Ολυμπιακός : Άρης όπως… PSV, όχι Σίτι, Πόρτο και Ομόνοια…

Ολυμπιακός : Άρης όπως… PSV, όχι Σίτι, Πόρτο και Ομόνοια…

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει την πρόκριση ξανά από την επίθεση, όπως έκανε με τους Ολλανδούς στο Γιουρόπα Λιγκ - Τι κοινό δεν πρέπει να έχει ο Άρης με την Σίτι, την Πόρτο και την Ομόνοια;

Ματς πρόκρισης στα ημιτελικά για τον Ολυμπιακό απόψε στο «Βικελίδης» με στόχο να συναντήσει τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ που έκανε «κηδεία» στον ΠΑΟ και την ΑΕΚ ή τον Βόλο. Το Κύπελλο μπαίνει σε πρώτο πλάνο για τους ερυθρόλευκους για τις επόμενες ώρες, ο τρίτος κατά σειρά στόχος των Πειραιωτών που θέλουν να κάνουν το 3 στα 3 και να συνεχίσουν και μέσα στον Μάρτιο δυναμικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Πόσο δύσκολη θα αποδειχθεί η αποστολή του Ολυμπιακού απέναντι στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας θα εξαρτηθεί, με όλο τον σεβασμό στον Άρη, από τον ίδιο τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός που ναι μεν θα έχει αλλαγές στο βασικό του σχήμα, μια ενδεκάδα που θα πλησιάζει αρκετά σε αυτή που έπαιξε στο πρώτο ματς, το 2-1 στο Καραϊσκάκη, αλλά από την άλλη έχει αποδείξει πως και έτσι μπορεί να νικήσει τους πάντες στην Ελλάδα.

Ποιο θα είναι το «κλειδί» της πρόκρισης; Το γκολ. Όπως ήταν και στο Αϊντχόβεν για τον Ολυμπιακό. Όπως είναι συνολικά το στοιχείο που τον έχει κάνει να ξεχωρίζει, με διαφορά κιόλας, στην Ελλάδα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η επίθεση είναι αυτή που φέτος οδηγεί τον Ολυμπιακό στις εγχώριες διοργανώσεις, τα γκολ ήταν αυτά που τον κράτησαν ζωντανό και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

37 αγώνες έχει δώσει ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν. Δεν βάζω μέσα τον περσινό τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ που έγινε… φέτος.

Από το 2-0 στο Καραϊσκάκη με την Ομόνοια έως το 1-2 στον Βόλο με την ομάδα του Μπέου οι ερυθρόλευκοι έχουν αγωνιστεί σε 37 επίσημα παιχνίδια. Σε πλέι όφ Τσάμπιονς Λιγκ, ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σε όλα τα ματς εγχώριων διοργανώσεων έχει σκοράρει. Σε όλα. Και στα 24 του πρωταθλήματος και στα τρία του κυπέλλου. Το ένα γκολ που έχει βάλει του ήταν αρκετό τρία ματς στο πρωτάθλημα, με ΠΑΟ, ΠΑΣ μέσα και Ατρόμητο έξω. Έχει τρεις ισοπαλίες με 1-1 και μόλις μια ήττα από τον ΠΑΟ με 2-1 σε εκείνο το απίθανο ματς στη Λεωφόρο που έγιναν τα πάντα για να χάσει τελικά.

Στην Ευρώπη έχει σκοράρει με την Ομόνοια, το 2-0 που του έδωσε την πρόκριση, με την Μαρσέιγ (1-0 και 1-2) και με την Αιντχόβεν με τα γκολ να του δίνουν την πρόκριση, το 4-2 στο Καραισκάκη και το γκολ του Χασάν στο Φίλιπς Στάντιον για το 2-1.

Οι μοναδικές ομάδες σε αυτά τα 37 επίσημα ματς που δεν έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός είναι η Μάντσεστερ Σίτι (3-0, 1-0), η Πόρτο (2-0, 2-0) και η Ομόνοια καθώς στην ρεβάνς στην Κύπρο έμεινε στο 0-0 που δεν τον χάλασε καθώς έτσι και αλλιώς προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν απόψε στο «Βικελίδης» αν σκοράρει, τουλάχιστον ένα γκολ, θα έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για την πρόκριση καθώς μετά ο Άρης θα θέλει δύο για την παράταση. Θα πρέπει να πετύχει ότι ο ΠΑΟ πριν μισό μήνα.

Εκτός αν ο Άρης καταφέρει να γίνει… Σίτι, Πόρτο και Ομόνοια και να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο μηδέν, όπου εκεί θα πρέπει ο πρωταθλητής να θυμηθεί τον καλό του εαυτό στο ανασταλτικό κομμάτι και να κρατήσει το μηδέν για να περάσει.

Το 0-0 που αν εξαιρέσουμε εκείνο το βράδυ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας δεν έχει επαναληφθεί σε κανένα άλλο φετινό ματς του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ