Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Μεγαλύτερη η πίεση για τον Χιμένεθ, με περισσότερες λύσεις ο Γκαρσία

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Μεγαλύτερη η πίεση για τον Χιμένεθ, με περισσότερες λύσεις ο Γκαρσία

Τις περισσότερες φορές που βρίσκομαι στη θέση να κρίνω προβλέψεις για την εξέλιξη ντέρμπι που έχουν γραφτεί έστω κι ένα λεπτό πριν από τη σέντρα του, γελάω. (Και μιλάω για τις δικές μου, πρώτα απ’ όλες).

Ειδικά για το αποψινό, δε, το γέλιο που θα πέσει ίσως και να είναι άνευ προηγουμένου. Κι αυτό διότι το Ολυμπιακός-ΑΕΚ που ξεκινά σε λίγες ώρες δε διαθέτει απλώς όλα τα τυπικά «ιστορικά» χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες που δύσκολα συναπαντώνται και, μία τουλάχιστον, αποτελεί πολύ σπάνιο αντικείμενο συζήτησης. Ποιες είναι;

-Είναι ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία.
-Είναι ντέρμπι στο οποίο το «Χ» δε συμφέρει κανέναν.
-Είναι ντέρμπι που έρχεται κολλητά σ’ αυτό του Κυπέλλου (0-0) και απέχει τρεις μέρες από τη ρεβάνς του, στο ΟΑΚΑ (όπου στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε κερδίσει με 3-2).
– Είναι ντέρμπι που, όπως κάθε τέτοιο, αποτελεί κριτήριο για τους προπονητές, αρκετά περισσότερο όμως για τον προπονητή του γηπεδούχου. Και, τέλος,
-Είναι ντέρμπι για το οποίο έχει γίνει εκ των προτέρων τεράστια κουβέντα για το διαιτητή του, αλλά… από τον Ολυμπιακό και όχι από την ΑΕΚ.

Τι σούμα βγάζουν όλα τα πιο πάνω; Με βάση τη λογική (παρότι αυτές οι προσεγγίσεις είναι που προκαλούν το εκ των υστέρων γέλιο συνήθως…), ότι:

Ο Γκαρσία πιέζεται να αποδείξει ότι «διάβασε» καλά το ματς του Κυπέλλου και ότι μπορεί να συνδυάσει το «κάτι νέο» στην ομάδα με την επίτευξη και αποτελεσμάτων στα ντέρμπι. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν έχει λόγο να αλλάξει δραστικά γενικό τακτικό σχέδιο (πίεση ψηλά και από νωρίς, καλή φύλαξη σε Λιβάγια κυρίως, «έξτρα» παίκτες στην περιοχή της ΑΕΚ στις επιθέσεις, προσπάθεια για γρήγορο γκολ).

Όμως ίσως φοβηθεί απ’ τη μία να το «παρακάνει» κι απ’ την άλλη να επιτρέψει στους παίκτες του να πάνε το ματς στην πολλή δύναμη –σε πολλές περιπτώσεις φάουλ δηλαδή. Σε κάθε περίπτωση, στο οπλοστάσιό του διαθέτει ποιοτικό υλικό και έχει την ευχέρεια στη διάρκεια του αγώνα να αλλάξει πράγματα σ’ ένα παιχνίδι απ’ αυτά που συχνά κρίνονται από μία ενέργεια, ενεός παίκτη.

Ο Χιμένεθ πιέζεται απ’ την πλευρά του πολύ πιο επιτακτικά να κάνει κάτι τακτικά «διαφορετικό» σε σχέση με το προ ημερών ματς, στο οποίο ακόμη και το (ασύμφορο απόψε) 0-0 το πήρε λόγω καλής βραδιάς του Μπάρκα κάτω απ’ τα δοκάρια της «Ένωσης» και «φλύαρης», αν και ξεκάθαρης, υπεροχής του Ολυμπιακού.

Γνώμη μου είναι ότι, λόγω ρόστερ, ιδιοσυγκρασίας, αλλά και πολύ κοντινής «ρεβάνς» στο Κύπελλο και μάλιστα στο ΟΑΚΑ, αυτό το «κάτι» δε θα είναι γενικώς ριζοσπαστικό. Και πάντως δύσκολα μπορεί να αφορά στον Χριστοδουλόπουλο. Σε ματς στο οποίο (σύμφωνα με όλη την παραφιλολογία) ελπίζεις να πάρεις εύκολα φάουλ, ο Λάζαρος «οφείλει» να είναι παρών και αμετακίνητος…

Κι αφού (θέλαμε δε θέλαμε) το ξαναγυρίσαμε εκεί και μια τελευταία εκτίμηση: με όλες του τις δυνατότητες θα προσπαθήσει να μην είναι πρωταγωνιστής του ντέρμπι ο Παπαπέτρου. Αν είναι επαρκείς αυτές οι δυνατότητες, θα φανεί. Θα το προσπαθήσει όμως κι ας ξέρει ότι αυτό δεν θα τον «σώσει» από τη συνέχιση της γκρίνιας –από την ίδια ή, ίσως και από την άλλη, πλέον, πλευρά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ