Ολυμπιακός : Ο Ραφίνια που «ακολούθησε» τον Εμβιλά και η PSV…

Ολυμπιακός : Ο Ραφίνια που «ακολούθησε» τον Εμβιλά και η PSV…

Πριν λίγες μέρες ήταν ο βασικότατος Εμβιλά, τώρα πήρε σειρά ο Ραφίνια αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός που κινείται ήδη σε ρυθμούς… Ολλανδικούς

Λίγες μέρες πριν ο Γιαν Εμβιλά είχε μιλήσει για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό ευχαριστώντας τον Θεό για αυτό! Ο σπουδαίος Γάλλος μέσος είχε αποθεώσει τον Ολυμπιακό, το επίπεδο που βρίσκεται ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος. Είχε αναδείξει το μεγαλείο του Θρύλου. Ο Γιαν Εμβιλά είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό. Ένα από τα βασικά «εργαλεία» του Πέδρο Μαρτίνς στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού.

Όλα καλά άλλωστε πάνε στον Γάλλο άσο που βλέπει την καριέρα του να ανεβαίνει κατακόρυφα με τα ερυθρόλευκα. Λίγες μέρες μετά τις Κυριακάτικες δηλώσεις του Εμβιλά στη Ριζούπολη ήρθαν και αυτές του Ραφίνια.

Στο ίδιο mood, διαφορετικό «σκηνικό». Ο Ραφίνια αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Το αντίο του όμως είναι γλυκό. Αποθεώνοντας τον Ολυμπιακό, τον σύλλογο που του φέρθηκε με μεγάλο σεβασμό σε όλες τις στιγμές της σχέσης τους. Αποθεώνοντας τον άνθρωπο που 11 χρόνια τώρα οδηγεί τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες, έχει ανεβάσει παντού το επίπεδο του συλλόγου. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη που όπως ο ίδιος ο Ραφίνια τόνισε τίμησε ότι συμφώνησαν, από την αρχή έως το τέλος.

Ο Ραφίνια «ακολούθησε» τον Εμβιλά στην ανάδειξη του μεγαλείου του Θρύλου. Πόσο σημαντικό είναι ένας ποδοσφαιριστής να αποθεώνει την ομάδα φεύγοντας στα μισά της σεζόν γιατί απλά ο σύλλογος αποφάσισε πως θέλει περισσότερα πράγματα από άλλο ποδοσφαιριστή δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλυθεί. Γίνεται εύκολα αντιληπτό.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να αποδεικνύει πως είναι πρωτοπόρος παντού!

Με σεβασμό σε όλους όσοι προσφέρουν στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός που πλέον έχει μπει σε ρυθμούς… Αιντχόβεν.

Προσοχή, μην μπερδευτείτε. Δεν σημαίνει πως τα πάντα πηγαίνουν στην άκρη ως «θυσία» για τα δύο ματς με τους Ολλανδούς. Το +14 από την δεύτερη ΑΕΚ και συνολικά η μεγάλη διαφορά από όλους στο πρωτάθλημα του δίνει την δυνατότητα να συγκεντρωθεί απόλυτα στην Ευρώπη. Μέχρι εκεί όμως. Γίνεται άλλωστε να μην… ασχοληθεί με το ντέρμπι στη Λεωφόρο; Δεν γίνεται. Ο Μαρτίνς όμως ήδη θεωρώ πως «δουλεύει» το πρώτο ματς, στις 18 Φεβρουαρίου, στο Καραισκάκη.

Η υπόθεση του Παπασταθόπουλου είναι κομβική στα πλάνα του. Ο Μαρτίνς είπε πως ο Σωκράτης θέλει ακόμη χρόνο. Ο Αβραάμ δυστυχώς σήμερα χτύπησε (σ.σ. θλάση στον προσαγωγό η πρώτη εκτίμηση), ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς με τους Ολλανδούς. Πόσο χρόνο έχει λοιπόν ο Σωκράτης θα φανεί σύντομα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πολύ χρόνος, όμως ο Μαρτίνς πάντα ξέρει/βρίσκει τον τρόπο.

Θα τον βρει και πάλι ώστε ο Ολυμπιακός να είναι πανέτοιμος για την πρώτη «μάχη» με την PSV.

Υ.Γ. Σοβαρός ξανά ο Ολυμπιακός στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Καλή η παρουσία του Κάιπερς που πήρε 90λεπτο, εξαιρετική η εικόνα του Μασούρα που είναι δεδομένο πως θα ξαναμπεί γερά στο κόλπο στα ματς που έρχονται. Ο Ανδρούτσος έπαιξε και στον άξονα, σκόραρε κιόλας. Πάνε καλά τα πράγματα για τον Έλληνα άσο και έτσι να συνεχίσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ