Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στις εμμονές του Φερέιρα και στα τραγικά λάθη της διαιτησίας

Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στις εμμονές του Φερέιρα και στα τραγικά λάθη της διαιτησίας

Απέναντι στην χειρότερη ΑΕΚ, των τελευταίων ετών ο ΠΑΟΚ, πέταξε άλλους 2 πολύτιμους βαθμούς στα σκουπίδια εξαιτίας του Αμπέλ Φερέιρα, που για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κολλημένος στις εμμονές του, αλλά και της κακής διαιτησίας που δεν είδε δυο πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να πάρει το «διπλό» γιατί κάθε άλλο αποτέλεσμα, όπως έλεγαν στην Τούμπα, θα ήταν αποτυχία. Στον Δικέφαλο γνώριζαν πως η ΑΕΚ είχε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα και ήταν καθαρά στα πόδια των ποδοσφαιριστών, αλλά και στο μυαλό του Αμπέλ Φερέιρα όχι απλά να πάρουν τη νίκη, αλλά να ισοπεδώσουν αν θέλετε την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Αντί για μια άνετη επικράτηση οι Θεσσαλονικείς το μόνο που κατάφεραν ήταν να γυρίσουν στην Τούμπα μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Από την στιγμή που θα απουσίαζε ο Ελ Καντουρί, λόγω τραυματισμού, το κενό του πολύ δύσκολα θα το κάλυπτε κάποιος ποδοσφαιριστής. Ο Φερέιρα δεν είχε και πολλές εναλλακτικές στα χαφ πλην του Εσίτι που αγωνιστικά ήταν ένα κλικ πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Στην κορυφή της επίθεσης έκανε το πρώτο λάθος καθώς δεν έβαλε τον Σφιντέρσκι που είχε ψυχολογία μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε επί του ΟΦΗ, αλλά τον μπερδεμένο Τσόλακ.

Ο Πορτογάλος σωστά επέλεξε να παίξει από τα δεξιά, με τους Μάτος και Ζ. Ζίβκοβιτς να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ. Με βάση την εικόνα ήταν θέμα χρόνο οι Ασπρόμαυροι ν’ ανοίξουν το σκορ. Όμως σε μια αντεπίθεση της Ένωσης ο Ανσαριφάντ πέτυχε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ που είναι ομάδα ψυχολογίας, χαντακώθηκε. Υπήρξε ένας ανεξήγητος εκνευρισμός με τον Φερέιρα να περιμένει την λήξη του πρώτου ημιχρόνου για να ηρεμήσει την ομάδα του και όχι κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για να βρει λύσεις. Στην επανάληψη η ΑΕΚ ταμπουρώθηκε μπροστά από την εστία του Τσιτώντα δείχνοντας πως την ενδιαφέρει μόνο να κρατήσει ανέπαφή την εστία της.

Από την στιγμή που δεν υπήρχε παίκτης να περάσει μια κάθετη πάσα όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ πήγε στα άκρα, αλλά και από την πίσω ζώνη με 30αρες μπαλιές.

Η είσοδος του Νινούα ναι μεν βελτίωσε την εικόνα του ΠΑΟΚ στο κέντρο όμως δεν ήταν αρκετό. Ενώ λάθος ήταν η χρησιμοποίηση του Ουαγκέ που δεν είναι ακόμα έτοιμος αγωνιστικά. Ο χρόνος περνούσε με τον Φερέιρα να μην βλέπει πως η ομάδα του δεν χρειάζεται να παίζει με τρία στόπερ από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορούσε όχι μόνο να πατήσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά να περάσει την σέντρα. Αντί λοιπόν ν’ αλλάξει σχηματισμό και να περάσει κάποιον από τους Μπίσεσβαρ ή Μουργκ, πέρασε στο παιχνίδι τον Σφιντέρσκι και μαζί με τον Τσόλακ να αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο. Ο ΠΑΟΚ οδηγούνταν στην ήττα και μάλιστα χωρίς να αντιδράσει.

Όταν το μυαλό του Φερέιρα άρχισε να καθαρίζει αποφάσισε να κάνει τις σωστές αλλαγές και να περάσει στο ματς του Μπίσεσβαρ και Μουργκ δύο ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ποιότητα. Ο Δικέφαλος άφησε το δυσλειτουργικό 3-4-2-1, απέναντι σε κλειστές άμυνες και πήγε σε ένα σύστημα πιο παραγωγικό, 4-4-2. Οι Ασπρόμαυροι κατέθεσαν την ποιότητα τους, έδειξαν την ανωτερότητα τους, κι αν ο Φερέιρα είχε κάνε νωρίτερα τις σωστές αλλαγές, ίσως σήμερα να εξηγούσαμε πως ήρθε η νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Μουργκ έδειξε στο μικρό χρονικά ντεμπούτο του ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ καλά στοιχεία ειδικά με τη μπάλα στα πόδια του, στον τρόπο που κινούνταν, αλλά και στην αποφασιστικότητα που έδειξε στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε τον Πέλκα, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Φενέμπαχτσε, όμως βρήκε ένα αξιόλογο όπλο έτοιμο να βοηθήσει.

Στο τέλος άφησα την διαιτησία και τα λάθη που έκαναν ο ρέφερι της αναμέτρησης Στίλερ, αλλά και οι συνεργάτες του στο VAR. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για δύο ανατροπές που κακός δεν δόθηκαν. Η πρώτη ήταν του Ζ. Ζίβκοβιτς από τον Κρίστισιτς και η δεύτερη αυτή του Μάτος με τον Λόπες. Και τις δύο φάσεις ο Γερμανός διαιτητής τις έχασε, όπως και οι άνθρωποι του VAR παρότι έχουν την δυνατότητα να δουν από διαφορετικές λήψεις τις δύο φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για την χθεσινή διαιτησία και φυσικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα υπάρξει για τη θέση που θα πάρει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τι ειπώθηκε ανάμεσα σε διαιτητή και VAR.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ