«Απάντησε» σαν ΑΕΚ

«Απάντησε» σαν ΑΕΚ

Η αντίδραση της Ένωσης στην Τρίπολη, η τριάδα της επίθεσης, ο Καρέρα και ο γρίφος που καλείται να λύσει.

Έχω σημειώσει ξανά για την ΑΕΚ πως είναι από τις ομάδες που όταν βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, αντιδρούν. Ξεσπάνε, δίνουν «απαντήσεις», γυρίζουν το κλίμα. Αυτό έδειξε και απέναντι στον Αστέρα η ΑΕΚ. Μετά την ήττα από τη Ζόρια ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Μέχρι και ότι υπάρχει… θέμα Καρέρα. Κάτι που σε καμία των περιπτώσεων δεν υφίσταται.

Η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή που στηρίζει, εμπιστεύεται και που έχει στηρίξει πάνω του την φετινή προσπάθεια. Μια προσπάθεια που έχει ορίζοντα τον τίτλο. Αυτή η ΑΕΚ μπορεί τον τίτλο. Ειδικά η ΑΕΚ της Τρίπολης. Μια ομάδα που ανά διαστήματα έκρυβε την μπάλα στο γήπεδο, με την τριάδα Λιβάγια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ να είναι ονειρική. Και να σκεφτούμε ότι έρχεται και ο Λιβάι Γκαρσία…

Η ΑΕΚ έχει πολλή ποιότητα και το πιο «γεμάτο» ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας της. Ένα ρόστερ που ο Μάσιμο Καρέρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί. Απέναντι στη Ζόρια οι επιλογές του δεν του βγήκαν. Σε αντίθεση με το ματς απέναντι με τους Αρκάδες, όπου τόσο στο στήσιμο της ομάδας, όσο και στη διαχείριση, πήρε άριστα.

Το τελικό σκορ αδικεί την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να φύγουν από την Τρίπολη με ένα επιβλητικό αποτέλεσμα. Εκείνο που έχει σημασία είναι όμως ότι έφυγαν με τη νίκη. Έδωσαν τις απαντήσεις τους και ήταν ηχηρές.

Τα φώτα δικαίως στράφηκαν κατά βάση στον Μάρκο που έγινε ξανά… Λιβάγια και στον Ανσαριφάρντ που διατηρεί σταθερά το ένστικτο του «φονιά». Όμως στα δικά μου μάτια εκείνος που αποτέλεσε τον «παράγοντα Χ» του αγώνα ήταν ο Τάνκοβιτς.

Ο Σουηδός εξτρέμ πέρα από ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, είναι ένας πλάγιος με εντυπωσιακή ικανότητα στις συνεργασίες, τους συνδυασμούς και γενικώς την αξιοποίηση των συμπαικτών του. Η κεφαλιά-πάσα που κάνει στη φάση του 0-1 μπορεί να δείχνει απλή, αλλά δεν είναι και τόσο.

Ο Τάνκοβιτς έχει αρχίσει να λύνεται αγωνιστικά και αυτό έχει ήδη αποδώσει καρπούς για την ΑΕΚ. Το ερωτηματικό είναι πως θα διαχειριστεί τις επιλογές που έχει για την επίθεση ο Καρέρα, τώρα που επιστρέφει και ο Γκαρσία. Μιας και πλέον για την τριάδα της επίθεσης θα υπάρχουν οι Ανσαριφάρντ, Ολιβέιρα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Μαχαίρας, Αλμπάνης και ο 23χρονος εξτρέμ. Δύσκολος «γρίφος» αναμφίβολα. Από εκείνους όμως που κάθε προπονητής επιθυμεί να μπει στον προβληματισμό να λύσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ