Το «πάρτι» του Ολυμπιακού που άλλαξε το κλίμα και οι ιστορίες που δημιούργησε…

Το «πάρτι» του Ολυμπιακού που άλλαξε το κλίμα και οι ιστορίες που δημιούργησε…

Το ξέσπασμα του Ολυμπιακού που εξελίχθηκε σε πάρτι, η πνευματική ξεκούραση, η ψυχολογική ανάταση των «πεσμένων» και μια σειρά από ατομικά ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός διασκέδασε στη Λαμία. Η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που ένα παιχνίδι πήγε καλά από την αρχή ως το τέλος. Το πρώτο παιχνίδι που οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος πέρασαν πραγματικά καλά. Το χάρηκαν. Το απόλαυσαν. Μια «εκδρομή»… ψυχοθεραπείας. Ένα αποτέλεσμα απαραίτητο, για να μπορέσει το σύνολο να ξεκουραστεί πνευματικά και να ανακτήσει την καλή του διάθεση. Ένα παιχνίδι που ανέβασε την ψυχολογία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, που το είχαν ανάγκη (Σουντανί, Κάιπερς). Και έφτιαξε το κλίμα. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η νίκη στη Λαμία δημιούργησε και μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιστορίες, που αφορούν τους πρωταγωνιστές των γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός. Μέσα σε 22 λεπτά (13-35) «καθάρισε» το παιχνίδι, σκοράροντας 3 γκολ και δείχνοντας αντίδραση μετά την κακή εικόνα στο παιχνίδι με την Πόρτο, αλλά και τις σημαντικές απουσίες που αντιμετωπίζουν. Πέτυχαν άλλα τρία στην επανάληψη και έτσι ολοκλήρωσαν την πιο μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά και την πρώτη 6άρα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2016, όταν είχε επικρατήσει 6-1 της Βέροιας στο Καραϊσκάκη.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, για παράδειγμα, έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μέχρι και σήμερα, το ρεκόρ του στη Super League ήταν 2 γκολ σε μία σεζόν. Με αυτό που πέτυχε κόντρα στη Λαμία, έφτασε τα 3 στη σεζόν (συνολικά 9, σε 104 ματς στη Super League), και εκτός του ότι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού, όπως και με τον Αρη, στη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε και τον εαυτό του. Μόνο τη σεζόν 2012-13 είχε περισσότερα γκολ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα του Εργοτέλη, στη Β’ Εθνική. Τότε, μάλιστα, δεν είχε αλλάξει ακόμη θέση, καθώς αγωνιζόταν ως 10άρι στους Κρητικούς.

Επιπλέον έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού (Αρης, Βόλος, Λαμία), ο Μπουχαλάκης έχει 3 γκολ και 1 ασίστ. Οσα έχει συνολικά στο πρωτάθλημα. Βγαίνοντας μπροστά και παίρνοντας πρωτοβουλίες σε ένα σημείο που η ομάδα του τον είχε ανάγκη, λόγω της κούρασης και των πολλών τραυματισμών.

ΕΜΒΙΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στη Λαμία, Γιαν Εμβιλά, έχει ακόμη χειρότερη εκτελεστική επίδοση από τον Μπουχαλάκη σε όλη την καριέρα του. Ο σπουδαίος Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού, κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο, είναι παίκτης τεράστιας αξίας, αλλά αυτό ήταν μόλις το πρώτο του γκολ τα τελευταία τρία χρόνια και 3 μήνες και 9ο σε 393 αγώνες σε συλλογικό επίπεδο! Συγκεκριμένα το πρώτο μετά τις 15 Οκτωβρίου 2017, όταν ως παίκτης της Ρούμπιν Καζάν, είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του, στην έδρα τη Ροστόφ. Εκτοτε, πέρασαν 116 αγώνες για να βρει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αν και φέτος είχε κι άλλες ευκαιρίες να χρηστεί σκόρερ, αλλά είχε σταθεί άτυχος.

Το γκολ του Εμβιλά ήταν εντυπωσιακό, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος με τον οποίο το πανηγύρισαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ξέσπασε. Σήκωσε τα χέρια ψηλά και έδειξε ότι ανακουφίστηκε, καθώς κατάλαβε ότι η ομάδα του «κλείδωσε» το παιχνίδι στο 34′. Με τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, η πίεση είναι δεδομένα μεγάλη. Και (του) φαίνεται.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ

Εκεί που χαλάρωσε τελείως ο Μαρτίνς ήταν ένα λεπτό μετά. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε στο 35 και επιβεβαιώνει ότι κάνει απίθανα πράγματα και στην εφετινή Super League. Εφτασε ήδη τα  γκολ σε 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό. Ο Μαροκινός στράικερ στη 12η αγωνιστική της περσινής σεζόν είχε γκολ και ολοκλήρωσε τη χρονιά με  20 τέρματα. Φέτος, έχει ήδη 9 γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει αγωνιστεί σε μόλις 10 παιχνίδια (σ.σ. αναβλήθηκαν αυτά με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Κάτι που σημαίνει ότι εάν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, δεν αποκλείεται να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών στη Λίγκα.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΛΑΛ…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση. Και ο Μαρτίνς βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Εμβιλά, τον Ραφίνια και τον Ελ Αραμπί. Με τους ποδοσφαιριστές που τους αντικατέστησαν να δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Αλλά και να πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα. Μεγάλης σημασίας.

Κατ’ αρχάς, το γκολ του Χιλάλ Σουντανί προκάλεσε ξέσπασμα πανηγυρισμών και χαράς από τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε το πρώτο φετινό πέναλτι του Ολυμπιακού και ο Αλγερινός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεσή του στο 82′. Σημάδεψε σωστά και πέτυχε το πρώτο του γκολ από την 1η Φεβρουαρίου 2020 (σ.σ. κόντρα στην Ξάνθη). Το πρώτο του γκολ από τη στιγμή που επέστρεψε από τη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ενα γκολ ψυχολογίας, που το ήθελε τόσο πολύ.

ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ» ΓΙΑ ΚΑΪΠΕΡΣ

Σφοδρή, όμως, ήταν και η επιθυμία του Ούγκο Κάιπερς να μπορέσει να χρηστεί σκόρερ για πρώτη φορά στην καριέρα του, τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο και συνολικά στη Super League. Ο 22χρονος Βέλγος μπήκε στο 75′ στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τιάγκο Σίλβα και 8′ λεπτά μετά έκανε το 5-0 για τους Πειραιώτες. Σέντρα ο Ραντζέλοβιτς από δεξιά, «σεντερφορίσια» κίνηση, κεφαλιά από τον Βέλγο και… έξαλλοι πανηγυρισμοί. Ανακούφιση από ένα ποδοσφαιριστή που έχει δώσει μάχη για να μπορέσει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Έναν παίκτη που επέλεξε να μείνει εκτός ποδοσφαίρου για έναν χρόνο, ώστε να φορέσει τα ερυθρόλευκα και όχι τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Έναν παίκτη που παλεύει να κερδίσει χώρο και χρόνο από τον προπονητή του. Και το πετυχαίνει. Με δουλειά, σπουδαία νοοτροπία, αλλά και με το ταλέντο του. Διότι αυτό δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση.

Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ…

Το 6ο γκολ του Ολυμπιακού είχε και αυτό τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για δύο παιδιά με τελείως διαφορετική πορεία. Δυο ελληνόπουλα που δίνουν τη δική τους μάχη. Ο σκόρερ (Μασούρας), είναι το παιδί για όλες τις δουλειές. Δουλειές που τις κάνει καλά. Κόντρα στη Λαμία, είχε γκολ και ασίστ (στο Ελ Αραμπί). Η σούμα «μιλάει» από μόνη της: 9 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ τη φετινή σεζόν. Η επιτομή του στρατιώτη. Η επιτομή του παίκτη… οικονομίας.

Ο πασέρ του 6ου γκολ του Ολυμπιακού, είναι από μόνος του μια άλλη ιστορία. Ξεχωριστή. Ο Θανάσης Ανδρούτσος δεν είναι «μικρός». Στα 23 του, πια, έχει στην «πλάτη» του 58 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας που υπηρετεί από 11 ετών. Δίνει τη μάχη του για να μπορέσει να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι αξίζει να τον έχει στα πλάνα του. Ότι αξίζει να τον εμπιστευτεί. Ακόμη και ως δεξιό μπακ. Αρκεί να τον εμπιστευτεί. Ο «Ανδρου», έκανε φέτος τη 2η συμμετοχή του, όταν αντικατέστησε τον Ραφίνια (66′). Επαιξε δεξιός μπακ. Και «έδειξε». Και όχι μόνο αυτό, αλλά «έγραψε» και μία εξαιρετική ασίστ στον Μασούρα.

5ο ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ 4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, 3ο ΧΕΡΙ!

Τι κοινό έχουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Μαρσέιγ, Βόλο, Πόρτο και Λαμία; Τα πέναλτι! Σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει πέντε πέναλτι. Ναι, πέντε (5). Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία των Πειραιωτών. Οσο κι αν ψάξεις, όσο πίσω κι αν πας, δεν θα βρεις τόσα πέναλτι σε τόσα συνεχόμενα παιχνίδια. Πέναλτι, είτε αχρείαστα είτε ακραία. Με το τελευταίο, αυτό του Ραντζέλοβιτς, να είναι η επιτομή της απροσεξίας. Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν μόνος του, με την μπάλα μπροστά του, αλλά δεν πρόσεξε, πήρε την μπάλα με το χέρι και προσέφερε ένα πέναλτι από τα πιο αχρείαστα που έχουν δοθεί ποτέ εναντίον του Ολυμπιακού. Από εκείνα που εάν συμβούν σε ένα παιχνίδι οριακό, μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Και ειδικά αυτό το πέναλτι, είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Η οποία εάν δεν υπάρχει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ