ΠΑΟΚ : Η χαμένη χημεία και η υπόσχεση πως θα «τρομοκρατήσουν» και στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ : Η χαμένη χημεία και η υπόσχεση πως θα «τρομοκρατήσουν» και στην Ελλάδα

Ο Πάμπλο Γκαρσία μέσα σε μια βδομάδα κατάφερε και βρήκε την χαμένη «χημεία» μεταξύ προπονητή-παικτών. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο ματς με την Αϊντχόφεν με τους ποδοσφαιριστές του να… τρομοκρατούν την Ευρώπη και να υπόσχονται πως θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια και στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι της τεχνική ηγεσία μετράει δύο νίκες σε Ελλάδα (Παναιτωλικός) και Ευρώπη (Αϊντχόφεν), με τον Ουρουγουανό τεχνικό να μπαίνει με το δεξί ως προπονητής της ομάδας.

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν περίμενε πως με το «καλημέρα» θα είχε τέτοιον απολογισμό και μάλιστα ο ΠΑΟΚ να είναι τόσο παραγωγικός. Υπήρχε η αίσθηση στη Θεσσαλονίκη πως ο Γκαρσία, ανέλαβε την ομάδα σε μια μεταβατική περίοδο μέχρι να εντοπιστεί ο επόμενος προπονητής του Δικεφάλου.

Κι αν τα αποτελέσματα του κάτσουν γιατί όχι να μην συνεχίσει. Κανείς δεν περίμενε πως ο «Ινδιάνος», θα κάνει θαύματα και θα συμπαρασύρει τον ΠΑΟΚ στις επιτυχίες. Αυτό όμως που κατάφερε είναι ότι σε σύντομο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές και αυτοί με την σειρά τους έδειξαν τις αρετές τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο 43χρονος προπονητής δεν έχει κριμένο κάποιο μαγικό ραβδάκι που ευθύνεται για την μεταμόρφωση της ομάδα του κάνοντας την να παίζει πιο απελευθερωμένα και να έχει επιτέλους φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Αυτό που δεν είχε ο Αμπελ Φερέιρα και το έχει ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ότι δεν χάνετε στις σκέψεις του. Βλέπει την εξέλιξη του αγώνα, εμπιστεύεται τους παίκτες του και επεμβαίνει όποτε κρίνει ο ίδιος. Όπως ακριβώς έγινε και στο ματς με την PSV. Διαπίστωσε ότι οι Μπίσεσβαρ και Τσόλακ δεν μπορούν να συνεισφέρουν και τους κράτησε στα αποδυτήρια. Αυτοί που μπήκαν, Σφιντλερσκι και Τζόλης ήταν οι αναμορφωτές της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Πέρσι, αλλά και φέτος, στα περισσότερα παιχνίδια της Super League και αυτό κόντρα στην Κράσνονταρ στην Τούμπα, με τον Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία, είδαμε σε πολλά ματς τον ΠΑΟΚ χωρίς νεύρο, ενέργεια, αλλά και ένταση. Ο Δικέφαλος παρέμενε στάσιμος αντί να βελτιώνεται. Γινόταν ολοένα και χειρότερος, με ελάχιστες εκλάμψεις. Αυτό, σήμαινε πως είτε ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να βελτιώσει την ομάδα του, είτε ότι οι παίκτες δεν ήταν και τόσο πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις συμβουλές του. Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα ο Γκαρσία δεν παρέλαβε καμένη γη και αυτό φαίνεται πως την πολύ καλή φυσική κατάσταση που έχουν οι Ασπρόμαυροι.

Ο Γκαρσία πάντως δεν είναι μάγος. Δεν θα βρίσκει πάντα τις λύσεις. Θα κάνει και λανθασμένες εκτιμήσεις. Κανείς δεν περιμένει να κάνει θαύματα γιατί αν έκανε τώρα θα ήταν σε κάποια ομάδα της Ισπανίας. Όλοι περιμένουν να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και να πάρει από κάθε παίκτη ό,τι μπορεί να δώσει. Αν αυτό σταθεί αρκετό για να επιτευχθούν οι στόχοι θα φανεί στο γήπεδο και στο χειροκρότημα.

Αυτό που έβγαλαν οι παίκτες την Πέμπτη κόντρα στην Αϊντχόφεν είναι πως θα παίζουν για τον εαυτό τους, αλλά θα παίζουν και για τον προπονητή τους. Κι αν όντως συμβεί αυτό, το κέρδος για την ομάδα θα είναι τεράστιο. Αυτό μεταφράζετε πως ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε την χαμένη χημεία που έψαχνε εδώ και 15 μήνες ο Φερέιρα.

Δεν ήταν μόνο ο Πάμπλο Γκαρσία που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ματς με τους Ολλανδούς, αλλά και δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σερβός επιθετικός απ’ τον αγώνα με την Μπενφίκα είχε δείξει ότι όχι απλώς μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ, αλλά να αποτελέσει και τον ηγέτη του. Την Πέμπτη (5/11) το βράδυ, με τη βοήθεια του Τζόλη και του Σφιντέρσκι… σμπαράλιασαν την Αϊντχόφεν. Ο Ζίβκοβιτς σκόραρε δύο γκολ και δικαίωσε όλους όσοι μιλούν με κολακευτικά λόγια για την αξία του, παρά τον ανασταλτικό παράγοντα ότι στην περσινή σεζόν του στην Μπενφίκα είχε παίξει ελάχιστα. Τη μεγάλη εμφάνιση του Ζίβκοβιτς κόντρα στην Αϊντχόφεν αναγνωρίζουν οι πάντες και για αυτό ο Σέρβος επιθετικός είναι υποψήφιος για το βραβείο του πολυτιμότερου της 3ης αγωνιστικής στο Europa League.

Ο δεύτερος ήταν ο Χρήστος Τζόλης. Ο 18χρονος επιθετικός οργίασε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας πέτυχε γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και στα υπόλοιπα γκολ. O νεαρός επιθετικός μέσα σε διάστημα τριών μηνών κατάφερε να εκτινάξει στα ύψη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το transfermarket είχε κοστολογήσει τον παίκτη στις 400.000 ευρώ πριν ο ΠΑΟΚ μπει στα προκριματικά του Champions League. Αυτή τη στιγμή έφτασε στα 4 εκατ. ευρώ και συνεχίζει την ανοδική πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ