ΑΕΚ : Τα άκρα των αλλαγών και των… έξι επιλογών!

ΑΕΚ : Τα άκρα των αλλαγών και των… έξι επιλογών!

Η ΑΕΚ έχει… σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά στα πλάγια μπακ, έχοντας χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής έξι διαφορετικούς παίκτες!

Η φετινή σεζόν έχει αρκετές διαφορές για την ΑΕΚ σε σχέση με τις προηγούμενες. Διαφορές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο με αφορμή τον κορωνοϊό. Η Ένωση ξεκινά μετά από χρόνια μια σεζόν γεμάτη απαιτήσεις και συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Δικέφαλος έχει ένα «βαρύ» πρόγραμμα να φέρει εις πέρας και τα προβλήματα για τον Μάσιμο Καρέρα έχουν διογκωθεί, λόγω των απουσιών που έχουν προκύψει από τους τραυματισμούς. Ο Ιταλός τεχνικός προσπαθεί να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, έχοντας αφήσει να φανούν μέχρι τώρα κάποια πράγματα όσον αφορά στις επιλογές του.

Οι θέσεις πάντως για τις οποίες τα πράγματα δείχνουν ρευστά και επί της ουσίας είναι ανοικτές κάθε Κυριακή, είναι αυτές των ακραίων μπακ. Μιας και εκεί ο Καρέρα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής έξι διαφορετικούς παίκτες! Τρείς για τα αριστερά της άμυνας και άλλους τόσους για τα δεξιά!

Το παραπάνω αποτελεί αναμφίβολα ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, μιας και δεν έχει προκύψει ξανά. Πόσω μάλλον όταν η σεζόν έχει… κυλήσει μονάχα κατά δύο μήνες! Φαίνεται πως για τις θέσεις των πλάγιων μπακ ο Καρέρα δεν έχει δώσει προβάδισμα σε κάποιους παίκτες και ακόμα μοιράζει τον χρόνο.

Η ΑΕΚ επί της ουσίας αλλάζει τουλάχιστον έναν πλάγιο μπακ, σε κάθε αγώνα! Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη, μιας και ο Παουλίνιο που έπαιξε στα Γιάννενα είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Έλντερ Λόπες

Ο Έλντερ Λόπες ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με… φόρα. Ο Πορτογάλος μπακ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έβγαλε όλο το 90λεπτο στην αναμέτρηση με την Μπράγκα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ωστόσο οι συμμετοχές του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν περιελάμβαναν πάντα ολόκληρα ματς.

Για παράδειγμα απέναντι στον Παναιτωλικό ο έμπειρος άσος είχε αγωνιστεί για 10 λεπτά, ενώ στο ματς με τον ΠΑΟΚ έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τώρα πάντως έχει δείξει ένα σταθερό πρόσωπο και είναι από τους διακριθέντες της Ένωσης στα ματς που έχει αγωνιστεί.

Μιχάλης Μπακάκης

Ο Μιχάλης Μπακάκης δεν έχει κατορθώσει να μπει ακόμα στην αγωνιστική εξίσωση. Και αυτό διότι έχει ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό που τον είχε θέσει εκτός μάχης μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΣ ενώ διεκδικεί ακόμα και φανέλα βασικού αύριο, απέναντι στη Λέστερ.

Ο Έλληνας άσος έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μόλις 53’, στο ματς με τη Λαμία. Παιχνίδι στο οποίο προέκυψε και το πρόβλημα τραυματισμού. Το σημαντικό για την ΑΕΚ πάντως είναι πως ο διεθνής άσος έχει ξεπεράσει πλήρως αυτό το ζήτημα και είναι πανέτοιμος για να μπει δυναμικά στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις και μπόλικα τρεξίματα.

Εμάνουελ Ινσούα

Ο Εμάνουελ Ινσούα αποτέλεσε το καλοκαίρι τον «εκλεκτό» της ΑΕΚ στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί η θέση του αριστερού μπακ. Η Ένωση αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Χουλτ και κινήθηκε για να κάνει δικό της τον Αργεντινό άσο που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ινσούα μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τα πατήματά του. Έχει αγωνιστεί απέναντι σε Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ, ξεκίνησε βασικός στο Αγρίνιο και μπήκε ως αλλαγή στο ματς με τον ΠΑΣ. Με τον ΠΑΟΚ είχε μείνει εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού. Ο έμπειρος αμυντικός πρέπει πάντως να ανεβάσει στροφές και να βρει σταθερότητα, για να εξελιχθεί στον παίκτη που περιμένουν στην ΑΕΚ.

Παουλίνιο

Μονάχα στα εγχώρια ματς θα δούμε φέτος τον Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ του Δικεφάλου δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ και έτσι ο Καρέρα μπορεί να τον αξιοποιήσει μόνο εντός συνόρων. Μέχρι στιγμής ο Παουλίνιο έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Τελευταίο ήταν αυτό απέναντι στον ΠΑΣ, την Κυριακή.

Τα άλλα τρία ήταν με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος άσος φαίνεται να μην έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ωστόσο λόγω των πολλών και διαδοχικών αγώνων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΑΕΚ, θα πάρει τις ευκαιρίες του στα ματς πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της φετινής ΑΕΚ. Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε με το… 1,5 πόδι εκτός Ένωσης το καλοκαίρι, όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο Καρέρα τον κράτησε στην ομάδα και μάλιστα τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα. Η αρχή για να συμβεί αυτό έγινε απέναντι στον Παναιτωλικό, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος ξεκίνησε το ματς, παίζοντας όμως ως αμυντικό χαφ!

Έκτοτε έχει αγωνιστεί ως βασικός και στα τρία ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, ενώ έχει παίξει και σε δύο ματς πρωταθλήματος. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή πιθανότατα αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή του Καρέρα για το δεξί άκρο της άμυνας.

Μάριο Μιτάι

Ο Μάριο Μιτάι έγινε επαγγελματίας μόλις το καλοκαίρι. Ο Καρέρα τον ξεχώρισε για τις εμφανίσεις του με την δεύτερη ομάδα και τον ένταξε στο ρόστερ της πρώτης. Ενώ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αποφάσισε να του δώσει και φανέλα βασικού, με τον 17χρονο Αλβανό αριστερό μπακ να κάνει έτσι το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα!

Ο Μιτάι αγωνίστηκε για 45’ και είχε σχετικά καλή εικόνα. Παρά το άγχος που ήταν εμφανές ειδικά στα πρώτα λεπτά. Ο Καρέρα πιστεύει στον νεαρό άσο και είναι δεδομένο πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πάρει τις ευκαιρίες του. Ο Μιτάι θα αποτελέσει επί της ουσίας τον τρίτο αριστερό μπακ του ρόστερ. Μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί και ως αριστερό στόπερ, θέση που έχει παίξει στην Κ19 της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ