Ο Καμαρά τον αλλάζει…

Ο Καμαρά τον αλλάζει…

Ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ αναγκάστηκε να αγωνιστεί με έναν τρόπο που δεν είχε σχεδιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Η αιτία ήταν ο… Μαντί Καμαρά, η επιστροφή του οποίου αλλάζει τα δεδομένα.

Έλειψε την χειρότερη στιγμή. Και αν με την Μαρσέιγ δεν στοίχισε η απουσία του, στο Πόρτο το κενό του στη μεσαία γραμμή αποδείχθηκε καθοριστικό. Η επιστροφή του με την Μάντσεστερ Σίτι βάζει ξανά τον Ολυμπιακό στην ποδοσφαιρική λογική του Πέδρο Μαρτίνς. Χωρίς να χρειαστεί να ψάξει τρόπο για να καλύψει το κενό του, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3.

Με τον Μαντί Καμαρά άλλωστε, περί ου ο λόγος, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα στον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός άσος είχε την ατυχία να μείνει εκτός από δύο κρίσιμα ματς. Ο κορωνοϊός δεν του επέτρεψε να μπορέσει να παίξει με Γάλλους και Πορτογάλους και αν με την Μαρσέιγ τελικά το 1-0 κάλυψε τα πάντα, με την Πόρτο ειδικά με την εικόνα που είχε το ματς πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για τον Ολυμπιακό.

Τώρα με τον Καμαρά στην Αγγλία ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ένα από τα βασικά του «όπλα» για να βάλει στη «σκακιέρα» στην προσπάθεια του να βάλει δύσκολα στον Γκουαρντιόλα και την Σίτι.

Η προσέγγιση του Πορτογάλου τεχνικού στο ματς με τον Καμαρά και χωρίς τον Καμαρά διαφέρει παρασάγγας. Τώρα με τον Μαντί στο βασικό σχήμα στο 4-3-3 και τους Εμβιλά, Πέπε ή Μπουχαλάκη αν τα καταφέρει, ο Ολυμπιακός θα έχει στον άξονα το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Θα πείτε με την Σίτι παίζει άρα… Ναι, στην παράμετρο του «αν του επιτρέψει η Σίτι» που ελπίζουμε όλοι να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό, αν και δεν το βλέπω…

Ο Καμαρά θα προσφέρει την διπλή δουλειά που κάνει μόνο αυτός με τέτοια επιτυχία. Να πρεσάρει ψηλά, να πιέζει στον άξονα, να πατάει περιοχή, να μαρκάρει, να τροφοδοτεί, να ντουμπλάρει αν χρειαστεί τον Ελ Αραμπί. Συνάμα με την παρουσία του Καμαρά στον άξονα, ο Βαλμπουενά πάει στα άκρα που του ταιριάζουν καλύτερα με ότι αυτό συνεπάγεται για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Αρκεί η παρουσία του Καμαρά για να φέρει τον Ολυμπιακό πιο κοντά σε κάτι καλό στο Μάντσεστερ; Ρεαλιστικά να το δει κανείς οι δισεκατομμυριούχοι του Μάντσεστερ θα κρίνουν την πορεία του αγώνα. Ο Ολυμπιακός όμως από την πλευρά του θα επιδιώξει να μην είναι απλά ένας κομπάρσος της στιγμής… Θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, το κάνει άλλωστε σταθερά σε όλους τις παρουσίες του στο Νησί τα τελευταία πέντε χρόνια. Με την Σίτι ο πήχης είναι στο υψηλότερο σημείο, όμως οι υπερβάσεις είναι το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ