Το DNA του Θρύλου δεν…

Το DNA του Θρύλου δεν…

Επιτρέπει κλάματα. Στόχος της ομάδας, ήταν είναι και θα είναι η νίκη, παρά τα σημαντικά προβλήματα.

Τα προβλήματα πολλά. Άλλοι θα είχαν… γονατίσει. Το DNA του Ολυμπιακού, δεν του επιτρέπει να βάλει τα κλάματα. Ναι, είναι σημαντικά τα προβλήματα. Μπορεί κάποιοι να τα πουν και τεράστια. Ισχύει. Δεν θυμάμαι παραμονές ντέρμπι να βγαίνουν εκτός μάχης τα δύο σέντερ φορ και ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της ομάδας.

Ποτέ δεν πρέπει να έχει συμβεί, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μασήσει. Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας, ήταν, είναι και θα είναι η νίκη, κάτω από όλες τις συνθήκες. Ακόμα και αν θα απουσιάσουν τα 2/3 των γκολ και ο mister ασίστ.

Βεβαίως και μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα της ομάδας οι απουσίες των Χασάν, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Αλλά μέχρι εκεί. Οι Πειραιώτες θα μπουν στο Καραϊσκάκη για να κάνουν αυτό που ξέρουν, αυτό που θέλουν άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά οι οπαδοί τους. Να κερδίσουν το ντέρμπι.

Ποιότητα φυσικά και υπάρχει. Ο Πέδρο Μαρτίνς, θα χρειαστεί να ανακατέψει την τράπουλα, θα χρειαστεί να βγάλει «άσους», αλλά είναι ένας προπονητής που δεν λυγίζει από αναποδιές. Θα προετοιμάσει την ομάδα στις λίγες μέρες που έχει (αυτό συμβαίνει πάντα, όταν έχεις στο ρόστερ τόσους διεθνείς και υπάρχουν παιχνίδια Εθνικών ομάδων) και θα βρει τον τρόπο να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσωπικά θεωρώ ότι το μεγάλο θέμα που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι ο παίκτης που θα καλύψει την θέση του σέντερ φορ. Μπορεί να είναι ο Σουντανί (ο οποίος βέβαια δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό), μπορεί να είναι ο Φορτούνης. Θα δουλέψει στις προπονήσεις ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων και θα αποφασίσει.

Μιας και στην… κουβέντα έπεσε και ο Φορτούνης, πρέπει να πω – γιατί έτσι το βλέπω – ότι το συγκεκριμένο ματς αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη ευκαιρία. Να βγει μπροστά να «καθαρίσει» το ντέρμπι και να κάνει την μεγάλη επιστροφή. Γιατί δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω, ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, έπρεπε να ήταν εδώ και καιρό ο ηγέτης της ομάδας…

Υ.Γ. Την στιγμή που διαβάζετε τις γραμμές, στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, η αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα έχει ανέβει, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν. Αυτό – κατά τη γνώμη μου – είναι καλό για τον Ολυμπιακό. Στα ντέρμπι, πρέπει πάντα να πηγαίνεις με χαμηλά το κεφάλι, αλλά στο στόμα να υπάρχει… μαχαίρι. Και στο λιμάνι, είμαι βέβαιος ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα μετατραπούν σε πολεμιστές…

Υ.Γ. (1). Δεν τίθεται θέμα, ότι τα προβλήματα για τον Μαρτίνς είναι μεγάλα. Κυρίως, όμως για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που κάθε λάθος στοιχίζει, που κάθε απώλεια βαθμών είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ