Ολυμπιακός : Ρεβεγιόν τίτλου στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός : Ρεβεγιόν τίτλου στο Καραϊσκάκη

Ο ποιοτικότερος Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ και οι αντίπαλοί του αρχίζουν να τον βλέπουν με κιάλια…

Σαμπάνιες δεν πρόκειται να ανοίξουν από τώρα στον Πειραιά. Σιγά σιγά όμως, οι ιθύνοντες τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αρχίζουν να σκέφτονται τις παραγγελίες, προκειμένου το ποτό των τίτλων να βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία, στο τέλος της σεζόν. Για το καθιερωμένο γλέντι τίτλου…

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίξουν ότι προτρέχω και μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά στο δικό μας πρωτάθλημα και με τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, διαφορές επτά και 11 βαθμών δεν καλύπτονται εύκολα. Θα πει κάποιος ότι υπάρχει και ο ΑΡΗΣ. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αν κερδίσει το παιχνίδι με τη Λαμία θα βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από τους νταμπλούχους. Ωστόσο, δε νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς θα αντέξουν μέχρι τέλους στην κούρσα του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έστησαν ρεβεγιόν στο Καραϊσκάκη με καλεσμένη την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που «μίλησε η διαφορά ποιότητας. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί είναι η κορυφαία ομάδα στην χώρα μας. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν στο γήπεδο και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Την πρώτη φορά ο Ελ Αραμπί αστόχησε. Ο killer του Θρύλου δεν συνηθίζει όμως να χάνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Του συνέβη στο ξεκίνημα και στην δεύτερη φορά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και μετά το 1-0. Μπορεί να έλειπε η μεγάλη φάση (υπήρχε η καλή ευκαιρία του Φορτούνη), αλλά όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά έπαιζε την ΑΕΚ σαν τη γάτα με το ποντίκι. Το λάθος των γηπεδούχων ήταν ότι σε αυτό το διάστημα δεν προσπάθησαν με πιο καθαρό μυαλό να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα για να καθαρίσουν το ματς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα. Προχώρησε σε τρεις αλλαγές και πρόσθεσε με την παρουσία του Γαλανόπουλου έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και άρχισε να γίνεται απειλητική. Είχε την ευκαιρία με τον Σιμόες (από καραμπόλα στην άμυνα του Ολυμπιακού) και την μεγάλη στιγμή με τον Μάνταλο. Προσωπική μου πάντα γνώμη είναι ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τον Μπουχαλάκη, προκειμένου να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να γίνει απειλητική.

Μετά το δοκάρι του αρχηγού της ΑΕΚ, ο Ελ Αραμπί βρήκε και πάλι δίχτυα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Όπως έχετε διαβάσει εδώ στο 10.gr, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα παίζει συνεχώς Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή. Το ξεκίνημα του… μαραθωνίου, ήταν εξαιρετικό. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στη συνέχεια. Με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, δεν ανησυχώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ