες τους, παιδιά που ακόμη και στις ομάδες τους δεν έχουν συνηθίσει να είναι βασικοί. Ουδόλως απασχολούν όλα τα παραπάνω τον… εθνικό μας προπονητή που με τις «ευλογίες» της «εξυγίανσης» μας παρουσιάζει αυτό το τερατούργημα που δυστυχώς έχει το εθνόσημο στο στήθος.

Όποιος καταλαβαίνει τι κάνει αυτός ο άνθρωπος που οι… Γραμμένοι τον ανακάλυψαν στα αζήτητα μετά από τις Αυστραλίες και τις… Τσβόλε, κερδίζει χρυσό ωρολόγιο που έλεγε και ο συγχωρεμένος Κώστας Καίσαρης.

Δείχνει να είναι σχεδόν σίγουρο πως ούτε ο ίδιος ξέρει τι κάνει. Ούτε τι θέλει. Μάλλον, για την ακρίβεια ο Φαν Σιπ ζει το όνειρο. Στην Ελλαδάρα διακοπούλες και όλα πληρωμένα και μισθό μαζί. Τι άλλο να ζητήσει; Προφανώς να μην νοιάζεται καν για την Εθνική, εδώ δεν νοιάζονται στην ΕΠΟ που είναι και Έλληνες θα πείτε και θα έχετε δίκιο.

Το θέμα είναι πως οι επιλογές του Φαν Σιπ, είτε του επιβάλλονται από την «εξυγίανση» είτε είναι δικά του… όνειρα, στερούνται ποδοσφαιρικής λογικής.

Εκτός αν πραγματικά πιστεύει κανείς πως ο Φορτούνης δεν είναι για να παίζει βασικός, ειδικά σε αυτή την Εθνική, και δεν παίζει γιατί δεν είναι βασικός στον Ολυμπιακό. Έχω την εντύπωση πως αν ο «Φορτού» φόραγε «αετό» στη φανέλα της ομάδας του (το χρώμα δεν παίζει ρόλο) θα ήταν αναντικατάστατος. Αλλά είπαμε, ο Φαν Σιπ και η «εξυγίανση» δεν θέλουν να βλέπουν ερυθρόλευκα. Αν μπορούσε ο Ολλανδός δεν θα καλούσε καθόλου παίκτες του Ολυμπιακού. Επειδή όμως θα γίνει διεθνώς ρεζίλι τους καλεί, απλά δεν τους βάζει να παίζουν. Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Για να κάνουμε μια σύγκριση της παλιάς κατάστασης στην ΕΠΟ και την τωρινής απλά θυμίζω πως η βάση της Εθνικής ήταν ο Παναθηναϊκός τότε που φώναζε πως τάχα μου αδικείται. Από την ΕΠΟ του Γκαγκάτση που λίγα χρόνια μετά «αγκάλιασε» και αυτός. Και τότε ο Ολυμπιακός είχε Γεωργάτο, Ελευθερόπουλο, Στολτίδη εκτός Εθνικής για να θυμίσω τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

Αλλά τα μεγαλεία της Εθνικής με την ΕΠΟ που… διέλυσε το ποδόσφαιρο μας με ένα ευρωπαικό και συμμετοχές σε ευρωπαικά και Μουντιάλ έχουν περάσει. Τώρα έχουμε… εξυγίανση με τον… μάγειρα Φαν Σιπ να έχει φτιάξει μια Εθνική που ούτε με τις Μολδαβίες και τα Κόσσοβα δεν βλέπεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ