Αν είχε και ο Παναθηναϊκός έναν Κόντε…

Αν είχε και ο Παναθηναϊκός έναν Κόντε…

Όσο κι αν προσπαθεί ο Ουζουνίδης, αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ μικρομεσαίας ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και γι’ αυτό έχει συνηθίσει πλέον στην ήττα…

Από τη μία ο Μυστακίδης να το χάνει σε κενή εστία. Από την άλλη ο Κόντε, αυτός ο παιχταράς που πολύ θα ήθελε ο Ουζουνίδης να είχε, να περνάει σαν σταματημένο τον Οικονόμου και να εκτελεί.

Από τη μία ο Μυστακίδης να το χάνει πάλι σε κενή εστία. Από την άλλη ξανά ο Κόντε να εκτελεί υποδειγματικά τον Βλαχοδήμο στη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε. Μηδέν στα δύο ο Μυστακίδης, δύο στα δύο ο Κόντε. Όλη η σεζόν του Παναθηναϊκού σε τέσσερις φάσεις, μέσα σε ένα ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει «εκτελεστή» τύπου Κόντε. Γενικά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει επιθετικό. Πόσο μάλλον «εκτελεστή» όπως ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Αν ο Παναθηναϊκός είχε τον Κόντε θα είχε και πολλούς περισσότερους βαθμούς. Θα είχε και εκτός έδρας νίκες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημά του. Είναι ότι γενικά το ρόστερ του είναι και «κοντό» και ποιοτικά φτωχό. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε τον απόλυτο έλεγχο, που έδειχνε πως μπορεί να προηγηθεί, που δημιούργησε ευκαιρίες, ήρθε η «καταδίκη» από τον Οικονόμου. Ξεκίνησε 5-6 μέτρα μπροστά από τον Κόντε και βρέθηκε στην πλάτη του να τον παρακολουθεί να σκοράρει.

Δυστυχώς, εδώ κολλάει το όπου φτωχός κι η μοίρα του. Αν ο Παναθηναϊκός είχε χρήματα, δεν θα έπαιρνε τον «φτηνό» Οικονόμου τον Γενάρη, αλλά κάποιον καλύτερο. Που μια εύκολη φάση όπως αυτή θα τη σταματούσε. Όμως δεν έχει και αναγκάζεται να πηγαίνει σε λύσεις ανάγκης. Να παίρνει ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα φορούσαν ποτέ τη φανέλα του.

Ο Ουζουνίδης λόγω των προβλημάτων έπαιξε 3-5-2, όμως για να «τσουλήσει» το συγκεκριμένο σχήμα και ιδιαίτερα όταν είναι αδούλευτο, θέλει και παίκτες που να μπορούν να το υπηρετήσουν. Αμυντικούς που να μπορούν να αντιδράσουν σωστά όταν η μπάλα βγαίνει στην πλάτη τους. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν, τον Μολέδο και τον έχασε.

Χρειάζεσαι μπακ που μπορούν να είναι το ίδιο καλοί και αμυντικά και επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός δεν τους έχει. Ο Ινσούα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά όταν έχει όλη την πλευρά, ο Κουλιμπαλί όσες φορές πάτησε περιοχή τα θαλάσσωσε. Και σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αντί να γυρίσει την μπάλα στη μικρή περιοχή για να γίνει το 2-2, θέλησε να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε νέα εκτός έδρας ήττα κι ας είχε απέναντί του μια ομάδα που τέσσερις μέρες πριν είχε παίξει σχεδόν με τους ίδιους παίκτες 120 λεπτά κόντρα στη Λάρισα για το Κύπελλο, σε ματς με πολύ μεγάλη ένταση. Κι ας ξεκίνησε το ματς καλύτερα. Κι ας είχε τις προϋποθέσεις να προηγηθεί και να έχει τον πρώτο λόγο.

Όσο κι αν προσπαθεί ο Ουζουνίδης, αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ μικρομεσαίας ομάδας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και γι’ αυτό έχει συνηθίσει πλέον στην ήττα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ