H μεγάλη ομάδα ήταν ο Αρης!

H μεγάλη ομάδα ήταν ο Αρης!

Η μάχη κρίθηκε στη μεσαία γραμμή. Εκεί οι σβέλτοι και ευέλικτοι Σάσα και Ματίγια κυριάρχησαν με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην έχει καθόλου μα καθόλου παιχνίδι από τον άξονα.

Αυτή η φορά ο Αρης έπαιξε απέναντι στον ΠΑΟΚ με συνείδηση ότι είναι μεγάλη ομάδα. Τον έπαιξε φουλ επίθεση και τον νίκησε γιατί ο Μάντζιος ξέρει καλά τα ποδοσφαιρικά γράμματα. Στην προκειμένη περίπτωση τα ξέρει λίγο καλύτερα από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ξέρει και το ήξερε πριν τη σέντρα ότι όλη η ζημιά γίνεται από τα άκρα εκεί που αναπτύσσονται ο Τζόλης με τον Γιαννούλη από την μια πλευρά και ο Ζίβκοβιτς από την άλλη.

Ηξερε επίσης ότι σε αυτούς τους παίκτες που συγκλίνουν συνεχώς οι δικοί του ακραίοι μπακ μπορούν να χρειαστεί να δώσουν την εξωτερική πλευρά αλλά ποτέ την εσωτερική. Ηξερε επίσης ότι η ικανότητα του Μπερτόλιο να κινείται κάθετα και να τρυπάει από τον άξονα την αντίπαλη άμυνα θα είναι πλεονέκτημα απέναντι σε ένα αργό κέντρο του αντιπάλου όπου ο Τσιγγάρας είναι άπειρος και οι Σβάμπ και Αουγκούστο πολύ αργοί για να τον προλάβουν.

Βεβαίως, οι αποφάσεις του VAR έβγαλαν αθώο τον Αρη σε κρίσιμες φάσεις. Πριν φτάσουμε σε αυτές, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες γιατί ο Αουγκούστο έκανε ρεσιτάλ αντιαθλητικών χτυπημάτων στους αντιπάλους του. Δεν γίνεται να το προσπερνάμε αυτό όταν αναφερόμαστε στις υποδείξεις του Ολλανδού διαιτητή. Ο οποίος έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ του ΠΑΟΚ πριν ο συμπατριώτης του από τον VAR ανακαλέσει την απόφαση.

Η μάχη κρίθηκε στη μεσαία γραμμή. Εκεί οι σβέλτοι και ευέλικτοι Σάσα και Ματίγια κυριάρχησαν με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην έχει καθόλου μα καθόλου παιχνίδι από τον άξονα. Από την άλλη ο Γκαρσία πήγε στο ντέρμπι κρατώντας στον πάγκο του μπαρουτοκαπνισμένους Βαρέλα και Κρέσπο. Ρίσκο το οποίο δεν του βγήκε. Ο Αρης έχει ανέβει επίπεδο κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι και ιδιαίτερα στον τρόπο που διαχειρίστηκε το προβάδισμα μέχρι να το μετατρέψει σε τελικό αποτέλεσμα. Ούτε πανικός ούτε τυφλές αποκρούσεις. Ψυχραιμία μεθοδικότητα και γρήγορες κινήσεις στου κενούς χώρους. Μια ομάδα ικανή να μείνει ψηλά στην βαθμολογία. Εκεί που βρίσκεται τώρα και ακόμα ψηλότερα. Αυτό θα φανεί όμως όταν πάει στις έδρες των ανταγωνιστών του.

Για την ώρα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίσει μέχρι ξεφαντώματος τη μεγάλη νίκη και να εδραιώνει την πεποίθησή του ότι  δεν είναι η παρουσία του στις κορυφές τη βαθμολογίας μια συγκυριακή κατάσταση αλλά εξηγείται από την ποιότητά του σαν ομάδα και τις προσωπικότητες που διαθέτει. Διότι αν κάτι φάνηκε καθαρά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ότι η ομάδα του Αρη είχε την εμπειρία και τις παραστάσεις να διαχειριστεί καταστάσεις απέναντι σε ταλαντούχους παίκτες που θέλουν καιρό για να αντεπεξέρχονται σε ντέρμπι κορυφής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ