Παναθηναϊκός : Ο Μπόλονι έμαθε από το λάθος του και ανταμείφθηκε!

Παναθηναϊκός : Ο Μπόλονι έμαθε από το λάθος του και ανταμείφθηκε!

Ο Λάζλο Μπόλονι αποδεικνύει πως παρά τα 67 έτη του, ξέρει να αναδιπλώνεται και να μην ξεχνάει... Είχε και την τύχη του και στέφθηκε νικητής στο ντέρμπι των αιωνίων.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος… Όταν ο Σόλωνας, ο φημισμένος Αθηναίος νομοθέτης της αρχαιότητας εκστόμισε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη φράση, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τον κατά χιλιετίες μεταγενέστερο Λάζλο Μπόλονι. Αλλά η φράση ταιριάζει στον Ρουμάνο προπονητή, ο οποίος απέδειξε πως στα 67 έτη του διδάσκεται από τα λάθη του.

Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Καραϊσκάκης», ο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δίδυμο στον «άξονα» τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο. Μία απόφαση που κόστισε, αφού οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης κυριάρχησαν εκμεταλλευόμενοι την ποιότητα και την υπεραριθμία τους. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με σκόρερ τον Φορτούνη στο 21′.

Στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο βελτιωμένος και ανεβασμένος σε σύγκριση με τις 21/11/2020 Παναθηναϊκός, είχε ένα άλλο σχέδιο. Ο Μπόλονι επιστράτευσε τριάδα στη μεσαία γραμμή, αποτελούμενη από τους Σανκαρέ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο. Η επιλογή του Ρουμάνο δικαιώθηκε πλήρως τόσο από το αρχικό γρήγορο γκολ στο 6′, όσο και από την νίκη με 2-1!

Ναι, είχε και τύχη ο Παναθηναϊκός, λόγω της αστοχίας του Χασάν και του Βρουσάι, αλλά και της ικανότητας του Διούδη. Αλλά να είμαστε ρεαλιστές. Ο Πέδρο Μαρτίνς διανύει τον τρίτο χρόνο στον Πειραιά εξελίσσοντας το πλάνο του. Έχει συγκροτήσει εκείνος το ρόστερ του και έχει την άνεση να το βελτιώνει ή να το αναπροσαρμόζει με ακριβές μεταγραφές.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει συμπληρώσει πέντε μήνες στην Αθήνα. Δουλεύει με ένα δυναμικό που δεν διαμόρφωσε και παρέλαβε ένα χάος από τον προκάτοχο του, Ντάνι Πογιάτος. Θα ήταν παράλογο με βάση την ποδοσφαιρική λογική, ο Παναθηναϊκός να κυριαρχήσει πλήρως επί του Ολυμπιακού.

Όμως, ο Μπόλονι λειτούργησε με κυνικότητα και με βαθμοθηρία και πήρε αυτό που ήθελε. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γιατί δεν αγνόησε την πραγματικότητα και προτίμησε να προσαρμοστεί, παρά να εκτεθεί. Όπως συνέβη με τον Πάμπλο Γκαρσία πριν λίγο καιρό στο «Καραϊσκάκης», όταν ο Ουρουγουανός έδωσε εντολή στον ΠΑΟΚ να παίξει ψηλά και το πλήρωσε.

Ο Λάζλο είναι παλιός στο… κουρμπέτι, δεν εθελοτυφλεί και για αυτό ήταν ο νικητής του ντέρμπι των αιωνίων. Δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του, αλλά έχει μάθει να ζει με αυτά και ανεβάζει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ