Παναθηναϊκός : Δεν ήταν η νίκη, ήταν ο τρόπος!

Παναθηναϊκός : Δεν ήταν η νίκη, ήταν ο τρόπος!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι! Αλλά το σημαντικό ήταν ότι κυριάρχησε και επικράτησε δίκαια! Δεν άφησε καμία αμφισβήτηση!

Συχνά, δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το πως. Διότι αυτό μετράει στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ. Το 1-2 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Δεν άφησε καμία αμφιβολία για το… αφεντικό της πρωτεύουσας. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο αθηναϊκό ντέρμπι και επιβλήθηκε της Ένωσης με τον τρόπο του και δεν έκλεψε το «διπλό». Το πήρε με την αξία του.

Είχε πολύ μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός να νικήσει έτσι. Με ένα στυλ που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του, το οποίο θα επιβεβαιώσει ότι μέχρι τώρα έχει αδικήσει τον εαυτό του και δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, με μικρή συγκομιδή.

Ας μην ξεγελιόμαστε… Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην πέμπτη θέση, αλλά εξακολουθεί να απέχει οχτώ βαθμούς από τον Άρη, τον βασικό ανταγωνιστή του για το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ενδεχομένως να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά την επόμενη αγωνιστική, όταν ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης» και εκείνος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Αλλά για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες να τον προλάβει στην κανονική διάρκεια, εκτός από τις νίκες, χρειάζεται και πειστικές εμφανίσεις. Όπως αυτή που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Εάν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει έτσι, θα ανέβει στη βαθμολογία και θα αγχώσει τον Άρη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε τη σιγουριά ότι έπαιζε… μόνος του.

Βέβαια, αντίστοιχα εάν η ΑΕΚ δεν διορθώσει τα προβλήματα της, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοιτάζει και αυτή, εκτός από τον Άρη. Δεν υστερεί πολύ στο ρόστερ, ίσως σε μερικές θέσεις να είναι ανώτερος. Πάντως, ο Παναθηναϊκός με αυτή την απόδοση, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των άλλων. Διότι μέχρι πρότινος, ότι και να έκαναν οι άλλοι, ο Παναθηναϊκός δεν έπειθε ότι μπορούσε…

Υ.Γ.: Δύο παρατηρήσεις σε ατομικό επίπεδο. Το συμβόλαιο του Ζαγαρίτη πρέπει να ανανεωθεί αύριο το πρωί… Και η νοοτροπία του Αγιούμπ είναι απαράδεκτη. Μπήκε ξεκούραστος και μόλις έχανε τη μπάλα, απλά κοιτούσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ