Παναθηναϊκός : Η δικαίωση του Μπόλονι και η επιστροφή της σωστής νοοτροπίας

Παναθηναϊκός : Η δικαίωση του Μπόλονι και η επιστροφή της σωστής νοοτροπίας

Ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι έχει κάτι που είχε... ξεχάσει επί Πογιάτος. Τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Που μπαίνει στο γήπεδο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση νικητή.

Τα ρίσκα που πήρε ο Λάζλο Μπόλονι στο Κλεάνθης Βικελίδης όσον αφορά την μεσοεπιθετική του γραμμή του βγήκαν. Ο Ρουμάνος επέλεξε μια τριάδα μπροστά που αν το λέγαμε πως θα παραταχθεί σε εκτός έδρας ντέρμπι πριν από λίγους μήνες, μάλλον θα μας περνούσαν για… άσχετους. Εκτός αν πίστευε ποτέ κανείς πως θα βλέπαμε Εμμανουηλίδη – Ιωαννίδη – Καμπετσή μαζί στην ενδεκάδα σε ματς με τον Άρη. Μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν θα το πίστευαν αν τους το έλεγαν.

Ο Μπόλονι το τόλμησε, δίνοντας την ευκαιρία κυρίως σε Εμμανουλίδη και Καμπετσή, που έδειξαν στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκαν με τη Λάρισα πως την αξίζουν. Και δικαιώθηκε ο Ρουμάνος, αφού ο Καμπετσής σκόραρε μόλις στο 9′, ένα γκολ που ήταν αυτό το οποίο εν τέλει έκρινε και το παιχνίδι. Και ο Εμμανουηλίδης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στην υπέροχη προσπάθειά του στο 63′ όταν πέρασε τρεις παίκτες αλλά νικήθηκε από τον Σιαμπάνη.

Δικαιώνεται ο Μπόλονι και με την επιλογή του να… βαφτίσει αμυντικό μέσο τον Βέλεθ. Ο Ισπανός είναι όλο και καλύτερος στη συγκεκριμένη θέση όσο περνάει ο καιρός. Και ιδιαίτερα όσες φορές έχει δίπλα του τον Μαουρίσιο, που μπορεί να μην προσφέρει τόσο σε τρεξίματα, αλλά έχει ηγετική παρουσία στον άξονα, ο Βέλεθ βοηθάει γίνεται ακόμα καλύτερος.

Γενικά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που βλέπαμε επί Πογιάτος. Οι πράσινοι σε τέσσερα ματς μέσα στο 2021 δεν έχουν δεχτεί γκολ. 0-0 με τον Αστέρα, 1-0 τον Απόλλωνα, 2-0 τη Λάρισα, 1-0 στο Βικελίδης.

Του έκανε ευκαιρίες ο Άρης, αλλά από τις 19 τελικές που έγραψε η στατιστική υπηρεσία, 3-4 ήταν καλές στιγμές. Κι εκεί ήταν ο Διούδης που απέδειξε για ακόμα μια φορά πως απ’ όλους τους Έλληνες τερματοφύλακες που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτός είναι ο καλύτερος.

Το πλέον φιλόδοξο για τους πράσινους, εκτός απ’ το ότι είναι πια στο -5 από την τέταρτη θέση, άρα μέσα στην κουβέντα για ευρωπαϊκή έξοδο, είναι το γεγονός πως έχουν μεταμορφωθεί από μια ομάδα που είχε μάθει μακριά από τη νίκη, σε ένα σύνολο που έμαθε να κερδίζει. Στην καλή ή κακή του μέρα, σε παιχνίδια που κυραρχεί εκείνος ή που βλέπει τον αντίπαλο να τον στριμώχνει στα σκοινιά, σε ματς που παίζει με 11 vs 11 ή με 10 vs 11, όπως συνέβη στη Ριζούπολη.

Οι παίκτες του βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχουν καλύτερη ψυχολογία, δείχνουν σιγουριά πως στο τέλος θα τα καταφέρουν. Κι όλα αυτά ενώ εξακολουθούν να είναι εκτός βασικά γρανάζια της φετινής ομάδας, όπως ο Κουρμπέλης, ο Βιγιαφάνιες, ο Σάντσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ