Ο γιος του… «Big Mammas»

Ο γιος του… «Big Mammas»

Ο Γκρεγκ Γουίλτζερ ήταν μέλος εκείνης της ιστορικής ομάδας του Άρη και με αφορμή τη μεταγραφή του γιου του, Κάιλ στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Κογκαλίδης διηγείται στιγμές του "Big Mammas" στην Ελλάδα.

Ο Κάιλ Γουίλτζερ είναι το νέο πρόσωπο του Ολυμπιακού. Ένα παιδί που… η μοίρα είχε γράψει να βρεθεί στην Ελλάδα. Είναι γιος του Γκρεγκ Γουίλτζερ, ο οποίος ήταν μέλος εκείνης της ιστορικής ομάδας του Άρη, με Γκάλη – Γιαννάκη και τ’ άλλα παιδιά. Όταν ο πατέρας του ήταν στη Θεσσαλονίκη, ο Κάιλ ήταν αγέννητος, αλλά φαίνεται πως τα… βήματα τον τράβηξαν ξανά στη χώρα μας.

Ο Γκρεγκ είχε κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του 1986 με την Μπαρτσελόνα και την επόμενη διετία βρέθηκε στον Άρη. Ο… αστικός μύθος θέλει τον Γιάννη Ιωαννίδη να τον επιλέγει όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με πλάτη, αλλά γιατί ήταν… ξανθός με γαλανά μάτια.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Γουίλτζερ ήταν ο κατάλληλος παίκτης, στην κατάλληλη ομάδα. Άκουγε στην προπόνηση και κανείς ποτέ δεν άκουσε τη φωνή του. Ο Καναδός (γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου 1960) σέντερ ήταν υπόδειγμα αθλητή, δεν ήθελε αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του γι’ αυτό ταίριαζε με τον Άρη εκείνης της εποχής. Γιατί με Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς, πώς θα έφτανε η μπάλα στον ξανθό με το νούμερο 15;

Στη Θεσσαλονίκη λένε τα καλύτερα γι’ αυτόν. Μάλιστα, επειδή συχνά πυκνά επικοινωνούσε με τη μητέρα του, στην οποία εξιστορούσε τα πάντα, τον είχαν βγάλει «Big Mammas»! Η παρουσία του ήταν τόσο διακριτική, που λίγα πράγματα μπορέσαμε να ανασύρουμε από τη μνήμη μας κι από τις διηγήσεις ανθρώπων που τον έζησαν.

Ένα βράδυ ήταν στο ιστορικό (για τους παλιότερους) «Wolvs». Εκεί συνήθιζε να τρώει ο Νίκος Γκάλης κι όλος ο Άρης (τότε ήταν αυτονόητο να βγαίνουν ως ομάδα έξω). Ένας λαχειοπώλης πλησίασε τον Νικ, έγινε λίγο… φορτικός, αλλά ο Γκάλης δεν πήρε το λαχείο. Ούτε ο Γκρεγκ έκανε κίνηση, για να αποφασίσει ο Λευτέρης Σούμποτιτς να απαλλάξει την παρέα από τον επίμονο λαχειοπώλη.

Όταν κληρώθηκε το λαχείο ο «Πίξι» κέρδισε ένα μυθικό ποσό, ο Γουίλτζερ (και όχι μόνο) δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όμως, αντιμετώπισε με χαμόγελο την ιστορία, καθώς ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα… φίλος των χρημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2017 έληξε μια οικονομική διεκδίκηση που υπήρχε από τότε (!), με τον δικηγόρο Δημήτρη Μόκα, να παίρνει για λογαριασμό του κάποια χρήματα από τον ερασιτέχνη. Κουτσουρεμένα, αλλά… δεν βαριέσαι.

Ένας άνθρωπος που έφυγε χωρίς να έχει εξοφληθεί, δεν μίλησε ποτέ με άσχημα λόγια για τη χώρα μας. Εξ ου και ο ερχομός του μοναχογιού του στον Ολυμπιακό. Για τον Κάιλ Ουίλτζερ ο παλιός συμπαίκτης του Γιώργος Δοξάκης υποστήριξε ότι θα πιάσει στους «ερυθρόλευκους», καθώς είναι «εξαιρετικός σουτέρ».

Τον Δοξάκη, τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Γουίλτζερ κι όλους τους άλλους μπορείτε να τους βρείτε σε ομαδική φωτογραφία του Άρη, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Είναι (αν δεν κάνουμε λάθος) από το 1988. Θα δείτε τους πάντες, εκτός από τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος θεωρούσε γρουσουζιά να φωτογραφίζεται!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ