ΑΕΚ : Οι ακατανόητες επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ

ΑΕΚ : Οι ακατανόητες επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ

Ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί μάταια να μπει στο μυαλό του προπονητή της ΑΕΚ…

Τελικά όσο κι αν προσπαθήσουμε είναι αδύνατο να μπούμε στο μυαλό των προπονητών. Στα δικά μας μάτια ορισμένα πράγματα θα παραμένουν ακατανόητα. Το ματς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη είναι στο ενενηκοστό τρίτη λεπτό, η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί και ο Μανόλο Χιμένεθ κάνει μια ακόμα αλλαγή. Βάζει στο τελειωμένο παιχνίδι τον Καρίμ Ανσαριφάρντ; Με ποια λογική και για ποιο σκοπό;

Αυτά ίσχυαν κάμποσες δεκαετίες πριν όταν οι προπονητές έβαζαν παίκτες αλλαγή για να πάρουν το πριμ. Υποθέτω ότι και στην ΑΕΚ αυτό το καθεστώς έχει προ πολλού τερματιστεί καις την ΑΕΚ. Επομένως δεν βγαίνει νόημα με την συγκεκριμένη αλλαγή που έκανε ο Μανόλο. Όπως δεν βγαίνει νόημα σε αυτό το παιχνίδι να μην ξεκινάει ο Μαχαίρας, μια από τις ποιο ελπιδοφόρες περιπτώσεις ακραίου επιθετικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν δεν παίξει από την αρχή σε ένα τέτοιο ματς ο Μαχαίρας τότε σε πιο θα παίξει; Και αντί να να βρουν αρκετό χρόνο ο Λάτσι και ο Μιτάι παίζει βασικός ο Χνιντ που αποδεδειγμένα δεν είναι για το επίπεδο της ΑΕΚ. Οι παραδοξότητες του Χιμένεθ δεν θα μας απασχολούσαν αν η Ένωση είχε λυμένα τα αγωνιστικά της προβλήματα και κάλπαζε στο πρωτάθλημα. Είναι όμως γεγονός ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και στο πρωτάθλημα παίζει έχοντας αποχαιρετήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: Εχει η Ενωση πολιτική την ανάδειξη ταλέντων. Εχει στόχο να εξελίξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Διότι αν υπάρχει τέτοιος στόχος οφείλει και ο προπονητή να πράττει ανάλογα, προωθώντας τα νεότερα παιδιά. Συγνώμη, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι τέτοιο πράγμα δεν έγινε. Κι από πάνω σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, οι κιτρινόμαυροι στερήθηκαν τον Γαλανόπουλο και μάλιστα για μακρύ χρονικό διάστημα.

Ο Μανόλο ωστόσο, κράτησε αυτά νέα παιδιά στον πάγκο κι απλά μοίρασε τον χρόνο σε κάποιους πρωτοκλασάτος παίκτες. Το πώς προχωρούν οι επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα στο τεχνικό διευθυντή Παναγιώτης Κονέ και τον προπονητή Χιμένεθ κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Τα ελλείματα που καταγράφονται είναι μεγάλα.

Ανάμεσα στην διοίκηση και τον προπονητή φαίνεται να μην έχει γίνει ανασκόπηση της κατάστασης. Να μην έχει καταστεί σαφές τι έχει ανάγκη η ομάδα σαν οργανισμός πέρα από την καθημερινότητα. Αυτό δηλώνει και το γεγονός ότι ο Νταντσένκο που ήρθε να λύσει το μεγάλο πρόβλημά στη θέση του δεξιού μπακ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση παίζοντας εξτρέμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ