Ο Μπόλονι είναι καλύτερος από τους άλλους τρεις

Ο Μπόλονι είναι καλύτερος από τους άλλους τρεις

Ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ για να ανέβει στη βαθμολογία, αλλά και ένα μεγάλο πλεονέκτημα: τον προπονητή του.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την ανοδική πορεία του και το 5Χ5 που πέτυχε τον έχει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς πίσω από τον τέταρτο ΠΑΟΚ, 3 από την τρίτη ΑΕΚ και 5 από τον δεύτερο Άρη. Διαφορές που έμοιαζαν αδιανόητες τα Χριστούγεννα, όταν ο Παναθηναϊκός απείχε ακόμα και 13 βαθμούς από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ασφαλώς, η βελτίωση έχει ονοματεπώνυμο: Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος προπονητής πρέπει να την πιστωθεί, αφού με την επιμονή και τη μεθοδικότητα του ο Παναθηναϊκός σημειώνει πρόοδο. Και το κυριότερο, οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται τον ευνοούν για να ανέβει και άλλο στη βαθμολογία και να προσπεράσει αυτούς που προηγούνται.

Διότι αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει το μομέντουμ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι οι Δικέφαλοι διανύουν τη δική τους κρίση και δεν είναι ορατή η επάνοδος τους. Λιγότερο η ΑΕΚ, γιατί ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει τη δουλειά και θα συμμαζέψει την κατάσταση και περισσότερο ο ΠΑΟΚ, στον οποίο ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει εμπειρία και περισσότερο θυμίζει την… τρικυμία που πέρασε ο Ντάνι Πογιάτος στις αρχές της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ακόμα και τον Άρη: τον προπονητή του. Άπαντες έχουν αντικαταστήσει τους τεχνικούς που άρχισαν τη σεζόν, όμως ο Μπόλονι υπερέχει σε παραστάσεις, επιτυχίες και ικανότητες από τους Μάνολο Χιμένεθ, Πάμπλο Γκαρσία και Άκη Μάντζιο. Με κάθε σεβασμό στον καθένα από τους τρεις, το βιογραφικό του Μπόλονι αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Ο Γκαρσία δεν έχει δουλέψει ξανά ως πρώτος προπονητής, ο Μάντζιος εργάστηκε σε χαμηλότερο επίπεδο στη Superleague και τώρα καθιερώνεται, ενώ ο Χιμένεθ έρχεται και φεύγει από την ΑΕΚ. Ο Μπόλονι έχει τη φήμη του και τις δουλειές του και τα ξέρουν όλοι.

Σαφώς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχει και στον Παναθηναϊκό. Όμως, σε αυτή τη συγκυρία, ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος τιμιονέρης έχει πιο πολλές πιθανότητες να οδηγήσει σωστά το σκάφος του…

Υ.Γ.: Το βιογραφικό του Μπόλονι δεν έχει να ζηλέψει κάτι ούτε από του Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, αυτή την εποχή δυστυχώς δεν είναι ανταγωνιστές. Ο Πορτογάλος δουλεύει για τρίτη χρονιά στον Πειραιά και έχει ένα ακριβό και ποιοτικό ρόστερ. Ο Μπόλονι ζει στην Αθήνα λίγους μήνες και δεν έχει το ανάλογο υλικό, ώστε να τον συγκρίνουμε με τον Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ