Ολυμπιακός : Να γράψει ιστορία

Ολυμπιακός : Να γράψει ιστορία

Ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και θα κοιτάξει στα μάτια τη ζάμπλουτη Σίτι.

Απέναντι σε μία από τις πιο πλούσιες ομάδες του κόσμου, σε μία ομάδα που είναι αστείο αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κάνει ροτέισον, ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης έχει ένα στόχο: να σταθεί όρθιος στη Έντιχαντ και να κάνει ξανά όλη την Ευρώπη να μιλάει γι’ αυτόν.

Τη συνταγή τη γνωρίζει. Το έκανε, εξάλλου, με τεράστια επιτυχία κόντρα στην Άρσεναλ. Το έκανε επίσης με επιτυχία (αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδανικό) κόντρα στην Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο. Πίεσε και διεκδίκησε την πρόκριση στους 8 του Europa League κόντρα στη Γουλβς του Μέντες.

Aυτό ακριβώς θα προσπαθήσει να κάνει και στο Μάντσεστερ κάτι άλλωστε που φάνηκε και στη -διαδικτυακή- συνέντευξη Τύπου των Μαρτίνς και Καμαρά. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι η κορυφαία ομάδα του ομίλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει φόβος.

Οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπαίνουν διαβασμένοι. Το ίδιο είναι βέβαιο ότι θα κάνουν και στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Θα παίξουν το παιχνίδι τους, δεδομένων των συνθηκών, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να πάρουν ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Αν τα καταφέρουν θα μιλάει όλη η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν χάθηκε τίποτα. Είναι ένα ματς έτσι κι αλλιώς εκτός προγράμματος, το οποίο πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργήσει μόνο σε πολύ άσχημη εμφάνιση και κακό σκορ. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει φίλαθλος του Ολυμπιακού που θα καταλογίσει ευθύνες στον προπονητή και στους παίκτες αν η ομάδα παλέψει και ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο γαύρος θέλει ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να βλέπει την ομάδα του να παλεύει και τους παίκτες να τα δίνουν όλα.

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να αλλάξει. Με την επιστροφή του Καμαρά θα επιστρέψει στο αγαπημένο του 4-3-3, ένα σύστημα που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στην περσινή εξαιρετική, σε Ελλάδα και Ευρώπη, σεζόν. Ελπίζει και πιστεύει ότι το ίδιο θα συμβεί και εφέτος, έστω κι αν ο αντίπαλος είναι ομάδα από το «πάνω ράφι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Την άποψή μου για τον Πορτογάλο προπονητή τη γνωρίζετε και αυτή δεν αλλάζει. Τόσο από τις εκπομπές επικοινωνίας όσο και από τα κείμενα εδώ στο 10.gr. Τον θεωρώ δίκαιο, τον θεωρώ ικανό και αν μη τι άλλο δεν διστάζει να παίρνει αποφάσεις που οι προκάτοχοί του θα «μασούσαν».

Στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν κρύφτηκε. Μετά το ματς κόντρα στον Απόλλωνα υποστήριξε ότι η αλλαγή του Φορτούνη έγινε για αγωνιστικούς λόγους, ενώ εδώ στο Μάντσεστερ τόνισε ότι ο αποκλεισμός του από την αποστολή έγινε επειδή ο διεθνής μεσοεπιθετικός ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να προπονηθεί. Κοφτή αλλά περιεκτική απάντηση. Ο Φορτούνης κρίθηκε ανέτοιμος και γι’ αυτό δεν βρίσκεται στην Αγγλία με τους «ερυθρόλευκους».

Κλείνοντας το «κεφάλαιο Φορτούνη» θα προσθέσω το εξής: ο Φορτούνης έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Φορτούνη. Είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, ο οποίος όμως πρέπει να καταλάβει ότι για να πάρει ξανά φανέλα βασικού πρέπει να συμβαδίσει με τα «θέλω» του προπονητή στον αγωνιστικό χώρο γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς είχε παράπονα από την εικόνα του στα 45 λεπτά απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ