Ο Ελ Αραμπί θα λύνει όλους τους… γόρδιους δεσμούς!

Ο Ελ Αραμπί θα λύνει όλους τους… γόρδιους δεσμούς!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί και αναρωτιέται γιατί αυτός ο παίκτης δεν έπαιξε στα λεγόμενα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ

Τον βλέπεις και αναρωτιέσαι. Τι έκαναν άραγε οι λεγόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν έβλεπαν όσα βλέπουμε (και θαυμάζουμε) εμείς τώρα. Αναρωτιέσαι επίσης, τι έκανε και ο ίδιος τόσο καιρό. Γιατί δεν «φρόντισε» να μπει στο μάτι αυτών των ομάδων.

Οπως και να ‘χει, ο Ελ Αραμπί ξεφεύγει από τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι για το δικό μας πρωτάθλημα. Με την έννοια αυτή ας είμαστε ευτυχείς που τον βλέπουμε να παίζει μπάλα εδώ. Κι ας πούμε την αλήθεια. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πείσει τέτοιο παίκτη να έρθει στην Ελλάδα.

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μαροκινός σούπερ σταρ έβγαλε τους ερυθρόλευκους από τη δύσκολη θέση που τους είχε φέρει με την μαζική αλλά οργανωμένη άμυνά του ο Ατρόμητος. Ο Μαρτίνς αντιλήφθηκε γρήγορα ότι το μπλόκο που έστησε ο Κάναντι λειτουργεί και τον σήκωσε νωρίς από τον πάγκο για να καθαρίσει την μπουγάδα. Και την καθάρισε. Πέτυχε γρήγορα το πρώτο γκολ αξιοποιώντας την ασίστ του Φορτούνη και είχε καθοριστική συμμετοχή στο δεύτερο που πέτυχε ο Χασάν. Τα άλλα δυο ήρθαν ως επιστέγασμα της κυριαρχικής παρουσίας του στο παιχνίδι.

Στο δε τρίτο γκολ κάνει ενέργεια που θα την ζήλευαν οι περισσότεροι από τους μεγάλους σέντερ φορ στον κόσμο. Την έκανε και στο πρώτο ματς με την Ομόνοια. Την επανέλαβε κόντρα στους αμυντικούς του Ατρόμητου. Το δε σουτ με το αριστερό πήγε εκεί που δεν θα μπορούσε να το κατεβάσει κανένας τερματοφύλακας. Ο Ελ Αραμπί που φάνηκε να τον κυνηγάει η γκίνια στα τέλη Αυγούστου, τώρα σκοράρει κατά βούληση.

Γύρισε στην Εθνική Ομάδα της χώρας του σκοράροντας και τώρα απειλεί να τους «χορτάσει» όλους με γκολ. Αυτός ήταν που ξεμπλόκαρε τους ερυθρόλευκους από τις αμυντικές παγίδες που είχε στήσει ο Κάναντι για να φύγει η ομάδα του με έναν βαθμό από το Φάληρο. Και για να είμαστε δίκαιοι μπορεί και να μην το κατάφερνε αν δεν εμφανιζόταν στο χορτάρι ο Ελ Αραμπί. Ο Μαρτίνς έχει να προβληματιστεί από την αδυναμία του Ολυμπιακού να κάνει ό,τι έκανε και πέρσι: Να καθαρίζει τα ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι τώρα, για να το πετύχει του χρειάζεται το δεύτερο αφού σε αυτό σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά.

Η εξήγηση που μπορεί να δοθεί σχετίζεται με τα κενά στη σωστή προετοιμασία που δημιουργήθηκαν από την εντελώς ανώμαλη αγωνιστική χρονιά. Ο Ολυμπιακός , περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, παίζει χωρίς ουσιαστική προετοιμασία. Στον βαθμό που θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα και οι παίκτες του θα μπορούν να βάλουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους, τα ματς θα γέρνουν υπέρ του από το πρώτο ημίχρονο. Μέχρι τότε ο Ελ Αραμπί θα λύνει όλους τους γόρδιους δεσμούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ