Ολυμπιακός : Να ζήσουμε να το θυμόμαστε…

Ολυμπιακός : Να ζήσουμε να το θυμόμαστε…

Το φετινό πρωτάθλημα που ανήκει στο παρελθόν. Το πήρε πανάξια ο Θρύλος με την τριάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Πάει και το φετινό πρωτάθλημα, το πήρε ο Θρύλος. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε, έστω και αν ακόμα δεν έχει βγει ο Ιανουάριος. ΠΑΝΑΞΙΑ, ΕΜΦΑΤΙΚΑ και με ΤΡΙΑΡΕΣ. Μία στην ΑΕΚ και μία στον ΠΑΟΚ, τους άμεσους διεκδικητές του τίτλου. Ποιός να μιλήσει και τί να πει;

Ο Ολυμπιακός ΕΠΕΝΔΥΕΙ και ΠΛΗΡΩΝΕΙ βαριά συμβόλαια. Χωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι εξασφαλισμένο (άλλη καραμέλα αυτή…), αλλά το ίδιο έπραξε και τη χρονιά που τερμάτισε τρίτος κι πήγε στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί έχει διοίκηση με όραμα που λειτουργεί ποδοσφαιρικά. Σέβεται τους κανόνες του.

Στήριξε την προπονητάρα, τον Πέδρο Μαρτίνς και τώρα απολαμβάνει (και ο κόσμος φυσικά…) την ομαδάρα του Πορτογάλου. Ποιος από τους αντιπάλους έχει συμβόλαια εκατομμυρίων στον άξονα; Αναφέρομαι φυσικά σε Σα, Σεμέδο (τώρα και Παπασταθόπουλο), Εμβιλά, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Το… μισό ελληνικό ποδόσφαιρο κοστίζει όσο τα συμβόλαια των επτά παικτών. Σε αυτούς, πρέπει να προστεθεί και ο Ραφίνια, που έχει επταψήφιο συμβόλαιο, αλλά τον αναφέρω ξεχωριστά, γιατί δεν παίζει στον άξονα.

Πάμε να πούμε και δυο λόγια για το ματς. Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού, που έκλεισε στόματα και κλείδωσε πληκτρολόγια. Θυμάμαι κάτι δηλώσεις του Γκαρσία για… κατσαρίδες και φιλικά. Θυμάμαι την κουβέντα που είχε γίνει για το ματς με τον Άρη, επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο διαιτητής δεν είχε δείξει κίτρινη κάρτα. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Ούτε μία κάρτα δεν έβγαλε ο Γερμανός. Τί σημαίνει αυτό; Ήταν φιλικό το ματς;

Ξέφυγα και δεν χρειάζεται. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο καλύτερος προπονητής που έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο του Ολυμπιακού (ναι, μπορεί κάποιοι να με πουν υπερβολικό, αλλά ξεκάθαρα, αυτή είναι γνώμη μου), έδεσε κόμπο τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Τον άφησε να πρεσάρει στην αρχή και επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβεί για ώρα, έδωσε εντολή να ανέβουν οι στροφές. Δύο ευκαιρίες με τον Μπρούμα στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και ξεκίνημα στο δεύτερο στους ίδιους ρυθμούς.

Εκπληκτική πάσα Μπουχαλάκη (τι έχει ακούσει αυτό το παιδί στις εκπομπές επικοινωνίας, όταν ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά…), τέλειο κοντρόλ και τελείωμα από τον ΜΕΓΑ Ελ Αραμπί. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και μετά πάλι βάσει σχεδίου, ο Μαρτίνς έδωσε χώρο και μπάλα στον ΠΑΟΚ για να τον χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Έχει ένα ρίσκο η συγκεκριμένη επιλογή, μιας και οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν δύο φορές στην ισοφάριση, αλλά εκεί μίλησε ο Σα. Και στη συνέχεια, ο Καμαρά και ο Βρουσάι, από δύο εξαιρετικές προσπάθειες του ΕΛ Αραμπί.

Τί περιμένουμε όλοι μας από εδώ και στο εξής; Τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν. Ο Μαρτίνς μπορεί τώρα να προετοιμάσει απερίσπαστος και χωρίς την πίεση της βαθμολογίας, την ομάδα για τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις με τους Ολλανδούς. Οι οποίες δεν πρέπει να είναι οι τελευταίες στην Ευρώπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ