Ομαδάρα χωρίς βασική πεντάδα!

Ομαδάρα χωρίς βασική πεντάδα!

Πόσες ομάδες στην Ευρωλίγκα, μπορούν να αφήσουν το πρώτο τους βιολί στον πάγκο;

Όταν υπάρχει διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, δεν ξέρω πώς θα περάσει ο καιρός, μέχρι να υπάρχει ξανά ματς του Ολυμπιακού. Ας είναι καλά το μπάσκετ, που στο διάστημα αυτό μας κράτησε συντροφιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα στις δύο αυτές εβδομάδες, προσέφερε στους φίλους του Ολυμπιακού τρεις νίκες, η μία καλύτερη από την άλλη! Η αρχή έγινε στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μια νίκη πολύ πιο εύκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό 71-78. Στη συνέχεια, ο Θρύλος προστάτευσε την έδρα του και έριξε στο καναβάτσο δύο ομάδες με τεράστια μπάτζετ και με στόχο το fimal 4. Πρώτα την αήττητη για καιρό Αρμάνι και μετά την Μακάμπι.

Το καλό τρίτωσε με buzzer beater, Με την βόμβα του Χάρισον από τα 10 σχεδόν μέτρα! Ένα τρίποντο που σήκωσε τους φίλους της ομάδας από τους καναπέδες, καθώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να βρεθούν στο ΣΕΦ (όπως φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο). Ένα τρίποντο, που στέλνει τον Ολυμπιακό στο 3-1 και αν δεν υπήρχε το κακό 4ο δεκάλεπτο την Ζαλγκίρις θα πανηγυρίζαμε τώρα για το απόλυτο.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Κι το λέμε αυτό γιατί φαίνεται ότι οι επιλογές κομβικών παικτών, είναι άκρως επιτυχημένες. Ο Χασάν Μαρτίν μπορεί να εξελιχθεί σε θηρίο κάτω από τα καλάθια. Τεράστια εμφάνιση για παίκτη που έχει παίξει μόλις τέσσερα ματς στο κορυφαίο επίπεδο. Τον ίδιο αριθμό αγώνων έχει και ο «φονιάς» της Μακάμπι Χάρισον. Εξαιρετικός σουτέρ, αλλά έχει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Μπορεί να παίξει άμυνα, αλλά μπορεί να απειλήσει και με διεισδύσεις.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, που δεν υπάρχει βασική πεντάδα. Ο Μπαρτζώκας έχει την δυνατότητα κόντρα στην Αρμάνι να χρησιμοποιεί τον Σπανούλη επτά λεπτά και κόντρα στη Μακάμπι να βγάζει την τέταρτη περίοδο, χωρίς τον Σλούκα! Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες, που να αφήνουν στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, το πρώτο τους βιολί στον πάγκο. Δείτε και άλλα ζευγάρια: Έλις – Μάρτιν, Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Μακίσικ – Παπανικολάου.

Δεν σας κρύβω, ότι περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο παιχνίδι με την Μπάγερν στη Γερμανία.

Υ.Γ. Για όλους αυτούς που πολεμάνε την Ευρωλίγκα, που την θεωρούν αστεία διοργάνωση (για να μην πω του… κόλου), οι απαντήσεις δύνονται στα γήπεδα. Ας δει κάποιος τα αποτελέσματα και θα καταλάβει. Η Μπάγερν κερδίζει εκτός έδρας Φενέρ, Μακάμπι και πάει η Άλμπα και περνά νικηφόρα από την Μόσχα. Η… πεθαμένη Ζαλγκίρις μετρά 4 στα 4, ενώ και ο Παναθηναϊκός πήγε και διεκδίκησε νίκη μέσα στην Βαρκελώνη. Για κάποιους φταίει ο κομισάριος, ο Λαμόνικα, η… φυσαρμόνικα, αλλά τί να κάνουμε. Τελεία και παύλα είναι διοργανωσάρα…

Υ.Γ. (1). Άντε επιτέλους να δούμε και πάλι την άλλη ομαδάρα, αυτή του Πέδρου Μαρτίνς. Ξεκίνημα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ατρόμητο και μετά υπάρχει το τεράστιο ματς με την Μαρσέιγ στο οποίο οι Πειραιώτες πρέπει και μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη νέα μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ