Ολυμπιακός : Το αμυντικό πρόβλημα στον άσο και ο Τόμπσον

Ολυμπιακός : Το αμυντικό πρόβλημα στον άσο και ο Τόμπσον

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί με τίποτα να σταματήσει τους αντίπαλους πλέι μέικερ κι εκείνοι συνεχίζουν να «σκοτώνουν» την άμυνά του, την ίδια ώρα που φαίνεται να μετράει ώρες ο Χόλις Τόμπσον.

Αρχικά να πω ότι μετά από χρόνια βλέπω ωραίες περιπτώσεις Αμερικανών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι ότι τώρα μάθαμε τον ΜακΦάντεν, αλλά η Κύμη επένδυσε επάνω του για να σώσει την κατηγορία και της βγαίνει λίρα εκατό. Όπως και να έχει το ματς με την ομάδα του Καστρίτη ήταν καθαρά διαδικαστικό.

Και είδαμε αυτά ακριβώς που είχα τονίσει μετά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ένα ανοιχτό ροτέισον αρχικά. Ξεκούραση Παπανικολάου, μικρός χρόνος σε ΜακΛίν και Πρίντεζη, ποιοτικά λεπτά σε Σπανούλη, αν και η δική του συνεισφορά χρειάστηκε και με το παραπάνω για να καμφθεί η αντίσταση της μαχητικής Κύμης. Την ίδια ώρα η ατυχία με τον Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε αρκετά λεπτά στον Τολιόπουλο, με τον νεαρό να δείχνει όπως πάντα θρασύς και να κλέβει τις εντυπώσεις. Βέβαια αξίζει να πούμε ότι οφείλει και ο ίδιος να τιθασεύσει την… τρέλα του για να παίξει, γιατί στα πρώτα του λεπτά έμοιαζε λες και… έτρεμε στο παρκέ. Ξεψάρωσε στη συνέχεια και ήταν σαφώς καλύτερος.

Την ίδια ώρα ο Ουίλτζερ, ο ημίτρελος Καναδός, πέτυχε τα τριποντάκια του και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακο που δεν μπορούσε με τίποτα να σταματήσει και πάλι το αντίπαλο πλέι μέικερ, με τον ΜακΦάντεν να «σκοτώνει» την άμυνά του. Εάν πρέπει να με απασχολήσει κάτι (το οποίο εδώ και καιρό με ενοχλεί ιδιαίτερα) είναι το πώς οι αντίπαλοι γκαρντ, διαλύουν κάθε αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού. Πάντα θα βρεθεί ένας κοντός που θα βάλει +15 πόντους.

Παρακάτω ακολουθούν τα πεπραγμένα των 21 αγωνιστικών της Ευρωλίγκας και των γκαρντ κάθε αντιπάλου των Πειραιωτών για να μην πει κανείς πως υπερβάλλω…

– Μπασκόνια εντός

Χουέρτας 10, Γκρέιντζερ 12

-Μάλαγα εντός

Μακάλουμ 14, Μιλοσάβλιεβιτς 14

-Μακάμπι εκτός

Κόουλ 22, Τζάκσον 14

-Κίμκι εντός

Σβεντ 23

-Μπαρτσελόνα εκτός

Πρέσεϊ 6, Ερτέλ 6

-Παναθηναϊκός εντός

Λεκαβίτσιους 14, Καλάθης 6

-Φενέρμπαχτσε εκτός

Σλούκας 13, Ουοναμέικερ 15

-Ερυθρός Αστέρας εντός

Ρότσεστι 20

-Αρμάνι Μιλάνο εκτός

Τίοντορ 20

-Βαλένθια εκτός

Γκριν 26

-Ρεάλ εντός

Ντόντσιτς 33, Κάρολ 24

-Μπάμπεργκ εκτός

Χάκετ 13, Χίκμαν 11

-ΤΣΣΚΑ εντός

Σέρχι 23, Ντε Κολό 18

-Εφές εκτός

Μακόλουμ 16

-Ζαλγκίρις εκτός

Πάνγκος 14, Μίσιτς 11

-Αρμάνι Μιλάνο εκτός

Γκάουντλακ 20, Τζέρελς 15

-Μπασκόνια εκτός

Γκρέιντζερ 5

-Μακάμπι εντός

Τζάκσον 13

Κίμκι εκτός

Σβεντ 19, Τζένκινς 16

-Ερυθρός Αστέρας εκτός

Ένις 21, Ρότσεστι 11

-Φενέρμπαχτσε εντός

Ντίξον 24

Σίγουρα προβληματίζει η παραπάνω λίστα που δείχνει ότι αμυντικά στον άσο πάσχει ο Ολυμπιακός. Βέβαια ας τονιστεί ότι το παιχνίδι με την Κύμη ήταν έπειτα από ένα ματς στα κόκκινα με την Φενέρμπαχτσε και είναι κομματάκι αδύνατον οι ερυθρόλευκοι να είναι στα ίδια επίπεδα μετά από μία τέτοια υπερπροσπάθεια.

Στα συν η επιστροφη του Παπαπέτρου στο ματς, το καλό παιχνίδι του Μιλουτίνοφ (εντάξει τον ΜακΓκι είχε απέναντί του) και η σοβαρότητα στο τέλος. Κρατάει σε μεγάλο βαθμό το ότι έχει επανέλθει στις τάξεις του το χαμόγελο, παρότι υπάρχει ακόμα ο προβληματισμός για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αισιοδοξία επικρατεί πάντως και αρκούμαι σε αυτό.

Πετάει στα σκουπίδια το γεγονός πως δέχθηκε 46 πόντους στο ημίχρονο και συνολικά τόσους πόντους από την Κύμη. Τώρα πλέον έρχεται μία μικρή χαλάρωση και η Ρεάλ στη Μαδρίτη. Σε μία έδρα που τείνει να γίνει εφιαλτική για τους ερυθρόλευκους.

ΥΓ1. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει χρησιμοποιήσει ακριβώς όπως πρέπει τον Τόμπσον στα δύο τελευταία παιχνίδια. Λες και θέλει ο ίδιος να του κουνήσει τον κώδωνα του κινδύνου και της προσωπικής του αγωνιστικής αφύπνισης. Στο ματς με την Φενέρμπαχτσε τον είχε στο παρκέ για 10 συνεχόμενα λεπτά. Ο Αμερικανός ήταν αρνητικότατος και μακριά από το πνεύμα της αναμέτρησης. Καιγόταν η ομάδα του και αυτός έμοιαζε λες και παίζει το 80ο του ματς στη Regular Season με τους προπέρσινους Σίξερς και είναι χαλαρός όσο δεν πάει, αφού ετοιμάζει βαλίτσες για καλοκαιρινές διακοπές.

 Στο ματς με την Κύμη του έδωσε όσο χρόνο χρειαζόταν για να βρει ρυθμό. Βασικός, μπάλες στα χέρια του, χώρους για να πάρει προσπάθειες. Και πάλι μία τρύπα στο νερό. Αυτά προς απάντηση σε όσους έλεγαν πως ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον έχει… απομονώσει. Τι άλλο να κάνει; Και ουσιαστικά τον «καλύπτει» στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι δεν θα πάρει παίκτη.

ΥΓ2. Θα είμαι ειλικρινής και νομίζω από την άλλη πως οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την αντικατάστασή του. Εκτός και αν το γυρίσει μόνος του. Το ματς με την Ρεάλ μπορεί να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του. Ταυτόχρονα έχει ενδιαφέρον το ποιος θα μείνει εκτός Α1 σε περίπτωση που επιστρέψει ο Τιλί. Μην το δένουμε και… κόμπο ότι θα βγει ο Ουίλτζερ..

ΥΓ3. Μήπως καλύτερα ο Ρόμπερτς να παίζει στο «2», παρά στο «1»; Προσωπική απορία είναι…

ΥΓ4. Αν εγκλιματιστεί ο Άντριαν Πέιν στον Παναθηναϊκό, θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική μεταγραφή.

ΥΓ5. Επειδή ρωτάτε διαρκώς και το βλέπω και στα social media. Για τον Μουρ του Λαυρίου, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες Ευρωλίγκας για το καλοκαίρι. Στην Α1 δεν μπορεί να τον αποκτήσει καμία ομάδα. Μένει Λαύριο για φέτος γιατί του αρέσει πολύ η ομάδα και τον έχει κερδίσει ο κόουτς Σερέλης. Τελεία και παύλα….

ΥΓ6. Πήγαμε και στο Καραϊσκάκης. Φάγαμε την ήττα μας, έπεσαν και τα δακρυγόνα δίπλα μας.. Ωραία έκλεισε βρε η Κυριακή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ