Θα έπρεπε να βλέπουν τη… Γη της Επαγγελίας

Θα έπρεπε να βλέπουν τη… Γη της Επαγγελίας

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης προτίμησε την αβεβαιότητα του εξωτερικού από την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Επειδή δεν είναι πρώτος, στο Τριφύλλι πρέπει να προβληματιστούν από το φαινόμενο.

Η εμπλοκή που προέκυψε στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Πάρμα για τον Βασίλη Ζαγαρίτη, δεν αλλάζει ούτε κατ’ ελάχιστον την ουσία: ο 19χρονος αριστερός μπακ επέλεξε να φύγει. Εάν ο Ζαγαρίτης θα καταλήξει τελικά στην Πάρμα ή θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλη ομάδα, μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι ο Ζαγαρίτης με μεγάλη ευκολία αγνόησε την προοπτική να παίξει βασικός στον Παναθηναϊκό και προτιμά την αβεβαιότητα του εξωτερικού.

Επίσης, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν είναι ο πρώτος. Για την ακρίβεια είναι ο τρίτος τους τελευταίους μήνες, μετά τον Κώστα Αποστολάκη και τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Και στην περίοδο του Γιάννη Αλαφούζου έχουν προηγηθεί και άλλοι, όπως ο Λάζαρος Λάμπρου.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Πρέπει να αναρωτηθούν γιατί νεαροί ποδοσφαιριστές με δυνατότητες, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί από την ακαδημία και έχουν συναισθηματικό δέσιμο με τον Σύλλογο, επιλέγουν να αποχωρήσουν αντί να μείνουν και να παλέψουν. Ακόμα και αν έχουν ως αντι-παραδείγματα πως από όσους έφυγαν, σχεδόν κανένας δεν τα κατάφερε.

Επιπλέον, δεν παρέχεται εγγύηση επιτυχίας… Δεν είναι βέβαιο πως αν ο Ζαγαρίτης έμενε, θα παρουσίαζε μεγάλη πρόοδο και θα εξελισσόταν στον βασικό αριστερό μπακ της επόμενης πενταετίας. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για τον Αποστολάκη και τον Βαγιαννίδη.

Ωστόσο, και πάλι δεν αλλάζει κάτι στην ουσία… Ο Παναθηναϊκός έπρεπε αυτή την περίοδο να είναι πόλος έλξης για κάθε νεαρό. Πόσο μάλλον για αυτούς που εκπαιδεύει από τις υποδομές του. Αφού η ΠΑΕ δεν έχει λεφτά να ακριβοπληρώσει ποιοτικούς ξένους παίκτες, οι νεαροί Έλληνες θα έπρεπε να έχουν πειστεί πως ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία τους.

Για να πρωταγωνιστήσουν, να διακριθούν σε ένα τεράστιο οργανισμό, να αγαπηθούν από χιλιάδες οπαδούς και να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να φαντάζει σαν… τη Γη της Επαγγελίας για τον Ζαγαρίτη και τον κάθε Ζαγαρίτη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και είναι μεγάλο πρόβλημα…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ