ΑΕΚ : Έχασε σαν… ομαδούλα!

ΑΕΚ : Έχασε σαν… ομαδούλα!

Η λίγη ΑΕΚ που έχασε το ντέρμπι σαν ομάδα τριτοδεύτερης ταχύτητας, η ανάγκη για γενναίες αποφάσεις και η χρονιά που πήγε από επιλογή... περίπατο

Η ΑΕΚ είχε την Κυριακή μια τελευταία ευκαιρία να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Να βρει εκ νέου κίνητρο για τη σεζόν και να αποκτήσει ψυχολογία. Αυτή η ευκαιρία πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η Ένωση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε στο Φάληρο σαν… ομαδούλα! Σαν ένα σύνολο που είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρότερο αντίπαλο και απλά δεν της βγήκε η… υπέρβαση.

Η ΑΕΚ έχει ζητήματα. Σοβαρά. Θέματα που δεν λύνονται με «ηλεκτροσόκ». Τέτοια ήταν η πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ για τέταρτη φορά και η απομάκρυνση του Ίλια Ίβιτς προκειμένου να «βαφτιστεί» τεχνικός διευθυντής ο Παναγιώτης Κονέ. Ο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ ως λύση ανάγκης. Δεν γίνεται να είναι μια περίπτωση προοπτικής όταν η ίδια διοίκηση τον έχει απομακρύνει δύο φορές από τον πάγκο της ομάδας!

Επί της ουσίας η Ένωση «έκαψε» μόνη της τη φετινή χρονιά. Πλέον το ζητούμενο είναι να σώσει ότι σώζεται. Ξεκάθαρα η ευθύνη για το φετινό «τσίρκο» βαραίνει την κεφαλή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συν αυτώ πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση και τα δεδομένα. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από αποφάσεις. Γενναίες. Και, κυρίως, ενίσχυση!

Δεν γίνεται να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ ο Τσιντώτας, το βασικό δεξί μπακ της ο Μπακάκης και ο πιο αξιόπιστος αμυντικός της ο 34χρονος Τσιγκρίνσκι! Δεν γίνεται απλά! Η Ένωση έχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά όμως αυτό δεν αρκεί. Τα γκολ που δέχεται θυμίζουν παιδική χαρά.

Προφανώς και δεν έφταιγαν για την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό μόνο ο Τσιντώτας και ο Μπακάκης. Ο Λιβάγια υποτίθεται πως βρίσκεται σε επαφές με την ΑΕΚ για νέο συμβόλαιο. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά η Ένωση βλέποντας την εικόνα που είχε χθες ο Κροάτης, κρίνει ότι πρέπει να τον ανανεώσει; Θα τρελαθούμε εντελώς;

Ο Λιβάγια όλη τη σεζόν είναι… περιπατητής. Για μένα η Ένωση πρέπει να τον πουλήσει τώρα και να πάρει ένα κανονικό εξτρέμ. Λιβάγια και Μάνταλος δεν χωρούν στην ίδια ενδεκάδα έτσι όπως παίζει η Ένωση. Τελεία. Ο Κροάτης δεν είναι εξτρέμ και δεν θα γίνει ποτέ. Και από τους δύο πιστεύω πρέπει να στηριχθεί ο Μάνταλος διότι ακόμα και στις κακές βραδιές του, είναι τουλάχιστον φιλότιμος.

Δεν ήταν καλός χθες και αν ήταν πιο ψύχραιμος στην τεράστια, διπλή ευκαιρία που είχε, το ματς θα άλλαζε. Εκτιμώ ότι και πάλι θα έχανε η ΑΕΚ στο τέλος διότι γενικά δεν πείθει ως σύνολο. Δεν έχει χαρακτήρα, ταυτότητα, ομοιογένεια. Δεν είναι ομάδα πρώτης γραμμής και αυτό αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ είναι τέταρτη πέντε βαθμούς πίσω από τον Άρη. Ο οποίος έχει και ματς λιγότερο. Αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ