Ο Μαρτίνς του έδωσε πάλι σχήμα και μορφή…

Ο Μαρτίνς του έδωσε πάλι σχήμα και μορφή…

Ο Γιώργος Χελάκης καταγράφει τις αλλαγές που σημειώθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού και τις προσαρμογές που έκανε ο προπονητής του για να τον έχει και πάλι μέσα σε όλους τους στόχους του…

Βάζω μέσα και τον Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός έχει μαζί με τον πορτογάλο εξτρέμ τέσσερις αλλαγές βασικών παικτών. Οι άλλες τρεις αφορούν τον Ομάρ, τον Τσιμίκα και τον Γκιγιέρμε. Αυτοί οι τέσσερεις παίκτες πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό. Τέσσερεις παίκτες εκ των οποίων οι τρεις έπαιζαν στα άκρα και ο ένας στον άξονα από όπου ρύθμιζε το παιχνίδι.

Σημαντικές θέσεις στις οποίες έπαιζαν σημαντικοί παίκτες. Με μια τέτοια τετράδα απούσα είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αλλαγές στην αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας. Ο κόουτς το ήξερε αυτό αλλά κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που πήρε και πάλι την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γεγονός από μόνο του συνιστά μεγάλη επιτυχία διότι αποτελεί ένα από τους δυο πιο σημαντικούς στόχους της χρονιάς. Σε ό,τι αφορά τον άλλο ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη εννέα βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Τι περισσότερο θα μπορούσε να έχει γίνει στα μέσα Γενάρη; Για να το πετύχει αυτό η ομάδα το Μαρτίνς εμφανίζει καλύτερη άμυνα αλλά και καλύτερη επίθεση από την περσινή χρονιά.

Η στατιστική απεικόνιση μας δίνει την εξήγηση για την βαθμολογική διαφορά που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός. Την εξηγεί. Ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει μι ομάδα λιγότερο θεαματική από τη περσινή και περισσότερο κυνική. Με τον Ραφίνια δεξί μπακ και τον Χολέμπας αριστερό είναι λογικό να μην μπορεί η ομάδα του να βγάζει την ίδια ένταση με την περσινή.

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγμα αν είχε βγει ο Βινάγκρε και ο Ραφίνια είχε στις πλάτες του ένα πιο αξιόπιστο παίκτη από όσο είναι ο Ντρέγκερ. Δεν συνέβησαν αυτά και οι ερυθρόλευκοι έχουν υποχωρήσει σε ένταση και πίεση ψηλά. Προσοχή: Δεν είναι ότι τρέχουν λιγότερο. Είναι ότι το κάνουν σε μικρότερη ένταση. Ετσι έχουν λιγότερα κλεψίματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή και περισσότερες χαμένες προσωπικές μονομαχίες.

Κάπου εκεί βρίσκονται οι εξηγήσεις για την μέτρια πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και το λιγότερο θεαματικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Πολλά πράγματα μπορεί να κάνει ένας προπονητής αλλά να αλλάξει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών του και μάλιστα όταν αυτοί βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία δεν γίνεται.

Θεωρώ ότι κάπως έτσι άνοιξε η συζήτηση για την πιθανή μεταγραφή δεξιού χαφ και ακραίου επιθετικού. Δύσκολα πράγματα το καταχείμωνο αλλά όποιος ανησυχεί και ψάχνει, βρίσκει. Ο Μαρτίνς με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει κάνει και πάλι πολύ καλά την δουλειά του. Η παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού πέρα από επί μέρους ενστάσεις που αφορούν κυρίως την αξιοποίηση του Κώστα Φορτούνη, αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη των στόχων. Όλα τα άλλα είναι μόνο για συζητήσεις μεταξύ οπαδών που ο ίδιος ο Μαρτίνς τους έχει «καλομάθει» με όσα μέχρι τώρα έχει πετύχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ