ΑΕΚ : Ο Λόπες είναι μπακ και μάλιστα «τούρμπο»

ΑΕΚ : Ο Λόπες είναι μπακ και μάλιστα «τούρμπο»

Η επιστροφή του Πορτογάλου στη φυσική του θέση που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία και τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχονται

Η ΑΕΚ πήρε το ματς με τη Λαμία χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, έχοντας και αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η παραπάνω εικόνα της ΑΕΚ να της δημιούργησε ένα μικρό άγχος στην κλασική ευκαιρία της Λαμίας στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως τελικά η δουλειά έγινε και το σύνολο του Χιμένεθ επέστρεψε στις νίκες. Περιμένοντας πλέον τα ματς των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για να δει πόσο μπορεί αυτό το τρίποντο να διαμορφώσει πιο ευνοϊκές καταστάσεις για εκείνη στην βαθμολογία.

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν είχε γενικά ιδιαίτερο ρυθμό, με την Ένωση να έχει δυσκολίες στην ανάπτυξη. Κυρίως λόγω του περιορισμού του Μασούντ από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο αρκούσε το πάθος και η ποιότητα του Λιβάγια, σε συνδυασμό με τον σούπερ Έλντερ Λόπες για να έρθει η νίκη και παράλληλα να επιστρέψει για τα καλά η ηρεμία εντός ομάδας.

Θα σταθώ κυρίως στην εικόνα του Πορτογάλου, που ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, κάνοντας τη διαφορά στο γήπεδο. Ο Λόπες είναι από τους παίκτες εκείνους που έχουν «ταλαιπωρηθεί» από τις τακτικές σκέψεις και ενδεχομένως τα αγωνιστικά κολλήματα του Χιμένεθ, παίζοντας στα περισσότερα ματς εκτός θέσης. Ο Πορτογάλος χρησιμοποιείται από ένα σημείο της σεζόν και μετά σχεδόν μόνιμα ως εξτρέμ και στην καλύτερη ως μπακ-χαφ στο 3-5-2. Με τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας να καταλαμβάνει συνήθως ο δεξιός μπακ, Μπακάκης.

Σήμερα, ο Λόπες αγωνίστηκε μετά από καιρό στη θέση που έπαιζε σε όλη την καριέρα του, πλην της ΑΕΚ. Δείχνοντας σαφέστατα πιο άνετα μέσα στο γήπεδο και προσφέροντας πολλά στο δημιουργικό κομμάτι. Χωρίς παράλληλα να παρουσιάσει κάποιο ζήτημα η ανασταλτική του δουλειά. Όπως άλλωστε στα περισσότερα από τα παιχνίδια που παίζει στη θέση του.

Είναι σαφές πως με την παρουσία του Πορτογάλου στο αριστερό άκρο της άμυνας η ΑΕΚ κερδίζει πολλά. Ενώ αντίθετα χάνει αρκετά, όταν ο Λόπες χρησιμοποιείται ως εξτρέμ, με τον Μπακάκη μάλιστα πίσω του. Ζήτημα που χρήζει ανάλυσης κυρίως από την μεριά του προπονητή της ΑΕΚ, αφού αν υπάρχει ένα κομμάτι στο οποίο η Ένωση δεδομένα χρειάζεται βελτίωση ενόψει Ολυμπιακού, είναι η δημιουργία. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον Λόπες… εξτρέμ.

Η ΑΕΚ από σήμερα έχει το μυαλό της στους δύο «τελικούς» σε Φάληρο και ΟΑΚΑ. Με πρώτο και σημαντικότερο αυτόν της Κυριακής. Σε ένα ματς όπου και η ισοπαλία μπορεί να μην είναι άσχημο αποτέλεσμα, όμως η ΑΕΚ οφείλει να πάει για τη νίκη. Δείχνοντας ένα πρόσωπο που δεν θα θυμίζει εκείνο του ντέρμπι που προηγήθηκε. Στο οποίο πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, όμως η εικόνα της ήταν σαφέστατα κακή. Την Κυριακή ο στόχος είναι οι βαθμοί και αν αυτό δεν είναι εφικτό, έστω ο πόντος. Κάτι που για να επιτευχθεί απαιτεί πέρα από συγκέντρωση και ψυχή, ένα πιο θαρραλέο αγωνιστικό πλάνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ