Ολυμπιακός: Ο μονόδρομος με τις μεταγραφές, οι 24 που έχουν παίξει και το μεγάλο πρόβλημα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ο μονόδρομος με τις μεταγραφές, οι 24 που έχουν παίξει και το μεγάλο πρόβλημα του Μαρτίνς

Ο Νίκος Κώτσης εξηγεί γιατί είναι κομβικής σημασίας να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Μαρτίνς οι μεταγραφές και όσοι πιστεύει ο προπονητής και γιατί δεν μπορούν να βρουν ρυθμό με κανέναν άλλον τρόπο.

Ο Ολυμπιακός έχει το μεγαλύτερο ρόστερ από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Συνολικά 31 ποδοσφαιριστές προπονούνται υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς σε καθημερινή βάση, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι «μικροί» που ανεβαίνουν κατά διαστήματα, για να βοηθήσουν στις προπονήσεις και να τσεκαριστούν από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αναλυτικά, το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

* Τερματοφύλακες: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης

* Αμυντικοί: Σεμέδο, Ρούμπεν Βινάγκρε, Ραφίνια, Ντρέγκερ, Μπα, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σισέ

* Μέσοι: Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μπρούνο, Μασούρας, Λοβέρα, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς

* Επιθετικοί: Ελ Αραμπί, Χασάν, Σουντανί, Κάιπερς.

Από αυτούς, ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής 24 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου και του Καφού (3 ματς, 1 γκολ) που συνεχίζει την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Εντούτοις, οι παίκτες που έχουν τραβήξει το κουπί έως τώρα είναι 14! Καθώς μόνο τόσοι είναι αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα από έξι παιχνίδια, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο Σισέ, που πλέον θα έχει πιο σημαντικό ρόλο, λόγω και του προβλήματος του Μπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν τρεις παίκτες με 2 συμμετοχές (Τζολάκης, Βινάγκρε, Μπρούνο), πέντε με 1 συμμετοχή (Σουντανί, Κάιπερς, Λοβέρα, Πέπε, Μπρούμα) και οι Αβραάμ, Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Βρουσάι, Καραργύρης, Σουρλής, Τιάγκο Σίλβα και Ανδρούτσος, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξή του στη NOVA, μίλησε για την ανάγκη να μπουν άμεσα στην αγωνιστική εξίσωση οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου (Μπρούμα, Πέπε, Βινάγκρε, Ντρέγκερ) και θεωρούνται βασικά γρανάζια του οικοδομήματος που ετοιμάζει ο Πορτογάλος. Αλλά και παίκτες σημαντικοί στο rotation, όπως οι Λοβέρα, Βρουσάι, Σουντανί, Κάιπερς και Τιάγκο Σίλβα. Για να συμβεί αυτό, βεβαίως, θα πρέπει να πάρουν αγωνιστικά λεπτά. Πολλά λεπτά και ει δυνατόν συνεχόμενα.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Μαρτίνς είναι σχεδόν αναγκασμένος να δώσει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που κρίνει ότι έχουν ανάγκη από ρυθμό και τους χρειάζεται/υπολογίζει για τη συνέχεια της σεζόν. Ετσι, είναι πιθανό να δούμε έως και 6 (ή και παραπάνω) νέα πρόσωπα σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Πόρτο. Η ανάγκη να τους δώσει χρόνο, προκύπτει από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να τους προπονήσει όπως θα ήθελε.

Οσοι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, για παράδειγμα, πρέπει να προπονούνται μόνοι τους όταν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε ταξίδι εκτός Ελλάδος. Επίσης, σχεδόν πάντα οι προπονήσεις πριν από τα παιχνίδια δεν είναι δυνατές, έτσι όσοι δεν αγωνίζονται σε αυτά τα ματς, αυτομάτως χάνουν δύο ή και τρεις «κανονικές» προπονήσεις. Και αυτά, βεβαίως, ισχύουν και για τα ελληνικά  παιχνίδια. Δημιουργώντας μια κατάσταση που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους παίκτες που δεν παίζουν να μπορέσουν να βρουν ρυθμό και να κάνουν τη διαφορά με το «καλημέρα».

Το ζητούμενο, πλέον, είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι πρέπει να «χρησιμοποιήσει» παιχνίδια όπως αυτά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, για να μπορέσει να βάλει το «κόλπο» όλο και περισσότερους ποδοσφαιριστές. Διότι οι 14-15 που παίζουν τώρα, δεν μπορούν να κουβαλήσουν το κάρο για πολύ καιρό ακόμη μόνοι τους. Ούτε κάποιοι εξ αυτών αποκτήθηκαν για να είναι τα «πρώτα βιολιά». Επίσης, στην εποχή του κορωνοϊού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ξημερώνει, αρά κανείς δεν περισσεύει. Αρχής γενομένης από σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ