Προπονητές βρίσκεις. Παίκτες για να βρεις πρέπει να τους πληρώσεις…

Προπονητές βρίσκεις. Παίκτες για να βρεις πρέπει να τους πληρώσεις…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ δεν είναι παρά μια κίνηση για να κερδηθεί χρόνος

Οταν διώχνεις τον προπονητή επειδή έφερε ισοπαλία με τον Βόλο αφήνεις να εννοηθεί ότι με την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό είσαι ικανοποιημένος. Οταν όμως, παίζεις ντέρμπι για να ξαναμπείς στην διεκδίκηση του τίτλου κι έρχεσαι ισοπαλία στην έδρα σου τότε δεν μπορείς να βγάζεις ικανοποίηση.

Διότι είσαι έξι βαθμούς πίσω, παραμένεις τόσους και το πρωτάθλημα απομακρύνεται. Τότε είναι που διώχνεις τον προπονητή γιατί ο τίτλος πάει περίπατο. Τον διώχνεις ένα αγώνα μετά που μπαίνει η ταφόπλακα σε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης. Οποιος και να έρθει τώρα δεν προλαβαίνει το τρένο. Αλλη μια χρονιά χαμένη για την ΑΕΚ. Στον βαθμό βέβαια που όσοι (μας) έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα μείνει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του τίτλου το πίστευαν.

Μέσα στα γήπεδα η ΑΕΚ αναστέναζε και στα αποδυτήρια ο Καρέρα έβλεπε (δεν μπορεί να μην έβλεπε) και διαμορφώνονταν καπετανάτα με περίεργες συμπεριφορές και παράλογες απαιτήσεις που όσα έλεγες στην αρχή είχαν βάση και τα πίστευες. Πίστευες δηλαδή ότι θα πας στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Τωρα που δεν πας και ήρθε ο Βόλος να στο επιβεβαιώσει διώχνεις τον προπονητή. Και καλά κάνεις αν είναι αυτός που σε διαβεβαίωσε ότι με Χνίντ, Νεντελτσεάρου και Σβάρνα μπορεί να φτιάξει άμυνα της προκοπής που να μην τη κόβει ο Βόλος και ο Κάθε Βόλος με την καρδιά ενός μαρουλιού.

Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι μόνο η ομάδα του Μπέου που σε γλέντησε. Κάθε αντίπαλος σου έβαζε γκολ κι ήθελες δυο και τρία για να πάρεις το ματς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όσο παραγωγική κι να είναι μια επίθεση δουλειά δεν μπορεί να γίνει. Επειδή λοιπόν δεν ήταν ο Καρέρα αυτός που έκανε τις μεταγραφές υπάρχει θέμα. Και κάτι ακόμα: Όταν ο προπονητής δεν μπορεί να διορθώσει το κλίμα στα αποδυτήρια παρεμβαίνει και το διορθώνει ο τεχνικός διευθυντής.

Κι να τυχόν δεν μπορεί ούτε αυτός τότε το διορθώνει ο ιδιοκτήτης. Διότι αν μια κατάσταση αφεθεί να κακοφορμίσει τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Τότε είσαι αναγκασμένος να φωνάξεις τον Χιμένεθ που κάποτε του έπαιρνες το φιλότιμο. Επειδή όμως με φιλότιμο δεν φτιάχνεις άμυνα στην ΑΕΚ έχουν να επιλύσουν ένα πρόβλημα πιο σημαντικό κι από αυτό του προπονητή.

Να βρουν παίκτες που θα θωρακίσουν κατά το δυνατό την αμυντική γραμμή και θα συνεφέρουν την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Δύσκολο να τους βρεις το καταχείμωνο κι ακόμα δυσκολότερο να ξοδέψεις για να τους φέρεις. Διαφορετικά πετάς λευκή πετσέτα για φέτος και βάζεις μπροστά το νέο γήπεδο πηγαίνοντας για του χρόνου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ